in , ,

Είναι το Αποσταγμένο Νερό Χρήσιμο για τα Φυτά;

πότισμα φυτών με αποσταγμένο νερό,για τον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα
Είναι το Αποσταγμένο Νερό Χρήσιμο για τα Φυτά;

Το αποσταγμένο νερό έχει αρκετές χρήσεις σε μπαταρίες, υγραντήρες, σίδερα ατμού, ενυδρεία αλλά είναι χρήσιμο για τα φυτά και είναι καλύτερο από το κανονικό το νερό της βρύσης; Πως να Λιπάνετε Κάκτους

Τι είναι το αποσταγμένο νερό;

Η διαδικασία της απόσταξης περιλαμβάνει εξάτμιση και συμπύκνωση νερού, όπου βράζεται και αποθηκεύεται ως συμπυκνωμένος ατμός. Αυτή η διαδικασία αφαιρεί ακαθαρσίες όπως κολλοειδή σωματίδια και άλατα από το νερό, ωστόσο, εξαλείφει επίσης ορισμένα ευεργετικά μέταλλα.

Πώς να φτιάξετε απεσταγμένο νερό στο σπίτι

  • Πάρτε μια κατσαρόλα 16 – 20 λιτρων. Κατά προτίμηση από ανοξείδωτο ατσάλι.
  • Γεμίστε τη μισή με νερό βρύσης.
  • Πάρτε ένα θερμομονωτικό γυάλινο μπολ και βάλτε το μέσα στην κατσαρόλα, σε σχάρα ψησίματος. Η σχάρα διασφαλίζει ότι το κάτω μέρος του μπολ δεν αγγίζει την κατσαρόλα.
  • Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι και βάλτε πάνω πάγο.
  • Βράστε το νερό και αφήστε το για 40-45 λεπτά. Θα πρέπει να αντικαταστήσετε τον πάγο πολλές φορές.
  • Το εξατμισμένο νερό μέσα στην κατσαρόλα θα ακουμπήσει το καπάκι και η ψυχρή επιφάνεια, λόγω του πάγου, θα το συμπυκνώσει, μετατρέποντάς το ξανά στο νερό που θα πέσει πίσω στο γυάλινο μπολ ως καθαρό, αποσταγμένο νερό.

Δείτε ακόμη 5 Χρήσεις Γαρίφαλου για Υγιή Κήπο

Πότισμα φυτών με αποσταγμένο νερό

Εάν είστε κηπουρός, τότε έχετε ακούσει για το πότισμα των φυτών με αποσταγμένο νερό καθώς είναι απαλλαγμένο από χημικές ουσίες και μέταλλα. Είναι ευεργετικό για όλους τους τύπους φυτών, κυρίως εσωτερικού χώρου. Ωστόσο, το αποσταγμένο νερό δεν είναι εξαιρετικό σε σύγκριση με το κανονικό νερό για την υγεία του φυτού.

Σήμερα, λόγω της εκτεταμένης ρύπανσης, το νερό περιέχει κυρίως χημικά, ρύπους και άλλες τοξικές ουσιες, αν και περιλαμβάνει επίσης διαλυμένα μέταλλα που πολλά από αυτά είναι χρήσιμα για τα φυτά. Η ρύπανση είναι ο κύριος λόγος πίσω από την απόσταξη.

Εκτός αυτού, τα υπαίθρια φυτά δεν απαιτούν αποσταγμένο νερό, εκτός εάν το νερό είναι πολύ μολυσμένο. Για την καταπολέμηση των ακαθαρσιών, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα φυτά διαθέτουν έναν αμυντικό μηχανισμό. Επομένως, δεν απαιτούν αποσταγμένο νερό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Στην υπαίθρια κηπουρική, η βροχή βοηθά στον καθαρισμό των ακαθαρσιών που συσσωρεύονται στο έδαφος από το νερό της βρύσης. Αλλά στην περίπτωση φυτών εσωτερικού χώρου ή θερμοκηπίου, υπάρχει σημαντική συσσώρευση ρύπων που μπορεί να βλάψουν την ανάπτυξη τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η χρήση αποσταγμένου ή καθαρισμένου νερού είναι ευεργετική για την υγεία των φυτών.

Αποσταγμένο νερό για υδροπονία

Στην υδροπονική καλλιέργεια, το νερό είναι το κύριο μέσο καλλιέργειας. Οι πιθανότητες συσσώρευσης χημικών και μετάλλων αυξάνονται γρήγορα. Η χρήση αποσταγμένου νερού, σε τέτοιες συνθήκες, μπορεί να βοηθήσει τα φυτά που αναπτύσσονται απουσία θρεπτικών συστατικών.

Επίσης, ελέγχετε συνεχώς το επίπεδο του pH, καθώς η σκληρότητα και το pH επηρεάζουν την ανάπτυξη των υδροπονικών φυτών. Το απαιτούμενο εύρος pH για την υδροπονία είναι μεταξύ 5,8-6,4. Το αποσταγμένο νερό έχει pH κοντά στο 7. Ελέγχετε πάντα την περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία στην ετικέτα πριν αγοράσετε αποσταγμένο νερό.

Συμπέρασμα

Αν και μπορείτε να ποτίζετε τα φυτά χρησιμοποιώντας απεσταγμένο νερό, δεν συνίσταται να το χρησιμοποιείτε σε τακτική βάση, καθώς στερείται πολλών απαραίτητων μετάλλων. Είναι πάντα καλή ιδέα να ποτίζετε τον κήπο και τα φυτά χρησιμοποιώντας κανονικό νερό βρύσης, για την καλύτερη υγεία τους!

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Οφέλη από το Πότισμα της Βάσης των Φυτών σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

σαπούνι καρότου,diy καλλυντικά,diy κατασκευές,ομορφιά,χρήσιμα

Πώς να Φτιάξετε Σαπούνι Καρότου

τρόποι μέτρησης του ύψους τακουνιού,συμβουλές για ψηλοτάκουνα,χρήσιμα

3 Τρόποι Μέτρησης του Ύψους Τακουνιού για να Αποφύγετε Προβλήματα στα Πόδια