in , ,

10 Οικιακά Αντικείμενα που Μπορούν να Γίνουν Εχθροί σας εάν Δεν τα Φροντίζετε

10 Οικιακά Αντικείμενα που Μπορούν να Γίνουν Εχθροί σας εάν Δεν τα Φροντίζετε
10 Οικιακά Αντικείμενα που Μπορούν να Γίνουν Εχθροί σας εάν Δεν τα Φροντίζετε

Είναι φυσιολογικό να είστε προσκολλημένοι σε ορισμένα οικιακά αντικείμενα, αλλά κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι επιβλαβές για την υγεία σας. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει πάντα να τα φροντίζουμε ή να τα αλλάζουμε όταν είναι απαραίτητο. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε πως να τα φροντίζετε και να τα χρησιμοποιείτε ώστε να έχετε έναν πολύ υγιεινό τρόπο ζωής.

Κούπες

Τις χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν μπορούμε να έχουμε καλό καφέ με μια κούπα γεμάτη βακτήρια καθώς την αγγίζουμε με τα χέρια και τα χείλη μας. Είναι σημαντικό να πλένουμε την κούπα μας αμέσως μετά τη χρήση της, γιατί σε μόλις 45 λεπτά, παθογόνα στο περιβάλλον όπως μούχλα μπορούν να αρχίσουν να αναπτύσσονται σε αυτήν.

Στρώματα

Τα ακάρεα και η σκόνη μπορούν να συσσωρευτούν στο στρώμα μας με την πάροδο του χρόνου, και αυτό μπορεί να είναι επιβλαβές για άτομα με αλλεργίες ή αναπνευστικά προβλήματα.

Όταν το στρώμα μας δεν είναι σε άριστη κατάσταση, ενδέχεται να έχουμε προβλήματα ύπνου και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ή νεφρική νόσο. Γενικά, συνιστάται να αλλάζουμε το στρώμα μας κάθε 8 χρόνια, αλλά όλα εξαρτώνται από τον τύπο του στρώματος.

Μαξιλάρια

Συνιστάται να αλλάζουμε τα μαξιλάρια μας κάθε 1-2 χρόνια, διότι απορροφούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα μαλλιά και μπορούν να γίνουν το τέλειο περιβάλλον για τα ακάρεα. Είναι καλή ιδέα να αλλάζετε τα μαξιλάρια κάθε 6 μήνες και συνιστάται η χρήση προστατευτικής θήκης μεταξύ του μαξιλαριού και της μαξιλαροθήκης.

Πετσέτες

Εάν η πετσέτα σας δεν φροντίζετε σωστά, το δέρμα σας μπορεί να ερεθιστεί ή ακόμη και να μολυνθεί με βακτήρια. Επίσης, όποτε η πετσέτα σας είναι υγρή, γίνεται το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για τα μικρόβια.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Η πετσέτα σας πρέπει να πλένεται μετά από κάθε 3 χρήσεις για τη διατήρηση της σωστής υγιεινής (αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί τυχόν μόλυνση από την πετσέτα σας). Επιπλέον, πρέπει να αλλάζετε τις πετσέτες σας τουλάχιστον κάθε 2 χρόνια, επειδή τείνουν να χάνουν την απορροφητικότητά τους μετά από αυτό το χρονικό διάστημα.

Κουρτινες ντους

Το πλύσιμο της κουρτίνας ντους μία φορά την εβδομάδα δεν είναι κάτι που πρέπει να θεωρείτε αγχωτικό. Είναι απαραίτητο, καθώς σας απαλλάσσει από βακτήρια, μούχλα και ακαθαρσίες που συσσωρεύονται πάνω της με την πάροδο του χρόνου.

Δρομολογητής (ρούτερ)

Θα πρέπει να αλλάζετε το ρούτερ σας κάθε 3-4 χρόνια για να αποφύγετε αργές συνδέσεις διαδικτύου. Αναβαθμίζουμε τα τηλέφωνά μας κάθε χρόνο και αυτό είναι καλό, αλλά η αναβάθμιση του ρούτερ δεν πρέπει να θεωρείται προαιρετική καθώς βελτιώνει τη ταχύτητα του διαδικτύου.

Παλιά ρούχα

Το να απαλλαγούμε από παλιά ρούχα, είναι κάτι που πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε κάθε χρόνο. Είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε την ντουλάπα σας οργανωμένη και έτοιμη για μια νέα αρχή.

Σε ενδιαφέρει: 10 Κίνδυνοι για την Υγεία που Κρύβονται στην Ντουλάπα σας

Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους θα γνωρίζετε ότι είναι καιρός να πεταξετε τα παλιά ρούχα σας:

Δεν επιδιορθώνονται.
Δεν τα έχετε φορέσει για περισσότερο από ένα χρόνο.
Δεν σας αρέσουν.
Είναι πάντα άβολα όταν τα φοράτε.
Είναι πολύ μοντέρνα.
Δεν ταιριάζουν πλέον στον τρόπο ζωής σας.

Σεντόνια

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια

Τα σεντόνια σας πρέπει να πλένονται μία φορά την εβδομάδα για να αποφύγετε τυχόν ασθένειες. Όταν δε φροντίζονται σωστά, μπορούν να αναπτύξουν μύκητες, βακτήρια και ακάρεα και αυτό θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για την υγεία σας, ειδικά εάν έχετε άσθμα ή αλλεργίες. Τα βρώμικα σεντόνια μπορούν επίσης να προκαλέσουν δερματίτιδα εξ επαφής. Τα σεντόνια σας πρέπει να πλένονται καλά με ζεστό νερό για να εξαλειφθεί οποιαδήποτε μορφή μικροβίων.

Λούφα ((απολεπιστικό σφουγγάρι)

Μπορούν να φιλοξενήσουν μικρόβια, νεκρά κύτταρα δέρματος και απομεινάρια από λάδι και βρωμιά που θα μπορούσαν να εναποτίθενται στο δέρμα μας εάν δεν τα αλλάζετε συχνά. Ιδανικά κάθε 3 έως 4 εβδομάδες, για να διατηρείτε την σωστή υγιεινή και να αποφεύγετε δερματολογικά προβλήματα.

Παλιές συσκευές

Οι περισσότερες συσκευές διαρκούν μόνο 10 – 15 χρόνια, ακόμη και με σωστή συντήρηση. Συνιστάται να αλλάζετε τις περισσότερες συσκευές σας μετά από 10 χρόνια χρήσης, επειδή πιθανότατα θα εμφανίσουν προβλήματα. Ακόμα και αν τα επιδιορθώσετε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανιστεί ξανά πρόβλημα, επομένως συνιστάται η αλλαγή τους κάθε 10 χρόνια.

Υγεία: 10 Τρόποι που το Σώμα σας Λέει ότι Κάτι Πάει Στραβά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Κέικ, κοτομπουκιές, ψωμί μερικές από τις άκρως επεξεργασμένες τροφές που προκαλούν καρκίνο

Κέικ, κοτομπουκιές, ψωμί μερικές από τις άκρως επεξεργασμένες τροφές που προκαλούν καρκίνο

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ: 25+ Ιδέες για μικρά έπιπλα για μικρά μπαλκόνια!

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ: 25+ Ιδέες για μικρά έπιπλα για μικρά μπαλκόνια!