in , ,

8 Τρόποι για να μην Στάζουν οι Γλάστρες από τα Μπαλκόνια

αποφυγή σταξίματος γλάστρας απο μπαλκόνι,χρήσιμα,κόλπα ποτίσματος γλαστρών,γλάστρες
8 Τρόποι για να μην Στάζουν οι Γλάστρες από τα Μπαλκόνια

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν γλάστρες στο μπαλκόνι είναι το στάξιμο του νερού στα κάτω μπαλκόνια. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί προβλήματα. Σε πολλές πολεις θέτουν κανόνες για αυτό και απαγορεύουν ακόμη και την καλλιέργεια φυτών στο μπαλκόνι. 20 Δημιουργικές Ιδέες για Φυτά σε Μικρό Χώρο

Πότισμα σε περίεργες ώρες

8 Τρόποι για να μην Στάζουν οι Γλάστρες από τα Μπαλκόνια

Το πότισμα το πρωί είναι η καλύτερη ώρα. Παρατηρήστε και μάθετε πότε οι γείτονες σας λείπουν. Μπορείτε να ποτίζετε τα φυτά σας όταν δεν βρίσκονται στα μπαλκόνια τους, ειδικά το βράδυ και τη νύχτα.

Πότισμα στο νεροχύτη

Πάρτε τις γλάστρες χωρίς τα πιατάκια και βάλτε τις στο νεροχύτη. Ποτίστε τις καλά και αφήστε το νερό να στραγγίξει. Περιμένετε λίγα λεπτά και μετά τοποθετήστε τις γλάστρες σας πίσω στη θέση τους.

Βάλτε πιατάκια κάτω από τις γλάστρες

Βάλτε πιατάκια κάτω από τις γλάστρες για να μαζέψετε το επιπλέον νερό που στραγγίζει σε περίπτωση υπερβολικού ποτίσματος. Αλλά, θυμηθείτε να αδειάζετε τα πιατάκια αμέσως καθώς τα φυτά που μένουν σε πιατάκια, γεμάτα νερό, θα σαπίσουν.

Γλάστρες χωρίς τρύπες αποστράγγισης

Εάν δεν μπορείτε να αφήσετε το νερό να στάζει από το μπαλκόνι, σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε να καλλιεργήσετε φυτά σε γλάστρες χωρίς τρύπες αποστράγγισης. Αυτό θα δημιουργήσει την πιθανότητα σήψης της ρίζας, αλλά μπορείτε να το αποφύγετε καλλιεργώντας φυτά που αγαπούν την υγρασία και αποτρέποντας το υπερβολικό πότισμα.

Δείτε ακόμη Τα 12 Καλύτερα Παχύφυτα για Αρχάριους

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Καλλιεργήστε φυτά που αναπτύσσονται σε έλλειψη νερού

Τα φυτά που προτιμούν να αναπτύσσονται σε ξηρό χώμα μπορεί να είναι η επιλογή σας. Παχύφυτα, πολλά ανθοφόρα φυτά και βότανα αναπτύσσονται σε χαμηλά επίπεδα υγρασίας. Αυτό θα σας γλιτώσει από το συχνό πότισμα.

Διπλή γλάστρα

Πιάστε ένα ή δύο μεγέθη μεγαλύτερη γλάστρα (χωρίς τρύπες αποστράγγισης) από τη γλάστρα που έχετε το φυτό και γεμίστε τον πάτο της με ένα παχύ στρώμα χαλίκι 8- 12 εκατοστά. Η διπλή γλάστρα θα σταματήσει το επιπλέον νερό να φεύγει και να ρέει στο πάτωμα του μπαλκονιού.

Ποτέ υπερβολικό πότισμα

Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα και ποτίστε αργά την απαραίτητη ποσότητα. Για να το καταφέρετε σπρώξτε το δάχτυλό σας 2,5 εκατοστά στο χώμα για να ελέγξετε το επίπεδο υγρασίας και ποτίστε μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό.

Χρησιμοποιήστε αυτοποτιζόμενες γλάστρες

Οι αυτοποτιζόμενες γλάστρες όχι μόνο σας σώζουν από το να ποτίζετε τακτικά αλλά επίσης αποτρέπουν το νερό που στάζει στους γείτονες από κάτω καθώς διαθέτουν μια δεξαμενή στο κάτω μέρος που συγκρατεί το επιπλέον νερό.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Είναι το Αποσταγμένο Νερό Χρήσιμο για τα Φυτά;

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY αποσμητικό χώρου με πορτοκάλι και αλάτι,DIY αποσμητικό χώρου,DIY κατασκευές,χρήσιμα

DIY Αποσμητικό Χώρου με Φλούδα Πορτοκαλιού και Αλάτι

επιβλαβείς υγιεινές συνήθειες,συμβουλές υγείας,υγεία

10 Υγιεινές Συνήθειες που Μπορεί να είναι Επιβλαβείς