in ,

5 Συνήθειες που Πρέπει να Αναθεωρήσετε για Καλύτερα Αποτελέσματα

συμβουλές για συνήθειες,χρήσιμα,αναθεώρηση συνηθειών
5 Συνήθειες που Πρέπει να Αναθεωρήσετε για Καλύτερα Αποτελέσματα

Οι συνήθειες είναι πάντα ένα καυτό θέμα: πώς να εγκαταλείψετε τις κακές, πώς να δημιουργήσετε νέες και καλές, πώς να τις ακολουθήσετε και γιατί όλα αυτά έχουν σημασία. Υπάρχουν μερικές μικρές καθημερινές συνήθειες που μπορείτε να αναθεωρήσετε για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα. 10 Υγιεινές Συνήθειες που Μπορεί να είναι Επιβλαβείς

Εφαρμογή αποσμητικού κατά τη διάρκεια της ημέρας

© Ana Essentiels/ Unsplash

Το αποσμητικό μας προστατεύει στα κοινωνικά περιβάλλοντα, ειδικά σε μέρη όπως τα ασανσέρ. Ξέρατε όμως ότι πρέπει να το εφαρμόζετε το βράδυ;

Τα κανονικά αποσμητικά στην πραγματικότητα δεν βοηθούν στην εφίδρωση, απλώς συγκαλύπτουν λίγο τη μυρωδιά. Από την άλλη πλευρά, τα αντιιδρωτικά αποσμητικά φράζουν προσωρινά τους ιδρωτοποιούς αδένες, με αποτέλεσμα να ιδρώνετε λιγότερο έντονα. Τα ενεργά συστατικά από τα αντιιδρωτικά έχουν περισσότερες πιθανότητες να εισέλθουν στους αδένες τη νύχτα.

Καφές το πρώτο πράγμα το πρωί

© Greta Hoffman/ Pexels

Δεν πρόκειται να σας απαγορεύσουμε το πρωινό σας φλιτζάνι καφέ. Αλλά θα πρέπει να το αναβάλετε μέχρι να ηρεμήσει ο φυσικός σας παράγοντας αφύπνισης, η κορτιζόλη.

Στους περισσότερους ανθρώπους, τα επίπεδα κορτιζόλης είναι υψηλότερα το πρωί (το αντίστροφο ισχύει για τους εργαζόμενους τη νύχτα). Όταν αντικαθιστούμε την κορτιζόλη με καφεΐνη, διδάσκουμε το σώμα μας να εξαρτάται από έναν εξωτερικό παράγοντα και αλλάζουμε τον φυσικό του κύκλο. Για να το αποφύγετε, περιμένετε 20-30 λεπτά μετά το ξύπνημα προτού πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ.

Δείτε ακόμη 10 Απλές Αλλά Παράξενες Συνήθειες που Μπορούν να σας Βοηθήσουν να Ζήσετε 2 Φορές Περισσότερο

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χρησιμοποιήστε τα μαξιλάρια ταξιδιού ως αποθηκευτικό χωρο

brightside

Ανοίξτε το φερμουάρ του μαξιλαριού ταξιδιού και βγάλτε τη γέμιση. Αντικαταστήστε την με πουκάμισα, εσώρουχα, μικρές πετσέτες, κάλτσες, μαντηλάκια κ.λπ. Παίξτε λίγο Tetris για να βεβαιωθείτε ότι όλα εφαρμόζουν όμορφα, άνετα και με ασφάλεια. Κλείστε το μαξιλάρι και θα έχετε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Ανάλογα με το πόσα πράγματα συσκευάζετε, μπορείτε να ελέγξετε πόσο μαλακό ή σφιχτό θα είναι το μαξιλάρι σας.

Μεγάλες περιόδους άσκησης

© Alexa Popovich/ Pexels, © Sachith Ravishka Kodikara/ Pexels

Η άσκηση είναι πολύ καλό για την υγεία και τη συνολική μας διάθεση, αλλά για όσους περνάνε πολύ χρόνο καθισμένοι, το γυμναστήριο δεν είναι η λύση. Η έρευνα δείχνει ότι ακόμη και οι έντονες και/ή μεγαλύτερες περίοδοι άσκησης δεν θα εξισορροπήσουν τις αρνητικές συνέπειες ενός καθιστικού τρόπου ζωής.

Αντίθετα, θα πρέπει να επιλέξουν μικρότερη αλλά συχνότερη σωματική δραστηριότητα. Κάθε μισή ώρα ή κάθε ώρα, σηκωθείτε και περπατήστε λίγο. Πηγαίνετε να πάρετε ένα ποτήρι νερό, ανοίξτε ένα παράθυρο, μετά κλείστε το μια ώρα αργότερα κ.λπ. Το θέμα είναι να μειώσετε τη διάρκεια των καθιστικών ωρών και να διατηρήσετε ένα σταθερό επίπεδο κίνησης όλη την ημέρα.

Κοιμηθείτε 8 ώρες ταυτόχρονα

© Andrea Piacquadio/ Pexels

Πολλοί δεν τηρούν τις συνιστώμενες 8 ώρες ύπνου τη νύχτα. Είστε απλά πολύ απασχολημένοι; Ή μήπως σας φαίνεται αφύσικο; Εάν ξυπνάτε τακτικά στη μέση της νύχτας και θέλετε να κάνετε κάτι άλλο για περίπου μία ώρα και μετά κοιμάστε ξανά, καλά νέα — αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να κάνετε!

Οι άνθρωποι τείνουν φυσικά να κοιμούνται σε φάσεις, περίπου 4 ώρες η καθεμιά με διάλειμμα μίας ώρας ενδιάμεσα. Αν φυσικά ξυπνάτε τη νύχτα, δεν είναι αϋπνία. Αυτό ονομάζεται διφασικός ύπνος και είναι πιο φυσικός από τον μονοφασικό ύπνο. Χρησιμοποιήστε τη νυχτερινή σας εγρήγορση για να κάνετε μια εργασία, διαλογιστείτε, τεντωθείτε, οτιδήποτε άλλο. Συνεχίστε το δεύτερο μισό του ύπνου σας και ξυπνήστε ανανεωμένοι και γεμάτοι ενέργεια.

Δείτε επίσης 7 Συνήθειες που Εμποδίζουν να Κοιμηθείτε Καλά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

συνταγή για πίτσα μηλόπιτα,γλυκιές συνταγές,νόστιμες συνταγές,γλυκιές δημιουργίες,νόστιμες δημιουργίες

Πως να Φτιάξετε Πίτσα Μηλόπιτα

κόλπα ομορφιάς διασημοτήτων,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

12 Κολπα Ομορφιάς με τα οποία οι Διασημότητες Δείχνουν Εντυπωσιακές Χωρίς Φίλτρα ή Photoshop