in , , , ,

Γνωρίζεις τη Σόδα Πλυντηρίου; 10 Εκπληκτικές Χρήσεις για τη Σόδα Πλυντηρίου

σόδα πλυντηρίου,χρήσεις σόδας πλυντηρίου,καθαρισμός με σόδα πλυντηρίου,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα
σόδα πλυντηρίου,χρήσεις σόδας πλυντηρίου,καθαρισμός με σόδα πλυντηρίου,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Χρήσεις για τη Σόδα Πλυντηρίου: Ακόμα κι αν δεν έχετε ξανακούσει για το υπερανθρακικό νάτριο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το έχετε ήδη χρησιμοποιήσει. Είναι μια χημική ένωση που αποτελείται από υπεροξείδιο του υδρογόνου και ανθρακικό νάτριο, κοινώς γνωστή ως σόδα πλυντηρίου. Φτιάξε τις δικές σου Ταμπλέτες Πλυντηρίου Πιάτων, οικονομικά με Υλικά που έχεις σπίτι σου!

Εκπληκτικές Χρήσεις για τη Σόδα Πλυντηρίου

SB/iStock/GettyImages

Το υπερανθρακικό νάτριο πρέπει πάντα να αναμιγνύεται με νερό για να είναι αποτελεσματικό. Μια βασική αναλογία είναι περίπου 55 γρ. σκόνης ανά 4 λίτρα καυτού ή ζεστού νερού, αλλά μπορείτε να διπλασιάσετε ή να τριπλασιάσετε αυτή την ποσότητα για βαθύτερο καθαρισμό. Αν και είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνο το υπερανθρακικό νάτριο από το λευκαντικό με χλώριο, μπορεί να είναι ερεθιστικό, επομένως φοράτε γάντια όταν καθαρίζετε με αυτά τα διαλύματα. Φτιάξτε μια νέα παρτίδα διαλύματος κάθε φορά που το χρειάζεστε, καθώς θα αρχίσει να χάνει την αποτελεσματικότητά του μετά από αρκετές ώρες.

Άσπρισμα πετσετών

JGI/Jamie Grill/Tetra images/GettyImages

Μόνο μια μικρή ποσότητα σόδας πλυντηρίου μπορεί να επαναφέρει τις βρώμικες λευκές πετσέτες στην παλιά τους λάμψη. Μουλιάστε λευκές πετσέτες και άλλα κιτρινισμένα λευκά είδη σε διάλυμα σόδας πλυντηρίου. Αφήστε τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον μία ώρα ή όλη τη νύχτα και μετά ξεπλύνετε και πλύνετε τις πετσέτες όπως συνήθως. Οι λευκές κουρτίνες μπορούν επίσης να λευκανθούν με αυτόν τον τρόπο, αλλά ελέγξτε πρώτα τις οδηγίες καθαρισμού του κατασκευαστή.

Καθαρισμός σανίδων κοπής

Catherine Falls Commercial/Moment/GettyImages

Ακόμη και μια σανίδα κοπής υψηλής ποιότητας μπορεί να γίνει έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων με την πάροδο του χρόνου. Κάθε μικρό κόψιμο που γίνεται με ένα μαχαίρι δημιουργεί το τέλειο μέρος για να αναπαραχθούν τα μικρόβια. Η απολυμαντική δύναμη της σόδας πλυντηρίου την καθιστά μια καλή επιλογή για τον βαθύ καθαρισμό μιας σανίδας κοπής. Αφού την πλύνετε με σαπούνι πιάτων, ψεκάστε τη σανίδα με το διάλυμα καθαρισμού. Αφήστε το για περίπου 10 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Τρίψιμο ξύλινης βεράντας

ogre64/iStock/GettyImages

Ψεκάστε με νερό τη ξύλινη βεράντα, ανακατέψτε το διάλυμα σε έναν κουβά και με μια βούρτσα τρίψτε την. Αφήστε για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με το νερό.

Καθαρισμός αρμών

CameronAynSmith/iStock/GettyImages

Το να καθαρίσετε βρώμικους αρμούς στο δάπεδο με πλακάκια είναι μία από εκείνες τις εργασίες καθαρισμού του σπιτιού που φαίνονται ασήμαντες, αλλά μπορούν να κάνουν αισθητή διαφορά. Χρησιμοποιήστε σόδα πλυσίματος για να τρίψετε τόσο τον αρμόστοκο όσο και τα γύρω πλακάκια. Ανάλογα με το πόσο καιρό έχει περάσει από τον τελευταίο καθαρισμό των αρμών, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια πάστα σόδας πλυσίματος και νερού αντί για υγρό διάλυμα. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι ή βούρτσα για να εφαρμόσετε την πάστα σε αρμόστοκο ή/και βρώμικο πλακίδιο και μετά περιμένετε περίπου 15 λεπτά πριν τρίψετε και ξεπλύνετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Καθάρισμα λεκέδων στα χαλιά

DragonImages/iStock/GettyImages

Είτε πρόκειται για ξεραμένη λάσπη, κόκκινο κρασί ή ακόμα και παλιούς λεκέδες από κατοικίδια, η σόδα πλυντηρίου μπορεί να καθαρίσει πολλούς από τους πιο επίμονους λεκέδες χαλιών χωρίς να καταστρέψει τις ίνες του του χαλιού. Είναι επίσης χρήσιμο για την απόσμηση, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε λεκέδες από κατοικίδια.

Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με διάλυμα καθαρισμού και ψεκάστε το λεκέ. Δοκιμάστε το διάλυμα πρώτα σε μια δυσδιάκριτη περιοχή του χαλιού. Αφήστε το για λίγα λεπτά και χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ή ένα πανί μικροϊνών για να τρίψετε το διάλυμα στον λεκέ. Επαναλάβετε εάν χρειάζεται μέχρι να φύγει ο λεκές. Σκουπίστε με ένα καθαρό, υγρό πανί και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα.

Δείτε ακόμη 3 Συνταγές για να φτιάξετε δικά σας Φυσικά Απορρυπαντικά Πλυντηρίου Πιάτων. Ταμπλέτες, Υγρό και Τζελ!

Αφαίρεση λεκέδων σε ρούχα

Liudmila Chernetska/iStock/GettyImages

Μουλιάστε τα ρούχα σε διάλυμα σόδας πλυντηρίου χρησιμοποιώντας καυτο ή ζεστό νερό εάν έχετε ύφασμά που είναι επιρρεπές σε συρρίκνωση, όπως βαμβακερό. Ελέγξτε την πρόοδο μετά από μία ώρα και αφήστε τα ρούχα να συνεχίσουν να μουλιάζουν εάν οι λεκέδες είναι ακόμα εμφανείς. Βάλτε τα ρούχα στο πλυντήριο και πλύνετε κανονικά με απορρυπαντικό ρούχων. Η σόδα πλυντηρίου δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε υφάσματα που απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα, όπως μετάξι ή δέρμα.

Καθαριστικό λευκών παπουτσιών

bee32/iStock/GettyImages

Αυτή είναι μια άλλη δουλειά για τη σόδα πλυντηρίου, αρκεί τα παπούτσια να είναι κατασκευασμένα από υλικό που είναι ασφαλές για καθαρισμό με νερό. Τα λευκά πάνινα παπούτσια τένις και τα αθλητικά παπούτσια μπορούν γενικά να πλυθούν με αυτόν τον τρόπο, αλλά μην ρισκάρετε με ακριβά παπούτσια σουέτ ή δερμάτινα. Μουλιάστε τα παπούτσια σε ζεστό νερό για 15 έως 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε και στεγνώστε τα στον αέρα.

Καθαρισμός και αφαλάτωση καφετιέρας

StockImages_AT/E+/GettyImages

Χρησιμοποιήστε σόδα πλυντηρίου για να ξεπλύνετε τυχόν μικρόβια και εναποθέσεις μετάλλων που μπορεί να κρύβονται μέσα στην καφετιέρα σας. Γεμίστε τη δεξαμενή του μηχανήματος με διάλυμα καθαρισμού και αφήστε το μέχρι να περάσει όλο το διάλυμα μέσα από το μηχάνημα. Ακολουθήστε παρασκευάζοντας αρκετές κανάτες με απλό νερό για να ολοκληρώσετε τον καθαρισμό της καφετιέρας.

Καθαριστικό λεκάνης τουαλέτας

vladans/iStock/GettyImages

Η σόδα πλυντηρίου είναι ένα εύχρηστο εργαλείο για τη λεύκανση και την απόσμηση της λεκάνης της τουαλέτας σας. Αφού καθαρίσετε τη λεκάνη της τουαλέτας με μια βούρτσα, πασπαλίσετε τη σόδα γύρω από το εσωτερικό της λεκάνης. Αφήστε τη για περίπου 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε. Επαναλάβετε εάν χρειάζεται.

Καθαρισμός μούχλας

ronstik/iStock/GettyImages

Για πραγματικά εκτεταμένη ανάπτυξη μούχλας σε σκληρές επιφάνειες, η σόδα πλυντηρίου δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό όσο το λευκαντικό χλωρίου. Εάν αντιμετωπίζετε μόνο μια μικρή ποσότητα μούχλας σε μια πόρτα ντους ή σε άλλη σκληρή επιφάνεια, δοκιμάστε να καθαρίσετε την περιοχή με ένα ισχυρό διάλυμα σόδα πλυντηρίου και ζεστό νερό. Μπορεί τελικά να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα ισχυρότερο προϊόν για να επιλύσετε το πρόβλημα της μούχλας, αλλά αυτό είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον πρώτο βήμα.

Δείτε επίσης 10 Πράγματα που Μπορείτε να Καθαρίσετε με Ταμπλέτες Πλυντηρίου Πιάτων

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.8 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

φροντίδα δοντιών,στοματική υγιεινή,συμβουλές για δόντια,υγεία,συμβουλές υγείας

Γιατί Είναι Καλύτερα να μην Βουρτσίζετε τα Δόντια σας Μετά το Πρωινό

συμβουλές για οικιακά είδη,καθαρισμός οικιακών ειδών,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

17 Συμβουλές που Παρατείνουν τη Διάρκεια Ζωής Οικιακών Ειδών