in , , ,

9 Φαινομενικά Υγιείς Συνήθειες που Προκαλούν Πολλά Προβλήματα

υγιείς συνήθειες που προκαλούν προβλήματα,συμβουλές,χρήσιμα
9 Φαινομενικά Υγιείς Συνήθειες που Προκαλούν Πολλά Προβλήματα

Το περιβαλλοντικό κίνημα έχει κατακτήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για τη προστασία του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα για τη διαφύλαξη της υγείας μας. Δεκάδες νέες «υγιείς» συνήθειες εμφανίζονται κάθε μέρα. Αλλά αν ακολουθήσετε τυφλά κάθε μια από αυτές, μπορεί πραγματικά να βλάψετε την υγεία σας. Δείτε ποιες από τις νέες «υγιείς» συνήθειες είναι πραγματικά αρκετά επιβλαβείς. 12 Υγιεινές Συνήθειες που Βλάπτουν εάν Υπερβάλλετε

Χρήση αντηλιακού καθημερινά

© Physics Girl / YouTube

Στο παρελθόν, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν αντηλιακό μόνο κατά τη διάρκεια των διακοπών, αλλά σήμερα το χρησιμοποιούν ακόμη και πριν βγουν για μικρό χρονικό διάστημα. Το 2019, ο FDA ανησύχησε για το γεγονός ότι ορισμένες χημικές ουσίες στα αντηλιακά μπορεί να απορροφηθούν από το δέρμα και άρχισαν να κάνουν έρευνα. Το αποτέλεσμα είναι μια επικαιροποίηση των κανόνων το 2011 για τη χρήση αντηλιακού.

Μέχρι τότε, εφόσον δεν έχουμε την ακριβή εκτίμηση των κινδύνων, οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση αντηλιακού με βάση ανόργανα συστατικά. Τα μέταλλα όπως το οξείδιο του ψευδαργύρου και το διοξείδιο του τιτανίου δημιουργούν ένα φυσικό φράγμα στο δέρμα που αντανακλά το φως του ήλιου. Δεν διαλύονται και δεν απορροφώνται, ώστε να είναι ασφαλέστερα και αποτελεσματικότερα.

Λήψη πολλών συμπληρωμάτων διατροφής

© Depositphotos.com

Προς το παρόν, τα συμπληρώματα διατροφής είναι πολύ δημοφιλή και μπορείτε να τα αγοράσετε όχι μόνο στα φαρμακεία. Αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνο να τα καταναλώσετε χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα έναν γιατρό. Οι πιο πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι οι υψηλές δόσεις συμπληρωμάτων με μαγνήσιο, βιταμίνη Β6 και σίδηρο μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στην υγεία των ηλικιωμένων.

Πριν πάρετε οποιαδήποτε συμπληρώματα, θα πρέπει να μιλήσετε με έναν ειδικό. Φυσικά, πρέπει να λαμβάνετε αρκετές βιταμίνες για να είστε υγιείς, αλλά είναι καλύτερο να τις λαμβάνετε από μια ισορροπημένη διατροφή. Η άποψη ότι μπορείτε να πάρετε συμπληρώματα διατροφής χωρίς κίνδυνο για την υγεία σας είναι λανθασμένη. Το πολύ είναι τόσο κακό όσο και το λίγο.

Κόψιμο γαλακτοκομικών προϊόντων

brightside

Τον τελευταίο καιρό, τα γαλακτοκομικά προϊόντα συχνά δαιμονοποιούνται. Εάν δεν έχετε διατροφικούς περιορισμούς (αλλεργίες ή άλλα προβλήματα), η μη κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων θα σας αφήσει χωρίς σημαντικά θρεπτικά συστατικά και μπορεί να οδηγήσει σε πεπτικά προβλήματα. Επίσης, τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν ασβέστιο και βιταμίνη D που είναι απαραίτητα για τα οστά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βουρτσίζετε τα δόντια μετά από κάθε γεύμα

© Depositphotos.com

Οι οδοντίατροι συνιστούν να βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα, κάθε πρωί και βράδυ. Υπάρχουν όμως μερικοί άνθρωποι που το κάνουν πολύ συχνά: μετά από κάθε γεύμα προσπαθούν να διατηρήσουν την υγεία των δοντιών τους.

Σκεφτείτε τι τρώτε. Αν έχετε φάει όξινες τροφές, μην χρησιμοποιήσετε οδοντόβουρτσα. Τα οξέα έχουν αρνητική επίδραση στο σμάλτο των δοντιών αποδυναμώνοντάς το και το βούρτσισμα των δοντιών μετά από όξινη τροφή θα διευκολύνει τη δουλειά μόνο για τα οξέα.

Δείτε ακόμη 10 Λανθασμένες Συνήθειες Προσωπικής Υγιεινής

Χρησιμοποιείτε μπατονέτες για να καθαρίσετε τα αυτιά

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μπορεί να εκπλαγείτε, αλλά στην πραγματικότητα οι συσκευασίες με μπατονέτες λένε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να τις βάλετε στα αυτιά σας. Όταν καθαρίζετε τα αυτιά σας με μπατονέτα σπρώχνετε το κερί του αυτιου βαθύτερα στον ακουστικό πόρο. Εκτός αυτού, αν προσπαθήσετε πάρα πολύ, μπορεί να προκαλέσετε βλάβη στο τύμπανο.

Κατανάλωση μπαρών πρωτεΐνης

© dmitryi / Depositphotos.com

Οι μπάρες πρωτεΐνης είναι αυτό που χρειάζεστε μετά από μια έντονη και δύσκολη άσκηση. Τουλάχιστον, αυτό λένε πολλοί γυμναστές φυσικής κατάστασης. Είναι όμως αλήθεια;

Οι μπάρες πρωτεΐνης δεν είναι φρέσκα λαχανικά και φρούτα. Πολύ συχνά, πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ότι δεν περιέχουν μόνο πολλές θερμίδες αλλά και λίπη και ζάχαρη. Αυτό σίγουρα δεν είναι αυτό που χρειάζεται το σώμα μετά από μια δύσκολη περίοδο προπόνησης στο γυμναστήριο. Και δεν πρέπει να τρώτε πολλές μπάρες πρωτεΐνης τακτικά.

Χρήση απολυμαντικών χεριών

brightside

Τώρα με την πανδημία το πλύσιμο των χεριών είναι εξαιρετικά σημαντικό, γι’ αυτό όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν απολυμαντικά χεριών. Αλλά το CDC επιμένει ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο κατά των μικροβίων από το να πλένετε τα χέρια με σαπούνι.

Το θέμα είναι ότι ο συνδυασμός σαπουνιού και νερού αφαιρεί όλα τα είδη των μικροβίων, ενώ τα απολυμαντικά είναι καλά μόνο για μερικά. Επίσης, δεν μπορούν να αφαιρέσουν επιβλαβείς χημικές ουσίες και μέταλλα. Φυσικά, τα απολυμαντικά είναι ιδανικά όταν δεν μπορείτε να πλύνετε τα χέρια σας, αλλά αν μπορείτε, είναι καλύτερα να το κάνετε με σαπούνι και νερό.

Καθημερινή χρήση σερβιετών

brightside

Οι σερβιέτες είναι εξαιρετικά χρήσιμες για τις γυναίκες και επομένως είναι πραγματικά δελεαστικές για καθημερινή χρήση. Αλλά οι ειδικοί είναι σίγουροι ότι μπορεί να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα.

Υπερβολική χρήση πετσετών ή σφουγγαριών κουζίνας

brightside

Φυσικά, πρέπει να καθαρίζετε την κουζίνα τακτικά και σχολαστικά – αυτό ισχύει για τους πάγκους, το νεροχύτη και άλλες επιφάνειες. Οι περισσότεροι τα καθαρίζουν με μια πετσέτα κουζίνας που δεν πετάνε μετά αλλά την αφήνουν να στεγνώσει κοντά στο νεροχύτη.

Δυστυχώς, οι υγρές επιφάνειες ενδέχεται να σκορπίσουν βακτήρια και μικρόβια στην κουζίνα. Για να μην συμβεί αυτό, χρησιμοποιήστε αυτό το κόλπο: Βάλτε τα βρεγμένα σφουγγάρια και πετσέτες στο φούρνο μικροκυμάτων για 60 δευτερόλεπτα για να στεγνώσουν.

Δείτε επίσης 9 Συνήθειες που Πρέπει να Σταματήσετε για να Μην Αρρωσταίνετε το Χειμώνα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY βάση περιοδικών,DIY έπιπλα,βάση περιοδικών από κόντρα πλακέ,DIY κατασκευές

DIY Βάση Περιοδικών από Κόντρα Πλακέ

φθινοπωρινή διακόσμηση μπάνιου,ιδέες φθινοπωρινής διακόσμησης μπάνιου,διακόσμηση μπάνιου,ιδέες διακόσμησης μπάνιου

Φθινοπωρινή Διακόσμηση 2021 25 Ιδέες για το Μπάνιο