in , ,

17 Συμβουλές που Παρατείνουν τη Διάρκεια Ζωής Οικιακών Ειδών

συμβουλές για οικιακά είδη,καθαρισμός οικιακών ειδών,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα
17 Συμβουλές που Παρατείνουν τη Διάρκεια Ζωής Οικιακών Ειδών

Έπιπλα, κλινοσκεπάσματα, πιάτα και άλλα αντικείμενα που αποτελούν σημαντικό μέρος του σπιτιού μπορεί να αλλοιωθούν λόγω του χρόνου ή να υποστούν ζημιά όταν δεν έχουν την κατάλληλη φροντίδα. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές που μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής οικιακών ειδών. 12 Τρόποι Ώστε Οικιακά Αντικείμενα να Διαρκέσουν Περισσότερο και να μην Καταστραφούν

Καθαρίστε τους λεκέδες στις ταπετσαρισμένες καρέκλες αμέσως μόλις τους δείτε.

brightside

Όποιος έχει αυτό το είδος καρέκλας ξέρει ότι λερώνεται εύκολα ενώ κάθεστε πάνω τους και τρώτε. Συσσωρεύουν επίσης πολλή σκόνη, η οποία, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να τις κάνει να φαίνονται φθαρμένες. Επομένως, είναι σημαντικό, μόλις εμφανιστούν οι λεκέδες, να τους καθαρίσετε.

Για να το κάνετε αυτό, ρίξτε ζεστό νερό σε ένα δοχείο και προσθέστε μερικές σταγόνες υγρό πιάτων. Χρησιμοποιήστε ένα πανί από μικροΐνες για να βρέξετε ολόκληρη τη βρώμικη περιοχή και να αποτρέψετε το νερό να αφήσει αποτύπωμα. Τέλος, τρίψτε με το πανί μέχρι να εξαφανιστεί η βρωμιά.

Τοποθετήστε την δερμάτινη πολυθρόνα μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

© Depositphotos.com

Για να διατηρήσετε τις δερμάτινες πολυθρόνες σε καλή κατάσταση, θα πρέπει ιδανικά να τις τοποθετήσετε σε σημείο που δεν έχει άμεσο ηλιακό φως. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί ο αποχρωματισμός, αλλά ο τακτικός καθαρισμός τους είναι εξίσου σημαντικός. Μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε ένα πανί για να αφαιρέσετε τη σκόνη.

Επίσης, σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε υπολείμματα φαγητού ή άλλα πράγματα που παραμένουν στις γωνίες και τις σχισμές του καναπέ. Εάν πέσει κάτι πάνω τους, δεν θα χρειαστεί να τρίψετε με ένα πανί, αλλά απλώς καθαρίστε το υγρό χρησιμοποιώντας ένα στεγνό πανί.

Βουρτσίστε βελούδινες καρέκλες και πολυθρόνες.

brightside

Αυτού του είδους τα έπιπλα δίνουν μια πινελιά στυλ στο σπίτι σας. Και παρά τα όσα μπορεί να πιστεύετε, το βελούδο είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ ανθεκτικό υλικό, αλλά όπως όλα τα άλλα, χρειάζεται συντήρηση για να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση. Το βούρτσισμα του πολλές φορές το μήνα με ένα ειδικό πινέλο υφάσματος μπορεί να βοηθήσει πολύ.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μια άλλη καλή συμβουλή είναι να αποφύγετε να τοποθετείτε βαριά αντικείμενα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αυτού του είδους το υλικό για να μην αφήνετε σημάδια πάνω του. Τέλος, προσπαθήστε να μην τοποθετείτε τέτοια έπιπλα πολύ κοντά στους τοίχους για να μην καταστραφούν.

Καθημερινό σκούπισμα ξύλινων επίπλων

brightside

Από τραπέζια και πάγκους μέχρι γραφεία, το ξύλο υπάρχει σε πολλά έπιπλα σπιτιού, επομένως είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζετε πώς να το φροντίζετε για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ο συχνός καθαρισμός του με ξεσκονόπανο ή μαλακό πανί είναι το πρώτο βήμα για να το διατηρήσετε λαμπερό. Για να καθαρίσετε τα έπιπλα βαθύτερα, ανακατέψτε ελαιόλαδο και ξύδι και χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί για να τρίψετε το διάλυμα στην επιφάνεια. Αφήστε το για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, με ένα άλλο καθαρό, στεγνό πανί, τρίψτε το ξανά για να αναδειχθεί η λάμψη.

Αφαιρέστε τη βρωμιά με ζεστό νερό.

© Depositphotos.com

Δεδομένου ότι τα σεντόνια έχουν συχνά πολλά άλλα πράγματα που τα καλύπτουν, δεν λερώνονται τόσο συχνά, αλλά μπορούν να έχουν βρωμιά, βακτήρια ακόμη και ακάρεα σκόνης. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τα πλένετε σε ζεστό ή καυτό νερό για να τα αφαιρέσετε. Φυσικά, μην ξεχάσετε να ελέγξετε την ετικέτα για να δείτε εάν έχουν ειδικές οδηγίες πλυσίματος για να διατηρούνται τόσο καλά όσο καινούργια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μην πλένετε τα παπλώματα πολύ συχνά.

© Depositphotos.com

Το πάπλωμα δεν χρειάζεται απαραίτητα να πλένεται πιο συχνά από τις κουβέρτες. Στην πραγματικότητα, συνιστάται να το πλένετε 2-3 φορές το χρόνο.

Αφήστε τα μαξιλάρια να στεγνώσουν εντελώς αφού τα πλύνετε.

© Depositphotos.com

Αν δεν θέλετε να καταστρέψετε τα μαξιλάρια σας αφού τα πλύνετε, ξεκινήστε ελέγχοντας αν έχουν φυσικό γέμισμα. Αν ναι, είναι καλύτερα να τα πάτε στο στεγνοκαθαριστήριο. Εάν η ετικέτα δεν έχει συγκεκριμένες οδηγίες και η γέμιση είναι συνθετική, μπορείτε να τα πλύνετε με ζεστό ή καυτό νερό.

Αλλά πάντα να ελέγχετε ότι στεγνώνουν σωστά μετά από αυτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι μαλλιών ή να τα γυρίσετε από μέσα προς τα έξω αν τα κρεμάσετε σε εξωτερικό χώρο για να μην καταστρέψετε τη γέμιση και να διαρκέσει περισσότερο.

Περιστρέψτε τα χαλιά τακτικά.

© Depositphotos.com

Τα χαλιά κάνουν το σπίτι σας πιο ζεστό και πιο αισθητικό. Δημιουργούν έναν πιο άνετο χώρο, αλλά για να τα διατηρήσετε σε άψογη κατάσταση ακολουθήστε 2 εύκολες συμβουλές.

Ένα από αυτά είναι να τα γυρίζετε κάθε τόσο, ώστε να εκτίθενται τα μέρη όπου ένα έπιπλο μπορεί να αφήνει σημάδι. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να τους δώσετε χρόνο να ανακτήσουν το σχήμα τους και να μην καταστραφούν. Η άλλη συμβουλή είναι να τα καθαρίζετε με ηλεκτρική σκούπα συχνά και σχολαστικά, καθώς η σκόνη καταστρέφει τις ίνες όταν συσσωρεύεται.

Δείτε ακόμη 13 Οικιακά Προϊόντα που Δεν Πρέπει να Πετάτε στα Σκουπίδια

Αερίστε συχνά το στρώμα.

brightside

Ένα στρώμα μπορεί να διαρκέσει μεταξύ 7-10 ετών, επομένως για να το διατηρήσετε σε καλή κατάσταση για εκείνο το διάστημα ακόμη και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του, θα είναι χρήσιμο να έχει συγκεκριμένη φροντίδα. Ο αερισμός του δωματίου και η αφαίρεση τυχόν σεντονιών από το στρώμα θα επιτρέψει την εξάτμιση της συσσωρευμένης υγρασίας. Επίσης, συνιστάται να το γυρίζετε τουλάχιστον 4 φορές το χρόνο και όταν χρειάζεται να το σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα.

Πλύνετε τα λευκά υφάσματα μόλις λερωθούν.

© Depositphotos.com

Οι πετσέτες κουζίνας, τα πανιά και τα τραπεζομάντιλα, ειδικά όταν είναι λευκά, μπορούν εύκολα να λερωθούν. Το πλύσιμο τους μόλις εμφανιστεί ο λεκές είναι το κλειδί για να διευκολυνθεί όλη αυτή η διαδικασία. Μια άλλη καλή συμβουλή είναι να βάλετε αμέσως μια πάστα με αλάτι και νερό στο σημείο που έπεσε το φαγητό ή το υγρό για να απορροφήσει τον λεκέ.

Στεγνώσετε καλά τα μαχαιροπίρουνα.

© Depositphotos.com

Μερικές φορές, τα μαχαιροπίρουνα δεν φροντίζονται τόσο καλά όσο θα έπρεπε, παρόλο που όλοι τα χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση. Με τον καιρό, μπορεί να χάσουν τη λάμψη τους και να φαίνονται βρώμικα, ακόμα κι αν δεν είναι. Για να διατηρηθούν γυαλιστερά και σε καλή κατάσταση, απλά πλύντε τα με το μαλακό μέρος του σφουγγαριού πιάτων, αφαιρέστε καλά τα υπολείμματα φαγητού, ξεπλύνετε με κρύο νερό και μην ξεχάσετε να τα στεγνώσετε αντί να τα αφήσετε στο στραγγιστήρι ώστε να μην λερώνονται.

Καθαρίστε τα πιάτα με ένα DIY μείγμα.

© Depositphotos.com

Για να αφαιρέσετε τα λίπη από τα πιάτα, μια καλή επιλογή είναι να ανακατέψετε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με μια κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι, λίγο λεμόνι και νερό σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστεί ένα είδος πάστας. Τρίψτε την σε κάθε πιάτο και μετά ξεπλύνετε.

Πλύνετε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα με ζεστό νερό.

© Depositphotos.com

Όταν χρησιμοποιείτε κατσαρόλες και τηγάνια, μπορεί να συσσωρευτεί λίπος ή να κολλήσει πάνω τους, κάτι που, με την πάροδο του χρόνου, θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την αφαίρεσή τους, κάνοντας αυτά τα σκεύη να φαίνονται βρώμικα. Για να το αποφύγετε, θα πρέπει να τα πλύνετε με ουδέτερο σαπούνι και ζεστό νερό και να τα τρίψετε με ένα μαλακό σφουγγάρι. Στο τέλος στεγνώστε τα για να μην σχηματιστούν λεκέδες. Εάν η κατσαρόλα έχει ήδη κάποια σημάδια από τη χρήση, βράστε νερό με λίγο ξύδι για 4 ή 5 λεπτά και χρησιμοποιήστε αυτό το διάλυμα για να πλύνετε την κατσαρόλα.

Καθαρίστε τους επίμονους λεκέδες με ξύδι.

© Depositphotos.com

Όταν το φαγητο είναι στο τραπέζι, είναι εύκολο να συμβεί ένα ατύχημα και να χυθεί ή να καταλήξει κάτι στο τραπεζομάντιλο, επομένως ο καλύτερος τρόπος για να διαρκέσει περισσότερο είναι να καθαρίσετε τους λεκέδες αμέσως. Αν πρόκειται για λεκέ από καφέ, που συνήθως αφαιρείται δύσκολα, μπορείτε να απλώσετε λίγο λευκό ξύδι σε συνδυασμό με οινόπνευμα στο πανί πριν το πλύνετε.

Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο.

© Depositphotos.com

Το πλυντήριο ρούχων είναι βασικό στο σπίτι, επομένως η παράταση της διάρκειας ζωής του είναι σημαντική. Το πρώτο πράγμα είναι να μην το υπερφορτώνετε. Είναι καλύτερο να χωρίζετε τα ρούχα σε μικρότερα φορτία. Επιπλέον, φροντίστε να αερίσετε τον κάδο να καθαρίσετε το λάστιχο της πόρτας όπου συσσωρεύονται βρώμικα υπολείμματα σαπουνιού, καθώς και το κουτί του απορρυπαντικού και το φίλτρο. Μην ξεχνάτε να το καθαρίζετε περιοδικά εξωτερικά με ένα πανί βουτηγμένο σε σαπουνόνερο και να το στεγνώνετε με άλλο στεγνό, μαλακό πανί.

Αποφύγετε τη χρήση καθαριστικού παραθύρων στους καθρέφτες.

© Depositphotos.com

Οι καθρέφτες στο σπίτι μπορεί να γρατσουνιστούν, να θαμπώσουν ή να λερωθούν, επομένως, όπως και άλλα αντικείμενα, χρειάζονται ειδική φροντίδα. Χρησιμοποιήστε μόνο μαλακά πανιά για να τους καθαρίσετε, καθώς και προϊόντα που δεν περιέχουν λειαντικά. Σημειώστε ότι δεν συνιστάται η χρήση καθαριστικού παραθύρων σε αυτούς λόγω των χημικών ουσιών που μπορεί να περιέχει.

Καθαρίστε το εξωτερικό της λεκάνης τουαλέτας.

© Depositphotos.com

Λάβετε πάντα υπόψη τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν την τουαλέτα για να καθορίσετε πόσο συχνά πρέπει να την καθαρίζετε. Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν μικρά παιδιά ή μεγαλύτεροι ενήλικες στο σπίτι, θα πρέπει να την απολυμαίνετε πιο συχνά. Κατά κανόνα, θα είναι αρκετό να το κάνετε δύο φορές την εβδομάδα.

Όταν καθαρίζετε τη λεκάνη συνιστάται όχι μόνο να εστιάσετε στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, ειδικά στο κάθισμα. Χρησιμοποιήστε πανιά μιας χρήσης, καθαριστικό τουαλέτας και βούρτσα, τα οποία μπορούν επίσης να απολυμανθούν μετά τη χρήση.

Δείτε επίσης 10 Οικιακά Αντικείμενα που Μπορούν να Γίνουν Εχθροί σας εάν Δεν τα Φροντίζετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

σόδα πλυντηρίου,χρήσεις σόδας πλυντηρίου,καθαρισμός με σόδα πλυντηρίου,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Γνωρίζεις τη Σόδα Πλυντηρίου; 10 Εκπληκτικές Χρήσεις για τη Σόδα Πλυντηρίου

διαφημίσεις ρούχων και πραγματικότητα,περίεργα,ρούχα,news

14 Διαφημίσεις Ρούχων που Απέχουν απόλυτα από την Πραγματικότητα