Μπορείτε να φτιάξετε ένα παγωτό τόσο καλό που κανείς δεν θα καταλάβεις ότι είναι vegan. Είναι τόσο κρεμώδες και γευστικό χωρίς να υπάρχει ίχνος γαλακτοκομικών προϊόντων σε αυτό. Αυτό το καθιστά λίγο πιο υγιεινό από τους άλλους τύπους, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Είναι απίστευτα εύκολο και νόστιμο. Εύκολο σπιτικό παγωτό Μερέντα με 3 υλικά ?
Θα χρειαστείτε:
800 ml γάλα καρύδας με πλήρες λιπαρά
1 1/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπα σκόνη κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού καφέ εσπρέσο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Υπόδειξη
Το παγωτό θα γίνει πιο κρεμώδες όταν μπει στην κατάψυξη το συντομότερο δυνατό.
Προσθέστε όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και αφήστε τα να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αναμειχθούν καλά και ελαφρώς σφίξουν, περίπου 8 λεπτά.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα δοχείο και ψύξτε, τουλάχιστον για τρεις ώρες και έως και τρεις ημέρες.
Δείτε ακόμη Πανεύκολο παγωτό σάντουιτς με 4 υλικά (video)
Βάλτε το κρύο μείγμα σε παγωτομηχανή και αναδέψτε σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.
Βάλτε το παγωτό σε ένα δοχείο για κατάψυξη, κλείστε και καταψύξτε μέχρι να σφίξει, τουλάχιστον 3 ώρες.
Το vegan παγωτό είναι τώρα έτοιμο να σερβιριστεί και να το απολαύσετε!
πηγή φωτό
Δείτε επίσης Συνταγή για παγωτό ρολό στο σπίτι!