Το να τρώτε μια ζουμερή, φρουτώδη γρανίτα σε ένα ζεστό καλοκαιρινό αεράκι είναι μία από τις απλές απολαύσεις της ζωής. Είναι ένας γευστικός τρόπος να δροσιστείτε μια καυτή καλοκαιρινή μέρα και αυτός ο συνδυασμός αγγουριού, ανανά και μέντας είναι νόστιμος και υγιεινός. Φτιάξτε ξυλάκια γρανίτα από το αγαπημένο σας κρασί
Θα χρειαστείτε:
2 φλιτζάνια φρέσκο ανανά, κομμένο σε φέτες
1 φλιτζάνι αγγούρια, κομμένα σε φέτες
3-4 φρέσκα φύλλα δυόσμου
1 φλιτζάνι νερό καρύδας
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
Χυμό από 1 λαιμ
Φόρμα για γρανίτες
Ξυλάκια παγωτού
Βάλτε τον ανανά, το αγγούρι, το δυόσμο, το νερό καρύδας, τη ζάχαρη και το χυμό λαιμ σε ένα μπλέντερ. Ανακατέψτε για περίπου 1 λεπτό.
Δείτε ακόμη Γρανίτα Καρπούζι με 4 Υλικά
Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα γεμίζοντας μέχρι πάνω.
Για να αποφύγετε να επιπλέουν τα ξυλάκια στο μείγμα, μουλιάστε τα σε ζεστό νερό για 5-10 λεπτά πριν από την εισαγωγή. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το καπάκι στη φόρμα και τοποθετήστε τα ξυλάκια. Βεβαιωθείτε ότι είναι ίσια και ομοιόμορφα.
Τοποθετήστε τη φόρμα στον καταψύκτη για τουλάχιστον 6 ώρες. Όταν σφίξουν οι γρανίτες, βάλτε τη βάση της φόρμας κάτω από ζεστό νερό για περίπου 20-30 δευτερόλεπτα. Πιάστε απαλά τα ξυλάκια και τραβήξτε προς τα πάνω για να βγουν. Εάν οι γρανίτες δεν βγαίνουν, τοποθετήστε τη φόρμα σε λουτρό ζεστού νερού για 1-2 λεπτά μέχρι να χαλαρώσουν.
πηγή φωτό
Δείτε επίσης Εύκολο σπιτικό παγωτό Μερέντα με 3 υλικά ?