in , , , ,

10 Υγιεινές Συνήθειες που Μπορεί να είναι Επιβλαβείς

επιβλαβείς υγιεινές συνήθειες,συμβουλές υγείας,υγεία
10 Υγιεινές Συνήθειες που Μπορεί να είναι Επιβλαβείς

Συχνά εξαπατόμαστε από διαφημίσεις ή άχρηστες συμβουλές όταν προσπαθούμε να διατηρήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Συνηθίζουμε πολλές «υγιεινές» συνήθειες, οι οποίες, στην πραγματικότητα, όχι μόνο αποτυγχάνουν να δώσουν αποτέλεσμα αλλά μπορεί και να μας βλάψουν. 12 Υγιεινές Συνήθειες που Βλάπτουν εάν Υπερβάλλετε

Ξεπλένετε το στόμα με νερό

© Depositphotos

Αυτή η συνήθεια μπορεί να φαίνεται πολύ φυσική, αλλά έχει επικριθεί από ορισμένους οδοντιάτρους. Όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, καλύπτονται με ένα προστατευτικό στρώμα φθορίου, το οποίο ξεπλένεται από το νερό. Για να διατηρήσετε τη θετική επίδραση του βουρτσίσματος των δοντιών σας, ξεπλύνετε το στόμα σας με ειδικά διαλύματα χωρίς οινόπνευμα.

Άσκηση σε διάδρομο

© Depositphotos, © Depositphotos

Ο διάδρομος είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις, που βοηθά να απαλλαγούμε από τις υπερβολικές θερμίδες. Ωστόσο, οι μεγάλες περίοδοι άσκησης σε διάδρομο μπορεί να είναι επιβλαβείς για τις αρθρώσεις.

Για να αποφύγετε αυτό, συνιστάται να προσθέσετε μερικές ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης. Αυτό θα σας βοηθήσει όχι μόνο να χάσετε βάρος αλλά και να διατηρήσετε τους μύες σας σε φόρμα.

Μεσημεριανός ύπνος

© Depositphotos

Ένας μεσημεριανός ύπνος φαίνεται ωραίος και υγιεινός. Ωστόσο, ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να προκαλέσει ορισμένες καρδιακές παθήσεις. Επίσης, οι μεγάλες περίοδοι μεσημεριανού ύπνου επηρεάζουν τη μνήμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Τακτικές ιατρικές εξετάσεις

© Depositphotos

Οι ετήσιες ιατρικές εξετάσεις που στοχεύουν στον έλεγχο της υγείας κάποιου μπορεί, στην πραγματικότητα, να είναι απολύτως άχρηστες. Οι βασικές αρχές της κλινικής εξέτασης λένε ότι είναι καλύτερο οι ασθενείς να εξετάζονται ανάλογα με την ηλικιακή τους ομάδα και τις κοινές ασθένειες σε αυτές τις ηλικίες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Λήψη βιταμινών

© Depositphotos

Χάρη στις διαφημίσεις, γνωρίζουμε ότι οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για τον οργανισμό μας και ότι η απουσία τους μπορεί να προκαλέσει δυσμενείς αντιδράσεις. Αλλά δεν γνωρίζουμε ότι η λήψη βιταμινών μπορεί να είναι επικίνδυνη σε ορισμένες περιπτώσεις.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όσοι λαμβάνουν βιταμίνες και έχουν κάποιες κακές συνήθειες υποφέρουν από σοβαρές ασθένειες έως και 46% περισσότερο από εκείνους που δεν λαμβάνουν βιταμίνες. Γι’ αυτό θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν αρχίσετε να παίρνετε βιταμίνες.

Δείτε ακόμα 10 Συνήθειες που Πρέπει να Σταματήσετε για την Υγεία σας

Ροφήματα διαίτης

© Depositphotos

Οι παραγωγοί αναψυκτικών διαίτης προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουν λιγότερες θερμίδες και, ως εκ τούτου, είναι λιγότερο επιβλαβείς για την υγεία και τη σιλουέτα μας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κατανάλωση έστω και ενός κουτιού αναψυκτικού διαίτης την ημέρα μπορεί τελικά να προκαλέσει καρδιακές παθήσεις, αύξηση της αρτηριακής πίεσης και αύξηση βάρους.

Τάση απώλειας βάρους

© Depositphotos

Μερικοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι το να είστε αδύνατοι δεν είναι τόσο καλό όσο φαίνεται. Για παράδειγμα, όσοι τρώνε πολύ και δεν παίρνουν βάρος μπορεί στην πραγματικότητα να έχουν αποθηκευμένο λίπος γύρω από την καρδιά και το συκώτι τους, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες.

Ένα αδύνατο άτομο έχει περισσότερες πιθανότητες να κρυώσει κατά τη χειμερινή περίοδο. Επιπλέον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα περισσότερων από εκατό ερευνητικών προγραμμάτων, τα αδύνατα άτομα έχουν την ίδια αναλογία κινδύνου θανάτου με τα άτομα με κάποιο επιπλέον βάρος.

Καθαριότητα κάθε μέρα

© Depositphotos, © Depositphotos

Το να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό είναι μια πολύ καλή συνήθεια. Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τη χρήση απορρυπαντικών και χημικών καθαριστικών. Επειδή περιέχουν πολλά χημικά συστατικά μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στα μάτια, πονοκεφάλους και αναπνευστικές παθήσεις.

Σαγιονάρες για ξεκούραση ποδιών

© Depositphotos

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι φορώντας ελαφριές και ανοιχτές σαγιονάρες ξεκουράζονται από τα παπούτσια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι σαγιονάρες δεν παρέχουν την απαραίτητη στήριξη του ποδιού όταν περπατάτε σε ορισμένες συμπαγείς επιφάνειες. Είναι υγιές να τις φοράτε μόνο όταν περπατάτε σε άμμο ή γρασίδι.

Πίνετε πολύ νερό

brightside

Όλοι έχουμε ακούσει ότι πρέπει να πίνουμε πολύ νερό: τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το νερό είναι απαραίτητο για τις φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος – αλλά μόνο αν δεν υπερβάλετε.

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα νεφρά και πρήξιμο του εγκεφάλου. Επίσης, μπορεί να μειώσει το επίπεδο των ηλεκτρολυτών στο σώμα, προκαλώντας μια σοβαρή κατάσταση που ονομάζεται υπονατριαιμία.

Δείτε επίσης 9 Φαινομενικά Υγιείς Συνήθειες που Προκαλούν Πολλά Προβλήματα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

αποφυγή σταξίματος γλάστρας απο μπαλκόνι,χρήσιμα,κόλπα ποτίσματος γλαστρών,γλάστρες

8 Τρόποι για να μην Στάζουν οι Γλάστρες από τα Μπαλκόνια

Ελληνικά ονόματα

Τα Ελληνικά ονόματα που αν τα ακούσετε μία φορά, θα σας μείνουν αξέχαστα για μια ζωή