in , , ,

Οφέλη από το Πότισμα της Βάσης των Φυτών σας

κάτω πότισμα φυτών,οφέλη κάτω ποτίσματος φυτών,συμβουλές για φυτά,για τον κήπο,χρήσιμα
Οφέλη από το Κάτω Πότισμα των Φυτών σας

Το πότισμα στη βάση είναι μια μέθοδος όπου βυθίζετε το κάτω άκρο της γλάστρας (5-8 εκατοστά ) σε ένα μεγάλο δοχείο γεμάτο με νερό για 10-12 λεπτά. Το χώμα στη γλάστρα απορροφά το νερό μέσω των οπών αποστράγγισης χωρίς να υπερκορένεται. Είναι μια εύκολη μέθοδος για το πότισμα μικρών φυτών σε γλάστρες. Βάλτε Μόνοι σας Αυτόματο Πότισμα με Αυτόν τον Οικονομικό Τρόπο

vintagerevivals

Διαφορά μεταξύ του άνω και του κάτω ποτίσματος

Όταν ποτίζετε το φυτό από πάνω, συχνά πέφτει στο φύλλωμα. Κάνει επίσης το χώμα υπερβολικά υγρό μερικές φορές, το οποίο μπορεί να είναι επιβλαβές για φυτά όπως τα παχύφυτα. Εάν αφήσετε την γλάστρα στο πιάτο αποστράγγισης για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών.

Από την άλλη πλευρά, το πότισμα από κάτω παρέχει το νερό σε περιορισμένη ποσότητα που δεν υπερκορένει το χώμα και εμποδίζει το υπερβολικό πότισμα. Αυτή η διαδικασία διατηρεί επίσης την υγρασία υπό έλεγχο, γεγονός που καθιστά το ριζικό σύστημα πιο υγιές. Μπορείτε να ακολουθήσετε τη μέθοδο του κάτω ποτίσματος σε φυτά δεν επιτρέπεται το βρέξιμο του φυλλώματος καθώς προκαλεί πτώση φύλλων ή κίτρινα μπαλώματα.

Δείτε ακόμη 10 μυστικά για τη φροντίδα των παχύφυτων (+video)

Πώς να ποτίσετε τα φυτά σας

invinciblehouseplants

Χρησιμοποιήστε ένα πιατάκι. Τοποθετήστε ένα πιατάκι κάτω από τη γλάστρα και γεμίστε το με νερό όταν έρθει η ώρα του ποτίσματος. Αφήστε τη γλάστρα να μουλιάσει για αρκετές ώρες. Αδειάστε το πιατάκι και αφήστε το υπόλοιπο νερό να στάξει έξω. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται ευρέως από φυτώρια για τη διατήρηση της υγρασίας και των θρεπτικών συστατικών.

Μουλιάστε τα φυτά σας σε ένα δίσκο, σε ένα μεγάλο δοχείο, στο νεροχύτη ή στην μπανιέρα. Γεμίστε το κάτω μέρος του με μερικά εκατοστά νερό. Τοποθετήστε τις γλάστρες και αφήστε τις να απορροφήσουν νερό για μερικές ώρες. Πλεονέκτημα: μπορείτε να ποτίσετε πολλά φυτά ταυτόχρονα. Αφήστε τα να στεγνώσουν πριν τα τοποθετήσετε ξανά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αυτοποτιστικές γλάστρες. Είναι εξαιρετικά χρήσιμες και εξοικονομούν χρόνο. Όχι άλλο υπερβολικό ή λίγο πότισμα, το φυτό τα κάνει όλα. Απλά πρέπει να ξαναγεμίσετε τη δεξαμενή νερού προτού αδειάσει, που είναι περίπου κάθε δεύτερο μήνα (αλλά διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση).

Να θυμάστε ότι διαφορετικοί τύποι χώματος έχουν διαφορετικά επίπεδα ικανότητας απορρόφησης νερού. Για παράδειγμα, το μείγμα χώματος κάκτων αποτελείται από περλίτη και βράχο και δεν μπορεί να μουλιάσει σε νερό.

  • Το κάτω πότισμα είναι ιδανικό για μικρά έως μεσαίου μεγέθους φυτά που μπορούν να μετακινηθούν εύκολα.
  • Να είστε προσεκτικοί με τα ευαίσθητα φυτά καθώς μπορεί να καταστραφούν εύκολα.
  • Ενώ ποτίζετε από κάτω, μπορείτε να αναμίξετε τροφή φυτών στο νερό, φροντίζοντας να μην αφήσει σημάδια στη μπανιέρα ή στο νεροχύτη.

Δείτε επίσης 16 Τρόποι για να Σώσετε ένα “Νεκρό” Φυτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Στυλίστες δείχνουν τα 14 λάθη που κάνουν την γυναίκα να δείχνει “φθηνά” και πρόχειρα ντυμένη

Στυλίστες δείχνουν τα 14 λάθη που κάνουν την γυναίκα να δείχνει “φθηνά” και πρόχειρα ντυμένη

Φτιάξτε Αφράτο Ψωμί του Τοστ Χωρίς Συντηρητικά

Φτιάξτε Αφράτο Ψωμί του Τοστ Χωρίς Συντηρητικά