in , , , ,

9 Άγνωστες Χρήσεις των Φλουδών Πορτοκαλιού στην Καθημερινότητα

χρήσεις φλουδών πορτοκαλιού,χρήσιμα,καθαρισμός,συμβουλές καθαρισμού
χρήσεις φλουδών πορτοκαλιού,χρήσιμα,καθαρισμός,συμβουλές καθαρισμού

Οι περισσότεροι πίνουν τον χυμό και άλλοι τρώνε πορτοκάλια ολόκληρα, αλλά και στις δύο περιπτώσεις, κανείς δεν χρησιμοποιεί τη φλούδα, η οποία συνήθως καταλήγει στα σκουπίδια. Υπάρχουν μερικοί πολύ χρήσιμοι τρόποι για να αξιοποιήσετε τις φλούδες πορτοκαλιού στην καθημερινότητά σας και το σπίτι σας. 5 Ασυνήθιστες Χρήσεις του Αλατιού στον Κήπο

Κρατούν τα σαλιγκάρια μακριά από τον κήπο σας.

© Depositphotos.com

Τα σαλιγκάρια και οι γυμνοσάλιαγκες είναι μερικοί από τους πιο μισητούς εχθρούς όσων καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά. Ο καλύτερος τρόπος για να τα διώξετε από το χώμα είναι να τοποθετήσετε μερικές φλούδες πορτοκαλιού σε όλο τον κήπο σας. Τα σαλιγκάρια έλκονται πολύ από τα πορτοκάλια και θα αρχίσουν να τρέφονται από αυτά αντί για το λάχανο και το μαρούλι σας. Θα πρέπει να προσέχετε όμως, ώστε να μπορείτε να τα αφαιρέσετε αμέσως μόλις τα δείτε να μασουλάνε τις φλούδες.

Φτιάξτε ένα καθαριστικό για να περιορίσετε τη μούχλα.

© Depositphotos.com

Η μούχλα είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να εμφανιστεί στο σπίτι σας και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο να την καταπολεμήσετε από ένα φυσικό απωθητικό. Μπορείτε να γεμίσετε ένα μεγάλο βάζο με φλούδες πορτοκαλιού και στη συνέχεια να τις καλύψετε με λευκό ξύδι μέχρι το χείλος. Η διαδικασία έγχυσης θα προχωρήσει ακόμη πιο γρήγορα αν ζεστάνετε πρώτα το ξύδι. Θα χρειαστεί να αφήσετε το απωθητικό για 2-4 εβδομάδες σε σκοτεινό μέρος και μετά από αυτό, μπορείτε να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε σε τυχόν μουχλιασμένα σημεία.

Τρίψτε τις σε φυτά για να κρατήσετε τις γάτες μακριά.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Πολλές γάτες έχουν την κακή συνήθεια να δαγκώνουν και να ξύνουν τα φύλλα των φυτών εσωτερικού χώρου. Για να το αποφύγετε, πάρτε μερικές φλούδες πορτοκαλιού και τρίψτε τις στα φυτά. Τα έλαια που θα μείνουν στα φύλλα και τους μίσχους θα ενοχλήσουν τη γάτα σας, η οποία πιθανότατα θα περάσει ακριβώς δίπλα τους χωρίς να τα ενοχλήσει.

Αποθηκεύστε μια φλούδα στη συσκευασία ζάχαρης.

brightside

Όσοι ψήνουν ξέρουν πολύ καλά πώς μπορεί να σκληρύνει η μαύρη ζάχαρη αν μείνει για αρκετή ώρα στο ντουλάπι ή κάπου με υγρασία. Για να το αποφύγετε, μπορείτε να αφήσετε μια φλούδα πορτοκαλιού μήκους 8 εκατοστών μέσα στη συσκευασία ζάχαρης . Η φλούδα θα διατηρήσει την υγρασία της ζάχαρης χωρίς να τη σκληρύνει ή να δημιουργήσει σβόλους.

Δείτε ακόμη Γνωρίζεις τη Σόδα Πλυντηρίου; 10 Εκπληκτικές Χρήσεις για τη Σόδα Πλυντηρίου

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χρησιμοποιήστε τις για να γυαλίσετε ξύλινες επιφάνειες.

© Depositphotos.com

Σχεδόν κάθε σπίτι σε όλο τον κόσμο έχει κάποιο είδος ξύλινης επιφάνειας και το ξύλο, όπως τα περισσότερα υλικά, χάνει τη λάμψη του με την πάροδο του χρόνου. Ένας έξυπνος και φθηνός τρόπος για να επαναφέρετε αυτή τη λάμψη είναι να πάρετε μια φλούδα πορτοκαλιού και να χρησιμοποιήσετε τη λευκή πλευρά για να τρίψετε τις ξύλινες επιφάνειες. Μπορεί να μην αφαιρεί γρατσουνιές και μικρά σπασίματα, αλλά θα βελτιώσει την εμφάνισή του και θα βοηθήσει επίσης στην κατάσταση του ξύλου.

Ρίξτε μερικές φλούδες στο σκουπιδοφάγο σας.

brightside

Ο σκουπιδοφάγος αν έχετε, πρέπει να είναι ένα από τα πιο βρώμικα σημεία γύρω από το σπίτι σας και δεν το καθαρίζουν όλοι όσο συχνά θα έπρεπε. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ρίξετε ένα μπολ με παγάκια και ένα φλιτζάνι φλούδες πορτοκαλιού στη λεκάνη και να τρέξετε κρύο νερό για 30-45 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε τον και να τρέξετε λίγο ζεστό νερό για 15 δευτερόλεπτα. Θα παρατηρήσετε πώς η μυρωδιά γίνεται πολύ πιο ευχάριστη και φρέσκια.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν ανοξείδωτο χάλυβα για τους νεροχύτες τους και αυτό το υλικό μπορεί να φαίνεται πολύ θαμπό αν δεν καθαριστεί σωστά. Ένας έξυπνος τρόπος για να αποκαταστήσετε τη λάμψη του είναι να το τρίψετε με το εξωτερικό μέρος μιας φλούδας πορτοκαλιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες που σας έχουν απομείνει για βρύσες, χερούλια θυρών, ψυγεία, ακόμη και σόμπες.

Καθαρίστε τους επίμονους λεκέδες από καφέ σε κούπες.

© Depositphotos.com

Εάν είστε από εκείνους που πίνουν από το ίδιο φλιτζάνι καφέ ή τσάι κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να έχετε παρατηρήσει πόσο λερώνονται οι κούπες σας. Ακόμα κι αν την τρίψετε με το σφουγγάρι, δεν γίνεται πεντακάθαρη. Γι’ αυτό μπορείτε να δοκιμάσετε να τρίψετε τους λεκέδες με μια ελαφρώς αλατισμένη φλούδα πορτοκαλιού. Το αλάτι θα είναι ένας εξαιρετικός βοηθός στο τρίψιμο των επίμονων λεκέδων.

Χρησιμοποιήστε τις για να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων σας.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ο φούρνος μικροκυμάτων παγιδεύει πολλές άσχημες μυρωδιές, οι οποίες μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο στην ποιότητα του φαγητού σας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να τον καθαρίσετε, είναι να γεμίσετε ένα μπολ με νερό και μερικές φλούδες πορτοκαλιού. Βάλτε το στο φούρνο για 60 δευτερόλεπτα και μετά ανοίξτε την πόρτα. Η μυρωδιά θα είναι εξαιρετικά φρέσκια και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νερό για να τρίψετε το φούρνο μικροκυμάτων παντού, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί.

Χρησιμοποιήστε τις για κομπόστ.

© prophettoloss / reddit, © Depositphotos.com

Τα εσπεριδοειδή, συμπεριλαμβανομένων των πορτοκαλιών, είναι καλά για σπιτικό κομπόστ, αρκεί να συνδυάζονται με άλλα φρούτα και λαχανικά. Θα πρέπει επίσης να προσέχετε το κομπόστ και να προσθέσετε φύλλα και ξερό γρασίδι για να εξισορροπήσετε την ξηρότητά του. Φροντίστε να κόψετε τις φλούδες πορτοκαλιού σε μικρότερα κομμάτια πριν τις ρίξετε στο κομπόστ για να αποσυντεθούν πιο γρήγορα. Τέλος, η θερμοκρασία του κομπόστ σας πρέπει να είναι πολύ ζεστή για να μην δημιουργηθεί μούχλα.

Δείτε επίσης 10 Απροσδόκητες Χρήσεις της Ζάχαρης που κάνουν ΘΑΥΜΑΤΑ στην καθαριότητα και στην Υγεία!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.3 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

διακόσμηση υπνοδωματίου με φυτά,ιδέες διακόσμησης υπνοδωματίου,διακόσμηση υπνοδωματίου,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης

Φυτά Εσωτερικού Χώρου: 18 Φανταστικές Ιδέες Διακόσμησης Υπνοδωματίου

γρανίτες ξυλάκια με αγγούρι,υγιεινές γρανίτες ξυλάκια,σπιτικές γρανίτες,γλυκές συνταγές,νόστιμες συνταγές

Φτιάξε σήμερα Γρανίτες Ξυλάκια με Αγγούρι, Ανανά και Δυόσμο Με εξαιρετικά χαμηλές θερμίδες