Συστατικά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
8 κούπες καρπούζι χωρίς κουκούτσια
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε τη ζάχαρη και το νερό και αφήστε να πάρει βράση.
- Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί ζάχαρη και στη συνέχεια αφήστε στη άκρη να κρυώσει.
- Κοψτε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέστε το σιρόπι και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει το καρπούζι σαν πουρές.
- Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ, καλύψτε και τοποθετήστε το στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.