in , , , ,

12 Αντικείμενα που Χρησιμοποιούμε Καθημερινά αλλά Δεν Σκεφτόμαστε Ποτέ να Καθαρίσουμε

βρώμικα σπιτικά αντικείμενα,καθαρισμός,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα
βρώμικα σπιτικά αντικείμενα,καθαρισμός,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το καθάρισμα του σπιτιού είναι ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε. Ακόμα κι αν προσπαθείτε να διατηρήσετε το σπίτι σας σε άψογη κατάσταση, υπάρχουν κάποιες γωνίες και αντικείμενα που δεν σκεφτόσαστε να καθαρίσετε. Και το θέμα είναι ότι και αυτά θα πρέπει να είναι καθαρά αν θέλετε να αποτρέψετε τα βακτήρια από το να επηρεάσουν την υγεία σας. Και μόνο που το βλέπεις σε πιάνει απελπισία: 18 Άνθρωποι που Κατάφεραν τον Άθλο να Καθαρίσουν το Σπίτι τους

Επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες

© NEW_PHOTOS / Depositphotos, © destinacigdem / Depositphotos

Αυτές οι τσάντες είναι για ψώνια με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Ωστόσο, μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι σπάνια τις πλένουν. Δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται συχνά για τη μεταφορά τροφίμων, μπορεί να βρεθούν υπολείμματα σε αυτές. Τα βακτήρια μπορούν να αναπαραχθούν και να προσκολληθούν σε κάθε νέο προϊόν που βάζετε μέσα.

Για να τις διατηρήσετε καθαρές, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μια σακούλα ανά τύπο προϊόντος και να τις πλένετε όλα τακτικά με σαπούνι και νερό ή απορρυπαντικό. Μπορείτε να τις βάλετε στο πλυντήριο μέσα σε μια προστατευτική σακούλα ή απλά να τις τρίψετε με τα χέρια σας κάτω από τρεχούμενο νερό. Προσπαθήστε να τις τινάζετε κάθε τόσο και να χρησιμοποιείτε σακούλες μιας χρήσης για το κρέας.

Λαβή καπακιού κατσαρόλας

© Salmonnegro / Depositphotos

Οι περισσότεροι πλένουν τα καπάκια σαν να ήταν οποιοδήποτε άλλο σκεύος κουζίνας. Αλλά οι λαβές έχουν μικρές αυλακώσεις στις οποίες συσσωρεύονται υπολείμματα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην αναπαραγωγή βακτηρίων, τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να είναι επιβλαβή εάν έρθουν σε επαφή με τα χέρια σας ή το φαγητό σας.

Για να τις καθαρίσετε καλά, απλώς ξεβιδώστε τις κατά καιρούς και μουλιάστε τις σε ζεστό νερό με μια πιτσιλιά ξιδιού. Αυτό θα εξαλείψει εντελώς τα βακτήρια.

Σουρωτήρια

© Syda_Productions / Depositphotos, © Milkovasa / Shutterstock

Είναι σκεύη που οι άνθρωποι πλένουν συχνά απρόσεκτα, αλλά επειδή έχουν μικρές τρύπες απαιτούν διαφορετική φροντίδα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ο καλύτερος τρόπος για να τα καθαρίσετε είναι να τα μουλιάσετε σε ένα δοχείο με καθαρό νερό και λίγο απορρυπαντικό για περίπου 15 λεπτά ώστε να βγουν πραγματικά τα υπολείμματα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα κάτω από τρεχούμενο νερό και τρίψτε τα με μια βούρτσα. Εάν δεν έχετε, μια παλιά, αποστειρωμένη οδοντόβουρτσα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη.

Ραβδομπλέντερ

© Syda_Productions / Depositphotos, © spyrakot / Depositphotos

Πραγματικά δεν έχετε ιδέα πόσα παράξενα πράγματα μπορούν να συσσωρευτούν στο πίσω μέρος των λεπίδων του ραβδομπλέντερ . Ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα φαγητού είναι να βάλετε το μπλέντερ μέσα σε ένα μπολ που περιέχει ζεστό νερό και σαπούνι ή μια πιτσιλιά απορρυπαντικού πιάτων. Δουλεύει άψογα.

Το πάνω μέρος των ντουλαπιών και το ψυγείο

© Yehven Prozhyrko / Shutterstock, © Igor Vetushko / Depositphotos

Οι περισσότεροι συχνά καθαρίζουν τα ντουλάπια της κουζίνας εσωτερικά αλλά είναι σημαντικό να μην παραμελείτε τη βρωμιά που μπορεί να συσσωρευτεί πάνω τους. Αλλιώς η σκόνη και τα βακτήρια μπορούν να πέσουν απευθείας στο φαγητό σας.

Γι’ αυτό είναι καλύτερο να καθαρίσετε το επάνω μέρος του ψυγείου και των ντουλαπιών σας. Το σκούπισμά τους με ένα υγρό πανί ή με λίγο νερό και καθαριστικό ή απολυμαντικό μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό. Θυμηθείτε ότι τα σωματίδια λίπους τείνουν να κολλάνε σε αυτά τα σημεία και να τα κάνουν ακόμα πιο βρώμικα.

Σκούπα

© ndefender / Depositphotos

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά με κάποιο τρόπο, οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν να καθαρίσουν τα πράγματα που χρησιμοποιούν για να καθαρίσουν. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τις σκούπες. Σκεφτείτε ότι πολλά ανθυγιεινά πράγματα παγιδεύονται ανάμεσα στις τρίχες της σκούπας. Μιλάμε για σκουπίδια, μαλλιά, σκόνη και πολλά άλλα.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τη σκούπα σας καθαρή είναι να αφαιρέσετε τη βρωμιά που προεξέχει με το χέρι σας. Μπορείτε είτε να φοράτε γάντια είτε να τυλίξετε το χέρι σας σε μια πλαστική σακούλα μιας χρήσης για να το κάνετε. Και κάθε τόσο, βάλτε τη σκούπα σε ένα μπολ με ζεστό, σαπουνόνερο, ξεπλύνετε και αφήστε την να στεγνώσει.

Δείτε ακόμη 14 Απαραίτητα Κόλπα για Όσους Αγαπούν ένα Καθαρό Σπίτι

Σφουγγαρίστρα

© Voyagerix / Depositphotos, © emiphoto111 / Depositphotos

Ακριβώς όπως οι σκούπες, οι σφουγγαρίστρες είναι ένα από τα πιο παραμελημένα εργαλεία καθαρισμού, πιθανώς επειδή οι άνθρωποι τείνουν να υποθέτουν ότι, βυθίζοντας συνεχώς μια σφουγγαρίστρα σε έναν κουβά με νερό, την καθαρίζετε. Λοιπόν, κακά νέα: δεν το κάνετε. Στην πραγματικότητα, εκτίθεται συνεχώς στην υγρασία που την καθιστά το ιδανικό μέρος για την αναπαραγωγή βακτηρίων. Στη συνέχεια, σφουγγαρίζετε σε όλο το σπίτι σας νομίζοντας ότι πραγματικά το καθαρίζετε.

Μια καλή λύση για να καθαρίσετε τη σφουγγαρίστρα σας είναι να την πλένετε καλά με καθαρό νερό και σαπούνι μετά τη χρήση. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε λίγη χλωρίνη ή λίγο απορρυπαντικό της επιλογής σας. Ένα άλλο πολύ σημαντικό πράγμα είναι να την αφήσετε να στεγνώσει σωστά. Με αυτά τα δύο απλά βήματα, η σφουγγαρίστρα σας θα καθαρίσει πραγματικά το σπίτι σας και δεν θα μυρίζει ούτε θα φαίνεται άσχημη.

Κάδος σκουπιδιών

© NewAfrica / Depositphotos, © Neptunestock / Shutterstock

Ανεξάρτητα από το είδος των απορριμμάτων που πετάτε εκεί, ο κάδος σκουπιδιών αποτελεί πρόσφορο έδαφος για μολύνσεις στο σπίτι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν βρίσκεται στο μπάνιο και την κουζίνα. Το να αλλάζετε συχνά σακούλες σκουπιδιών δεν αρκεί για να κρατήσετε μακριά τη βρωμιά.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να τον πλένετε περιοδικά με νερό, σαπούνι και απολυμαντικό προϊόν. Με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές, αλλά και από βακτήρια, ακόμη και ασθένειες που μπορεί να φιλοξενούνται εκεί. Μην ξεχνάτε να πλένετε σωστά τα χέρια σας μόλις ολοκληρώσετε αυτήν την εργασία.

Σφουγγάρι για το πλύσιμο των πιάτων

© simply / Depositphotos, © auntspray / Depositphotos, © ampack / Depositphotos

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, αυτά τα σφουγγάρια είναι συνήθως μια από τις κύριες πηγές βακτηρίων στο σπίτι, λόγω της συνεχούς επαφής τους με τροφές και νερό. Στην ιδανική περίπτωση, θα τα αντικαθιστούσατε τακτικά με καινούργια, αλλά κατά τη διάρκεια της ζωής τους, είναι επίσης σημαντικό να τα πλένετε με σαπούνι ή απολυμαντικό αμέσως μόλις τελειώσετε τη χρήση τους. Με αυτόν τον τρόπο, την επόμενη φορά που θα πλύνετε τα πιάτα δεν θα αφήσουν ίχνη βρωμιάς και βακτηρίων.

Δόντια πιρουνιού

© ArturVerkhovetskiy / Depositphotos, © andresvic / Depositphotos

Εάν πλένετε τα μαχαιροπίρουνά σας με το χέρι, μπορεί να έχετε ήδη παρατηρήσει πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να καθαρίσετε το μικρό χώρο ανάμεσα στα δόντια των πιρουνιών. Αλλά μην ανησυχείτε άλλο. Ένας πολύ καλός τρόπος είναι να μουσκέψετε τα πιρούνια σε λίγο ζεστό νερό με λίγο ξύδι και μετά να τα ξεπλύνετε.

Πόμολα πόρτας

© nattul / Depositphotos, © peshkova / Depositphotos, © Bignai / Depositphotos

Δεδομένου ότι είναι συνεχώς σε επαφή με τα χέρια μας, τα πόμολα των πορτών τείνουν να συσσωρεύουν βρωμιά. Θα πρέπει να ξέρετε ότι πρέπει να τα καθαρίζετε μόνο εξωτερικά, καθώς η προσπάθεια να βάλετε προϊόντα καθαρισμού εσωτερικά μπορεί να τα χαλάσει. Αρκεί όμως να τα σκουπίσετε με ένα υγρό πανί και ένα προϊόν κατάλληλο για το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα πόμολα.

Θήκες μαχαιριών

© morkovkapiy / Depositphotos, © Aleksandr Pobedimskiy / Shutterstock

Είναι λίγο προφανές, αλλά οι εσοχές στις θήκες μαχαιριών είναι αρκετά μεγάλες ώστε να συσσωρεύονται πολλή σκόνη και σκουπίδια εκεί. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τις καθαρίζετε σωστά κατά περιόδους. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να την αδειάσετε, να την ανακινήσετε, να την πλύνετε στο χέρι με νερό και απορρυπαντικό πιάτων και τέλος να την αφήσετε να στεγνώσει εντελώς. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα προσθέτετε βρωμιά στο φαγητό σας όταν το κόβετε.

Δείτε επίσης 10 Χρήσιμα Κόλπα για τις Δουλειές του Σπιτιού που θα σας κάνουν τη ζωή εξαιρετικά εύκολη

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.3 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

γρανίτες ξυλάκια με αγγούρι,υγιεινές γρανίτες ξυλάκια,σπιτικές γρανίτες,γλυκές συνταγές,νόστιμες συνταγές

Φτιάξε σήμερα Γρανίτες Ξυλάκια με Αγγούρι, Ανανά και Δυόσμο Με εξαιρετικά χαμηλές θερμίδες

Πως θα διαλέξεις το καλό καρπούζι. Τα μυστικά 35 ετών, από την κ. Κατερίνα

Πως θα διαλέξεις το καλό καρπούζι. Τα μυστικά 35 ετών, από την κ. Κατερίνα