Αν είστε λάτρης της μηλόπιτας, θα λατρέψετε αυτή την πίτσα επιδόρπιο. Απολαύστε το κατά τις φθινοπωρινές και χειμερινές διακοπές ή όποτε λαχταράτε ένα γλυκό. Πώς να Φτιάξετε Φαγώσιμα Χριστουγεννιάτικα Δέντρα
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 παρτίδα ζύμη μπισκότων ζάχαρης
2 φλιτζάνια τυρί κρέμα (450 γρ.)
2 1/4 φλιτζάνια γέμιση μηλόπιτας
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή πεκάν
1/2 φλιτζάνι σάλτσα καραμέλας, συν περισσότερη όσο χρειάζεται
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπιτική ζύμη ή ζύμη μπισκότων από το κατάστημα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο σύμφωνα με τις οδηγίες για τα μπισκότα ζάχαρης. Πιέστε τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό ταψί πίτσας, απλώνοντάς την σε μια ομοιόμορφη στρώση.
Για να κάνετε αυτό το βήμα πιο εύκολο, κόψτε τη ζύμη σε μεγάλα κομμάτια και στη συνέχεια ισιώστε κάθε κομμάτι με έναν αλευρωμένο πλάστη. Προσθέστε τα κομμάτια στο ταψί και στη συνέχεια πιέστε τα μαζί με τα δάχτυλά σας.
Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν οι άκρες και το κέντρο να αρχίσει να γίνεται χρυσό. Φροντίστε να παρακολουθείτε προσεκτικά το μπισκότο.
Αφήστε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.
Δείτε ακόμη Πώς να Φτιάξετε το Μπισκότο Dalgona του “Squid Game”
Σε ένα μπολ, αναμείξτε τη κρέμα τυριού και 1/4 φλιτζάνι σάλτσα καραμέλας. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερη σάλτσα καραμέλας αν θέλετε.
Απλώστε το μείγμα πάνω στο κρύο μπισκότο.
Περιχύστε με γέμιση μηλόπιτας και ψιλοκομμένα καρύδια.
Περιχύστε τη σάλτσα καραμέλας από πάνω και μετά κόψτε σε φέτες με ένα κουπάτ πίτσας. Απολαύστε το με παγωτό βανίλια ή ως έχει!
πηγή φωτό
Δείτε επίσης Πως να Φτιάξετε Μήλα Γλειφιτζούρια