in , , ,

10 Συνήθειες που Πρέπει να Σταματήσετε για την Υγεία σας

επιβλαβείς καθημερινές συνήθειες,συμβουλές υγείας,υγεία
10 Συνήθειες που Πρέπει να Σταματήσετε για την Υγεία σας

Αν ρωτήσουμε τους ανθρώπους για τις πιο επιβλαβείς συνήθειές τους, πιθανότατα θα αναφέρουν το κάπνισμα, την κατάχρηση αλκοόλ, το πρόχειρο φαγητό και την καθιστική ζωή. Έχουν δίκιο σε αυτό, αλλά υπάρχουν και κάποια καθημερινά πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία μας. Υπάρχουν 10 καθημερινές συνήθειες που φαίνονται ακίνδυνες αλλά μπορούν να έχουν κακή επίδραση στην υγεία μας. 9 Φαινομενικά Υγιείς Συνήθειες που Προκαλούν Πολλά Προβλήματα

Πίνοντας από ένα κουτάκι αναψυκτικού

© depositphotos, © depositphotos

Σε πολλούς αρέσει να πίνουν αναψυκτικά από τα κουτάκια. Αλλά φανταστείτε τι συμβαίνει με αυτό πριν το αγοράσετε: υπάρχουν εκατομμύρια βακτήρια στο καπάκι του. Τα μικρόβια μπορούν να προκαλέσουν πληγές στα χείλη και δυσπεψία. Οι ειδικοί συστήνουν να βάλετε το αναψυκτικό σε ένα ποτήρι ή να χρησιμοποιήσετε ένα καλαμάκι.

Τοποθέτηση τσάντας σε καρέκλα ή κρεβάτι

© depositphotos

Όταν οι γυναίκες επιστρέφουν στο σπίτι, βάζουν τις τσάντες τους σε μια καρέκλα ή στο κρεβάτι τους. Στη συνέχεια αλλάζουν ρούχα, πλένουν τα χέρια τους και κάθονται στο ίδιο μέρος όπου ήταν οι τσάντες τους. Αυτή η απροσεξία μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις. Οι δερμάτινες τσάντες είναι οι πιο επικίνδυνες: η σπογγώδης υφή τους παρέχει τις τέλειες συνθήκες για την ανάπτυξη βακτηρίων.

Φοράτε γραβάτα καθημερινά

© eastnews, © eastnews

Αμερικανοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι μια σφιχτή γραβάτα περιορίζει τη σφαγίτιδα φλέβα η οποία αυξάνει την πίεση στους βολβούς των ματιών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε γλαύκωμα και τύφλωση. Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι άνδρες δεν δίνουν αρκετή προσοχή στο πλύσιμο των γραβατών τους, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να μολυνθούν με επικίνδυνα βακτήρια.

Πίνοντας καφέ από πλαστικά ποτήρια

© depositphotos, © depositphotos

Μπορείτε να αγοράσετε καφέ σχεδόν παντού. Αλλά το θέμα είναι ότι η ποσότητα της επικίνδυνης δισφαινόλης Α που εισέρχεται στον καφέ από πλαστικά φλιτζάνια εξαρτάται περισσότερο από τη θερμοκρασία του υγρού: όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία του καφέ σας, τόσο περισσότερη διφαινόλη Α θα πίνετε. Αυτός ο χημικός παράγοντας επηρεάζει την κυτταρική ανάπτυξη, τη συγκέντρωση, το επίπεδο ενέργειας και τις αναπαραγωγικές λειτουργίες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κόψετε τον καφέ για να γεννήσετε υγιή παιδιά, απλώς αγοράστε μια κούπα ταξιδιού χωρίς δισφαινόλη Α.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Επιλέγοντας μια σαλάτα αντί για μπέργκερ

© depositphotos, © depositphotos

Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές σαλάτες και μερικές από αυτές μπορεί να είναι πραγματικά ανθυγιεινές και να περιέχουν επιβλαβή συστατικά όπως βαριά ντρέσινγκ, πατάτες και λαχανικά τουρσί. Αν προσπαθείτε λοιπόν να αποφασίσετε μεταξύ μιας σαλάτας και ενός μπέργκερ κοτόπουλου, σας προτείνουμε να επιλέξετε το μπέργκερ. Τα καλά μπέργκερ περιέχουν φρέσκα λαχανικά και σχετικά υγιεινό κρέας.

Για να αποφύγετε την επίσκεψη σε διατροφολόγο, αποκλείστε τις σαλάτες που περιέχουν αυτά τα 3 συστατικά: τυρί, κρέας και κρεμώδη ντρέσινγκ.

Δείτε ακόμα 10 Λανθασμένες Συνήθειες Προσωπικής Υγιεινής

Να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού μόνοι σας

© depositphotos, © depositphotos

Οι Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η καθημερινή ρουτίνα καθαρισμού μπορεί να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση. Ανησυχούμε για όλα τα πράγματα που πρέπει να γίνουν, στενοχωριόμαστε γιατί η οικογένειά μας δεν μας βοηθάει και θυμώνουμε που πρέπει να τα διαχειριστούμε όλα μόνοι μας.

Προσπαθήστε να καταλάβετε πόση προσπάθεια και χρόνο ξοδεύετε στις οικιακές εργασίες και μοιραστείτε τις με την οικογένειά σας.

Απευθύνεστε στον γιατρό Google για βοήθεια

© depositphotos, © depositphotos

Σύμφωνα με μελέτες, το 80% των χρηστών του διαδικτύου προσπαθούν να διαγνώσουν τον εαυτό τους στο διαδίκτυο. Το διαδίκτυο δεν είναι η πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών. Μερικές φορές οι άνθρωποι απλά χάνουν πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να καταλάβουν τι τους συμβαίνει αντί να επισκεφθούν γιατρό. Μερικοί άνθρωποι μετατρέπονται ακόμη και σε υποχόνδριους μετά από αναζήτηση στο Google και αρχίζουν να πιστεύουν ότι τα συμπτώματά τους είναι σημάδια σοβαρής ασθένειας.

Αντικατάσταση ζάχαρης με τεχνητά γλυκαντικά

© depositphotos, © depositphotos

Ένα αναψυκτικό διαίτης δεν έχει τίποτα κοινό με έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Οι άνθρωποι που ακολουθούν τέτοιου είδους «δίαιτες» υποφέρουν συνήθως από παχυσαρκία, διαβήτη και καρδιακές παθήσεις. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα περισσότερα υποκατάστατα ζάχαρης είναι εξίσου επιβλαβή με τη ζάχαρη, ειδικά εάν περιέχουν ασπαρτάμη, σακχαρίνη, σουκραλόζη και κάλιο ακεσουλφάμης. Αν λοιπόν θέλετε να τρώτε υγιεινές τροφές, επιλέξτε φυσικές πηγές «καλής» ζάχαρης όπως η στέβια.

Η στέβια είναι πολύ πιο γλυκιά από τη σακχαρόζη. Σε αντίθεση με τη συνηθισμένη ζάχαρη, προμηθεύει το σώμα με υδατάνθρακες, βιταμίνες και στοιχεία. Παρεμπιπτόντως, είναι το πιο χαμηλό σε θερμίδες φυσικό γλυκαντικό.

Λάθος αναπνοή

© depositphotos

Υπάρχουν περισσότερες από 25 τεχνικές αναπνοής. Τα μωρά συνήθως αναπνέουν σωστά και οι ενήλικες το κάνουν με τόσο λάθος τρόπο ώστε να βλάψουν την υγεία τους. Οι άνθρωποι συνήθως αναπνέουν με το στήθος τους, το οποίο δεν αφήνει το οξυγόνο να φτάσει στα κάτω μέρη των πνευμόνων.

Εάν το αίμα δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο, το σώμα δεν καίει λίπος και δεν θα μπορείτε να απαλλαγείτε από το υπερβολικό βάρος. Επιπλέον, η έλλειψη αέρα επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας του καρδιαγγειακού συστήματος. Σε αυτή την περίπτωση, το αίμα δεν εμπλουτίζεται με θρεπτικά συστατικά και το σώμα αρχίζει να συσσωρεύει τοξίνες.

Η αναπνοή από την κοιλιά είναι πολύ καλύτερη: κάντε μια μικρή παύση μεταξύ εισπνοής και εκπνοής.

Χρήση τουαλέτας με λάθος τρόπο

© depositphotos, © squattypotty/instagram

Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι το να κάθεστε σε μια τουαλέτα είναι επιβλαβής. Η φυσιολογία του ανθρώπου ταιριάζει καλύτερα στο κάθισμα στις φτέρνες επειδή δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και βοηθά να μειώσετε τον κίνδυνο εκκολπωμάτωσης ή αιμορροΐδων.

Δεν είναι τόσο εύκολο να ακολουθήσετε αυτόν τον τρόπο στον σύγχρονο κόσμο, αλλά υπάρχει μια εναλλακτική λύση: βάλτε τα πόδια σας σε έναν μικρό πάγκο ενώ κάθεστε σε μια τουαλέτα, έτσι ώστε η γωνία μεταξύ του σώματος και των γοφών να είναι 30 °. Μην ξεχνάτε ότι δεν πρέπει να αφιερώνετε πολύ χρόνο καθισμένοι στην τουαλέτα παίζοντας παιχνίδια για κινητά ή κάνοντας εργασία με υπολογιστή καθώς αυτό δεν είναι καλό για το σώμα.

Δείτε επίσης 12 Υγιεινές Συνήθειες που Βλάπτουν εάν Υπερβάλλετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

δημιουργία σύγχρονης τέχνης,diy έργα τέχνης,diy διακοσμητικά,διακόσμηση σπιτιού,diy κατασκευές

Πώς να Δημιουργήσετε Σύγχρονη Τέχνη

οπωροφόρα δέντρα για διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης,διακόσμηση σπιτιού

9 Οπωροφόρα Δέντρα για Διακόσμηση Σπιτιού