in , , ,

10 Κίνδυνοι για την Υγεία που Κρύβονται στην Ντουλάπα σας

10 Κίνδυνοι για την Υγεία που Κρύβονται στην Ντουλάπα σας
10 Κίνδυνοι για την Υγεία που Κρύβονται στην Ντουλάπα σας

Η μόδα έχει το τίμημα της, αλλά όχι μόνο για τα χρήματα που κοστίζει. Γνωρίζατε ότι υπάρχουν πράγματα στην ντουλάπα σας που θα μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνα για την υγεία σας; Παρακάτω δείτε 10 καθημερινά ρούχα και αξεσουάρ που μπορούν να προκαλέσουν από μολύνσεις έως θολή όραση σύμφωνα με τους γιατρούς.

Στενά τζιν και παντελόνια

Κόλπα με ρούχα! Μπορείς να διπλώσεις ένα T-shirt σε 3″ με μία κίνηση; Η απάντηση είναι ΝΑΙ! [ΒΙΝΤΕΟ]

© pixabay

Πολλές γυναίκες φορούν εξαιρετικά στενά παντελόνια για να φαίνονται καλύτερα οι καμπύλες τους. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν είναι μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στο σώμα λόγω της “συμπίεσης” του.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα στενά τζιν και παντελόνια μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα κυκλοφορίας, πεπτικά προβλήματα και μούδιασμα στα πόδια. Μπορούν να συμπιέσουν το πλευρικό μηριαίο δερματικό νεύρο και να προκαλέσουν παραισθητική μηραλγία, της οποίας τα κύρια συμπτώματα είναι μούδιασμα και πόνος στους μηρούς.

Ψηλοτάκουνα

© pixabay

Δεν υπάρχει τίποτα από ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα ώστε μια γυναίκα να αισθάνεται ψηλή, λεπτή και σέξι. Ωστόσο, οι γυναίκες έχουν έως και τέσσερις φορές περισσότερα προβλήματα ποδιών από τους άνδρες; Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Auburn ο κύριος ένοχος είναι τα τακούνια που όσο ψηλότερα και στενότερα είναι, τόσο χειρότερα.

Προβλήματα στον αχίλλειο τένοντα, τα κότσια, οι καλοί, η σφυροδακτυλία, το διάστρεμμα αστραγάλων, ο πόνος στο γόνατο και το ισχίο και νευρικές βλάβες είναι το τίμημα που πληρώνουν ορισμένες γυναίκες για να είναι μοντέρνες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Επιπλέον, η χρήση ψηλών τακουνιών μπορεί να συμβάλει στη φθορά του χόνδρου που υπάρχει στις αρθρώσεις προκαλώντας οστεοαρθρίτιδα. Για να αποφύγετε όλα αυτά τα προβλήματα, οι γιατροί συστήνουν να περιορίσετε τη χρήση των τακουνιών και να επιλέξετε ένα ζευγάρι παπούτσια που είναι πιο άνετα και προσφέρουν καλύτερη υποστήριξη, ειδικά όταν περπατάτε σε μεγάλες αποστάσεις.

Εσώρουχα στρινγκ

© depositphotos

Τα στρινγκ έχουν γίνει πολύ μοντέρνα τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, η συνεχής χρήση τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, όπως κολπικές λοιμώξεις, αιμορροΐδες, ερεθισμούς και συγκάματα στο ευαίσθητο δέρμα της περιοχής των γεννητικών οργάνων.

Ο ιδρώτας, επιπλέον, ευνοεί την πιθανότητα καντιντίασης ή κολπικών μυκήτων. Οι γιατροί συστήνουν να περιορίσετε τη χρήση τους, ειδικά το καλοκαίρι, και να προσπαθήσετε να φοράτε βαμβακερά εσώρουχα.

Σκουλαρίκια και κολιέ

© pixabay

Σύμφωνα με μια δερματολογική μελέτη στο Πανεπιστήμιο Northwestern στο Ιλινόις, το 20% των τρυπημάτων στα αυτιά εμφανίζει βακτηριακή λοίμωξη. Επιπλέον, ο λαθεμένος τρόπος με τον οποίο γίνονται οι τρύπες μπορεί να οδηγήσει στην εξάπλωση λοιμώξεων που προκαλούν σοβαρά προβλήματα υγείας ακόμη και κίνδυνο της ζωής.

Μεταξύ αυτών είναι ο τέτανος, ο ιός ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV), η ιογενής ηπατίτιδα τύπου Β και Γ, καθώς και αλλεργικές ή τοξικές αντιδράσεις. Και αν αυτό δεν ήταν αρκετό, η συχνή χρήση μεγάλων και βαριών σκουλαρικιών μπορεί να προκαλέσει σχίσιμο του λοβού, ένα πρόβλημα που μερικές φορές απαιτεί πλαστική χειρουργική για να διορθωθεί.

Ένα βαρύ κολιέ μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα και να είναι δύσκολο να θεραπευτεί.

Γραβάτες και πουκάμισα

© pixabay

Αν νομίζετε ότι οι γυναίκες είναι οι μόνες που πάσχουν από τη μόδα, κάνετε λάθος. Οι άνδρες πρέπει επίσης να ανησυχούν. Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου Cornell στη Νέα Υόρκη, το 67% των ανδρών αγοράζουν πουκάμισα που είναι μικρότερα από τους λαιμούς τους.

Το να φοράτε πολύ σφιχτά πουκάμισα ή πολύ σφιχτές γραβάτες μπορεί να μειώσει την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο, να αυξήσει την ενδοφθάλμια πίεση, να προκαλέσει πονοκεφάλους, να περιορίσει την κίνηση του λαιμού και να αυξήσει την ένταση των μυών στην πλάτη.

Επιπλέον, επειδή οι γραβάτες δεν πλένονται τόσο συχνά, μπορεί να είναι γεμάτες από βακτήρια που μεταδίδουν λοιμώξεις.

Λάθος μέγεθος σουτιέν

brightside.me

Σουτιέν με λάθος μέγεθος ή με κακή τοποθέτηση μπορεί να προκαλέσουν πόνους στην πλάτη, στον ώμο και στη σπονδυλική στήλη. Πάντα να δοκιμάζετε το σουτιέν, πριν το αγοράσετε. Εάν έχετε μεγάλο στήθος, αποφύγετε τα σουτιέν με λεπτές τιράντες. Εάν έχετε μικρό στήθος, τα μεταλλικά κουμπώματα δεν πρέπει να πιέζουν το δέρμα σας.

Σαγιονάρες

© commons.wikimedia

Αν και είναι απαραίτητες για την παραλία, δεν είναι τόσο ασφαλείς όσο νομίζετε. Αντ’ αυτού, θέτουν τα πόδια σας σε κίνδυνο καθώς προκαλούν γρατσουνιές στο δέρμα που μπορεί εύκολα να μολυνθεί. Επιπλέον, επειδή είναι πολύ επίπεδες, οι φτέρνες πατάνε κάτω με περισσότερη δύναμη, που μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία και πόνο στην πλάτη.

Κολάν σύσφιξης

© pinterest

Ένας σφιχτό κολάν μπορεί να προκαλέσει δύσπνοια, μυϊκούς πόνους και προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος. Πρέπει να επιλέγετε το σωστό μέγεθος και να αναζητήσετε κολάν από λύκρα που παρέχουν σωστή ισορροπία υποστήριξης, σύσφιξης και άνεσης.

Γεμάτες τσάντες

© pexels

Όπως κάθε γυναίκα, πιθανότατα γεμίζετε την τσάντα σας με όλα όσα χρειάζεστε και όχι μόνο. Ωστόσο, πάρα πολύ βάρος στον ώμο μπορεί να προκαλέσει μυϊκούς πόνους και να βλάψει τις αρθρώσεις σας. Προσπαθήστε να την γεμίζετε με τα απολύτως απαραίτητα αντικείμενα.

Πένσιλ φούστες

© pinterest

Επειδή φέρνουν τα πόδια σας πολύ κοντά το ένα στο άλλο, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να χάσετε την ισορροπία σας και να πέσετε. Περιορίζουν τις κινήσεις σας, από το περπάτημα μέχρι την οδήγηση, αλλά το χειρότερο είναι ότι μπορούν να προκαλέσουν μυϊκούς πόνους και παραμορφώσεις στα γόνατα.

ΒΙΝΤΕΟ: 27 φανταστικά κόλπα για να διπλώνετε τα ρούχα και για ΟΡΓΑΝΩΣΗ ντουλάπας!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Ποιο Χρώμα Κρόκου Είναι Πιο Υγιεινό

Ποιο Χρώμα Κρόκου Είναι Πιο Υγιεινό

52 Μοντέρνες Γλάστρες που θα Κάνουν τους Εξωτερικούς Χώρους σας Κομψούς

52 Μοντέρνες Γλάστρες που θα Κάνουν τους Εξωτερικούς Χώρους σας Κομψούς