in , , ,

Πώς να Φτιάξετε Σαπούνι Καρότου

σαπούνι καρότου,diy καλλυντικά,diy κατασκευές,ομορφιά,χρήσιμα
Πώς να Φτιάξετε Σαπούνι Καρότου

Πλούσια σε βήτα καροτίνη, τα καρότα είναι ένα ευεργετικό λαχανικό που μπορεί να βελτιώσει τη υγεία αλλά και την ομορφιά. Όταν χρησιμοποιούνται σε σαπούνι, τα καρότα λειτουργούν ως ενυδατικά και αντιοξειδωτικά και μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν ακόμη και τον τόνο του δέρματός σας. Το να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό σαπούνι καρότου σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε τα συστατικά στη διαδικασία παρασκευής σαπουνιού. Πώς φτιάχνω σαπούνι; Εύκολα Βήματα & Tips!

Πώς να Φτιάξετε Σαπούνι Καρότου

Θα χρειαστείτε:
Πλαστικό κουβά
120 ml νερό
60 γρ. αλισίβα
Πλαστική ή ξύλινη κουτάλα
300 ml φοινικέλαιο
120 ml λάδι καρύδας
60 ml ελαιόλαδο
Μπεν μαρί
Πλαστικό δοσομετρητή
120 ml χυμό καρότου
Ραβδομπλέντερ
Μπλέντερ
Φόρμα σιλικόνης για παρασκευή σαπουνιού
1 μέτριο καρότο
340 γρ. βάση σαπουνιού

Θερμή μέθοδος

Γεμίστε τον πλαστικό κουβά με το νερό. Αφού φορέσετε τον προστατευτικό σας εξοπλισμό, προσθέστε την αλισίβα προσεκτικά στο νερό και ανακατέψτε με την πλαστικη ή ξύλινη κουτάλα μέχρι να αναμειχθεί καλά στο νερό. Όταν αναμειγνύεται με νερό, η αλισίβα αρχίζει να θερμαίνεται. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.

Τοποθετήστε το φοινικέλαιο, το λάδι καρύδας και το ελαιόλαδο στο μπεν μαρί και λιώστε σε χαμηλή έως μέτρια θερμοκρασία. Μην αφήσετε τα λάδια να βράσουν. Θα καταστρέψει τις ευεργετικές ιδιότητες των συστατικών. Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά όταν λιώσουν τελείως τα έλαια και αφήστε να κρυώσει.

Αναμείξτε το μείγμα λαδιού με το μείγμα αλισίβας/νερού μόλις φτάσουν και τα δύο σε θερμοκρασίες μεταξύ 38 και 49 ℃. Θα πρέπει πρώτα να ρίξετε το μείγμα λαδιού σε ένα πλαστικό δοχείο και στη συνέχεια να προσθέσετε το μείγμα αλισίβας/νερού. Ανακατέψτε το χυμό καρότου.

Με το ραβδομπλέντερ αναμίξτε το μείγμα μέχρι να πετύχετε μια ελαφριά συνοχή. Για να το ελέγξετε, τραβήξτε το μπλέντερ και αφήστε το μείγμα σαπουνιού να ραντιστεί στη επιφάνεια του σαπουνιού. Εάν το περιχυμένο μείγμα παραμείνει στην επιφάνεια, έχετε ελαφριά συνοχή.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ρίξτε προσεκτικά το μείγμα σαπουνιού στη φόρμα. Καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε το για περίπου 48 ώρες. Αφαιρέστε το σαπούνι από τη φόρμα. Αφήστε το να στεγνώσει σε ανοιχτό πάγκο για περίπου τρεις εβδομάδες πριν από τη χρήση.

Δείτε ακόμη Φτιάξτε μόνοι σας σαπούνι με άρωμα καφέ!

Μέθοδος λιωσίματος και έκχυσης

Τοποθετήστε το καρότο στο μπλέντερ και ανακατέψτε το μέχρι να φτιάξετε έναν πουρέ. Προσθέστε αρκετό νερό για να φτιάξετε 250 ml διάλυμα. Αφήστε το στην άκρη.

Κόψτε τη βάση σαπουνιού σε κύβους 2,5 εκατοστών και τοποθετήστε τους σε ένα μπολ που είναι κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων.

Βάλτε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και ζεστάνετε για 45 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε το σαπούνι. Εάν είναι απαραίτητο, συνεχίστε το ζέσταμα στο φούρνο μικροκυμάτων ανά 10 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει τελείως η βάση σαπουνιού.

Ρίξτε το διάλυμα στη λιωμένη βάση σαπουνιού και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Ρίξτε το μείγμα προσεκτικά στη φόρμα. Αφήστε να στερεοποιηθεί για τουλάχιστον τρεις ώρες πριν από τη χρήση.

Υπόδειξη

Προσθέστε αιθέρια έλαια – όπως λεβάντα, λεμονόχορτο ή κέδρο – για να αλλάξετε το άρωμα και να προσθέσετε επιπλέον οφέλη στο σαπούνι.

Χρησιμοποιήστε χρωστικές ή αρώματα σαπουνιού-όχι χρωστικές τροφίμων-όταν φτιάχνετε σπιτικό σαπούνι.

Ο ψεκασμός της φόρμας με φυτικό έλαιο διευκολύνει το βγάλσιμο του σαπουνιού μόλις στερεοποιηθεί.

Προειδοποίηση

Φοράτε πάντα προστατευτικό εξοπλισμό-προστατευτικά γυαλιά και γάντια από καουτσούκ ανθεκτικά στις χημικές ουσίες-όταν εργάζεστε με αλισίβα.

Αποφύγετε τη χρήση μεταλλικών δοχείων ή σκευών – εκτός από το ανοξείδωτο ατσάλι – όταν εργάζεστε με αλυσίβα.

Δείτε επίσης Φτιάξε το δικό σου σαπούνι…ζελέ!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μυστικά ομορφιάς από Ινδονήσιες,αρχέγονα μυστικά ομορφιάς,μυστικά για αργή γήρανση,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

7 Μυστικά των Γυναικών της Ινδονησίας για να Γερνούν Αργά

πότισμα φυτών με αποσταγμένο νερό,για τον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα

Είναι το Αποσταγμένο Νερό Χρήσιμο για τα Φυτά;