in , , ,

7 Τάσεις Διακόσμησης που Όλοι θα Δοκιμάσουν το 2021 Σύμφωνα με τους Διακοσμητές

7 Τάσεις Διακόσμησης που Όλοι θα Δοκιμάσουν το 2021 Σύμφωνα με τους Διακοσμητές
7 Τάσεις Διακόσμησης που Όλοι θα Δοκιμάσουν το 2021 Σύμφωνα με τους Διακοσμητές

Το έτος 2020 έφερε αμέτρητες απροσδόκητες προκλήσεις που έχουν αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο ζούμε στα σπίτια μας. Καθώς (τελικά!) πλησιάζει στο τέλος, μπαίνουμε στο 2021 με μια διαφορετική προοπτική και μια βαθύτερη εκτίμηση για το ρόλο που παίζει το σπίτι μας στην καθημερινή μας ζωή.

7 Τάσεις Διακόσμησης που θα Εξαφανιστούν και 8 που θα Δείτε Παντού το 2021

Με την άφιξη του πανδημικού κορονοϊού στις αρχές του 2020, πολλοί άνθρωποι χρειάστηκε να εργαστούν, να μάθουν, να παίξουν, να ασκηθούν και να κοινωνικοποιηθούν από το σπίτι, καθιστώντας τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε και διακοσμούμε τους χώρους μας πιο σημαντικό από ποτέ. Από την άλλη πλευρά, ανάγκασε τους ιδιοκτήτες να προβληματιστούν και να αξιολογήσουν πώς ζουν στα σπίτια τους, πώς τους κάνει να αισθάνονται και πώς, τελικά, θέλουν να αλλάξουν και να βελτιώσουν τη σχέση τους με το σπίτι.

Αν ψάχνετε για νέους τρόπους διακόσμησης του σπιτιού σας για το 2021, ακολουθούν οι τάσεις που οι επαγγελματίες διακοσμητές προβλέπουν ότι θα είναι τεράστιες και περιλαμβάνει στυλ, χρώματα και υλικά.

Επιστροφή στη νοσταλγία

Laurey Glenn

Μια από τις μεγαλύτερες τάσεις διακόσμησης του 2021 δεν είναι καθόλου καινούργια. Τα διακοσμητικά στυλ του παρελθόντος, όπως η βικτοριανή εποχή, το Art Deco και η αισθητική της grandmillennial, επιστρέφουν καθώς οι άνθρωποι στρέφονται στη νοσταλγία για άνεση και ασφάλεια. Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την διαδικτυακή υπηρεσία εσωτερικού σχεδιασμού Modsy, τα παραδοσιακά και κλασικά διακοσμητικά στυλ αυξήθηκαν σε δημοτικότητα κατά 6% και 11% αντίστοιχα, παρά το γεγονός ότι αυτά τα στυλ υπήρξαν σταθερά μερικά από τα λιγότερο δημοφιλή μεταξύ των πελατών της Modsy τα προηγούμενα χρόνια.

12 Τάσεις από το 2020 που Πρέπει να Εξαφανιστούν Σύμφωνα με τους Διακοσμητές

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

«Παρακολουθούμε αυτήν την τάση της μόδας εδώ και αρκετό καιρό μέσω δαντέλας, βελούδο και βολάν», λέει η Anna Brockway, συνιδρυτής και πρόεδρος της Chairish, μιας διαδικτυακής αγοράς vintage. Προβλέπει ότι νέα τάση θα προκύψει μέσω επιχρυσωμένων φινιρισμάτων, φλοραλ σχεδίων και διακοσμητικών λεπτομερειών που προσφέρουν σύγχρονες λεπτομέρειες σε ιστορικά στιλ.

Εύκολα στον καθαρισμό υφάσματα και επιφάνειες

Helen Norman

Ο COVID-19 δίνει προτεραιότητα στην καθαριότητα και την απολύμανση και οι διακοσμητές προβλέπουν ότι τα υλικά που καθαρίζονται εύκολα θα αυξηθούν σε δημοτικότητα ως τρόπος περιορισμού της εξάπλωσης μικροβίων σε εσωτερικούς χώρους. Αναμένεται αύξηση των μη πορωδών υλικών όπως το γυαλί και το μέταλλο, τα οποία είναι λιγότερο επιρρεπή στην ανάπτυξη βακτηρίων και καθαρίζονται εύκολα. Σε ταπετσαρίες, χαλιά και άλλες μαλακές επιφάνειες, υφάσματα ειδικά σχεδιασμένα για να αντιστέκονται στους λεκέδες και να αντέχουν στην καθημερινή φθορά πιθανότατα θα αυξηθούν σε δημοτικότητα. Επίσης, τα φιλικά προς τα παιδιά υλικά θα χρησιμοποιηθούν σε όλους τους χώρους διαβίωσης, ειδικά καθώς η εξ αποστάσεως μάθηση συνεχίζεται για πάρα πολλά παιδιά.

Θερμά, γήινα χρώματα

Kim Cornelison

Με όλα όσα έχουμε περάσει συλλογικά το 2020, τα σπίτια μας χρειάζονται περισσότερη άνεση, οικειότητα και ζεστασιά τώρα περισσότερο από ποτέ. Θερμά ουδέτερα χρώματα και πλούσιοι γήινοι τόνοι είναι μια κορυφαία τάση χρώματος για το 2021 που ενσωματώνει τα χαρακτηριστικά του hygge. Οι φυσικές αποχρώσεις όπως το καμηλό θα αντικαταστήσουν το γκρι, ενώ σκούρα, ουδέτερα χρώματα όπως το πράσινο της ελιάς και το καμένο πορτοκαλί θα συνεχίσουν να είναι δημοφιλή. Επιλέξτε χρώματα και υφάσματα που έχουν κίτρινους ή κόκκινους undertones για ένα σπιτικό, φιλόξενο αποτέλεσμα.

Γαλήνια μπλε

Jay Wilde

Στο αντίθετο άκρο του φάσματος χρωμάτων, οι απαλές αποχρώσεις του μπλε έχουν μια ηρεμιστική επίδραση που οι ειδικοί προβλέπουν ότι όλοι θα λαχταρούν το 2021. Για παράδειγμα, η Etsy επέλεξε το γαλάζιο του ουρανού ως το χρώμα του 2021 του αφού είδε μια άνοδο 39% στις αναζητήσεις στον ιστότοπό της για γαλάζια αντικείμενα τους τελευταίους τρεις μήνες, σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι. Επειδή τα απαλά μπλε θυμίζουν τον ουρανό και το νερό, βοηθούν στην ανάπτυξη μιας χαλαρωτικής ατμόσφαιρας μέσα στα σπίτια, η οποία είναι πιο αναγκαία από ποτέ. “Τα χρώματα έχουν τόσο μεγάλο αντίκτυπο στη διάθεση και τις συμπεριφορές μας μέσα στα σπίτια μας”, λέει η σχεδιαστής εσωτερικών χώρων του Λος Άντζελες Gabrielle Santiago. “Οι αποχρώσεις των μπλε είναι διαχρονικές και το τέλειο χρώμα για να χαλαρώσουμε και να επικεντρωθούμε. Κάτι που χρειαζόμαστε απεγνωσμένα μετά το χάος του 2020”.

Φυσικά υλικά

Kim Cornelison

Φυσικά υλικά όπως ανοιχτόχρωμο ξύλο, γιούτα, δέρμα, κεραμικά και φυτά θα συνεχίσουν να διακοσμούν τα σπίτια τη νέα χρονιά. Επιλέξτε μια ποικιλία φυσικών υλικών σε ένα χώρο για τη δημιουργία βάθους και υφής. Ρίξτε πάνω σε ένα μεγάλο χαλί από γιούτα ένα μικρότερο από μαλλί ή διακοσμήστε με μαξιλάρια και ριχτάρια κατασκευασμένα με οργανικές ίνες.

Κλειστοί χώροι

Kritsada Panichgul

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020, πολλές οικογένειες έπρεπε να μάθουν πώς να συνυπάρχουν κάτω από την ίδια στέγη από το πρωί έως το βράδυ και καθώς κατευθυνόμαστε σε μια νέα χρονιά, η ελκυστικότητα των ανοιχτών χώρων, όπου κάθε δωμάτιο ρέει απρόσκοπτα στο επόμενο, έχει μειωθεί σημαντικά. . Η πανδημία μας ανάγκασε να αναγνωρίσουμε πόσο σημαντικός είναι ο δικός μας χώρος και οι ανοιχτοί χώροι δεν είναι πλέον η καλύτερη επιλογή. Η δημιουργία ενός καθορισμένου χώρου για διαφορετικές δραστηριότητες, όπως η απομακρυσμένη εργασία ή η κατ’ οίκον εκπαίδευση, επιτρέπει περισσότερη ιδιωτικότητα και περιορίζει την απόσπαση της προσοχής.

Οικολογική επίπλωση

Η αυξημένη εστίαση στη βιωσιμότητα είναι μια ευρύτερη τάση που επηρεάζει πολλές πτυχές της καθημερινής μας ζωής, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο εξοπλίζουμε τα σπίτια μας. Βλέπουμε μια αλλαγή με τους αγοραστές να απομακρύνονται όλο και περισσότερο από φθηνά, μαζικής παραγωγής έπιπλα υπέρ των υψηλής ποιότητας κομματιών που είναι πιο φιλικά στο περιβάλλον και που μπορούν να κρατήσουν για χρόνια. Όταν αγοράζετε έπιπλα και διακοσμητικά, αναζητήσετε υλικά που είναι πιστοποιημένα βιώσιμα από τους κατασκευαστές, ώστε να μπορείτε να νιώθετε ότι συμβάλετε στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ποιες οι Τάσεις στους Διακοσμητικούς Πίνακες για το 2020-21

πηγή φωτογραφιών: bhg

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 Σημεία που να ΔΕΝ Πρέπει να Βάζετε το Κινητό σας

10 Σημεία που να ΔΕΝ Πρέπει να Βάζετε το Κινητό σας

8 Απλά Γεμίσματα για Κέικ σε Ελάχιστο Χρόνο

8 Απλά Γεμίσματα για Κέικ σε Ελάχιστο Χρόνο