in , , ,

Ποιο Χρώμα Κρόκου Είναι Πιο Υγιεινό

Ποιο Χρώμα Κρόκου Είναι Πιο Υγιεινό
Ποιο Χρώμα Κρόκου Είναι Πιο Υγιεινό

Όταν σπάτε ένα αυγό για να το τηγανίσετε, συνήθως ο κρόκος έχει ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι το χρώμα ενός κρόκου φανερώνει πολλά για την υγεία και τη διατροφή της κότας που το γέννησε. Τα περισσότερα αυγά που αγοράζουμε προέρχονται από κότες που είναι κλεισμένες 24 ώρες την ημέρα σε ένα κλουβί, δεν βλέπουν τον ήλιο και ποτέ δεν κινούνται ελεύθερα. Την επομένη φορά παρατηρήστε το χρώμα του κρόκου και θα καταλάβετε αν το αυγό σας είναι ελευθέρας βοσκής.

Τα περισσότερα αυγά στο εμπόριο στην αγορά έχουν ένα λεπτό, κίτρινο κρόκο. Και αυτό σημαίνει πιθανότατα ότι οι κότες δεν έχουν μια υγιεινή διατροφή. Αν και φαίνεται ασυνήθιστο, ένας παχύς κρόκος με σκούρο πορτοκαλί χρώμα είναι στην πραγματικότητα ο ιδανικός καθώς είναι πιο πιθανό να προέρχονται από κότες ελεύθερης βοσκή με διατροφή πλούσια σε φυσικές χρωστικές.

Το “κέικ της καραντίνας”: δεν περιέχει ούτε γάλα, ούτε αυγά, ούτε βούτυρο

Ενώ τα μακροθρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες και λίπη) παραμένουν τα ίδια και στις δυο περιπτώσεις, ανεξάρτητα από το χρώμα του κρόκου, οι πιο σκούροι κρόκοι οφείλονται στην παρουσία ξανθοφύλλης και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Η πρώτη βρίσκεται σε σκούρα φυλλώδη λαχανικά όπως σπανάκι, λάχανο και στα κολοκυθάκια, μπρόκολα και λαχανάκια Βρυξελλών. Τα δευτέρα βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες σε σπόρους λιναριού και φύκια.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας, τα αυγά από κότες ελεύθερης βοσκής περιείχαν υψηλότερα επίπεδα βιταμινών A, D και E, περισσότερο β-καροτένιο και πολλά άλλα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Πώς παστεριώνουμε αυγά

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

14 Λάθη Καθαριότητας που Κάνετε Ασυναίσθητα

10 Κίνδυνοι για την Υγεία που Κρύβονται στην Ντουλάπα σας

10 Κίνδυνοι για την Υγεία που Κρύβονται στην Ντουλάπα σας