in , ,

7 Συνήθειες που Εμποδίζουν να Κοιμηθείτε Καλά

συνήθειες που εμποδίζουν καλό ύπνο,συμβουλές για καλό ύπνο,υγεία,συμβουλές υγείας
7 Συνήθειες που Εμποδίζουν να Κοιμηθείτε Καλά

Αν και ο κακός νυχτερινός ύπνος μπορεί να επηρεάσει την υγεία, την εμφάνιση και την ποιότητα ζωής το 35% των ενηλίκων κοιμάται λιγότερο από 7 ώρες τη νύχτα. Ενώ οι ανησυχίες και το άγχος μπορούν να σας κρατήσουν άυπνους, υπάρχουν κάποιες καθημερινές συνήθειες τις οποίες μπορείτε να σταματήσετε για να έχετε καλύτερο ύπνο. 9 Λόγοι που ο Ύπνος σε Δροσερό Δωμάτιο είναι Καλύτερος

Πηγαίνετε κατευθείαν για ύπνο

7 Συνήθειες που Εμποδίζουν να Κοιμηθείτε Καλά

Στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας, το μόνο που πιθανότατα θέλετε να κάνετε είναι να βάλετε επιτέλους το κεφάλι σας σε ένα μαξιλάρι. Αλλά η επιλογή μερικών χαλαρωτικών συνήθειων το βράδυ μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τον εγκέφαλό σας να ξεχωρίσει ένα διάστημα μεταξύ ημέρας και νύχτας και θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε γρηγορότερα. Μπορεί να περιλαμβάνει ένα ελαφρύ σνακ πριν τον ύπνο, ένα ζεστό ντους ή το διάβασμα ενός καλού βιβλίου. Οι βραδινές σας συνήθειες δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκες, απλά επιλέξτε κάτι που ηρεμεί το μυαλό σας και που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε πιο εύκολα.

Πίνετε μαύρο τσάι πριν πάτε για ύπνο

Τα φυτικά τσάγια είναι γνωστά για τα ηρεμιστικά τους αποτελέσματα και χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της αϋπνίας εδώ και χρόνια. Και παρόλο που πολλά όπως το χαμομήλι ή η λεβάντα, μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και ακόμη και να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας, ορισμένα λειτουργούν αντίστροφα. Για παράδειγμα, το μαύρο τσάι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη και μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα και αϋπνία.

Κοιμάστε με λάθος τύπο κουβέρτας

Ενώ δεν μπορείτε να κοιμηθείτε χωρίς κουβέρτα, η σωστή επιλογή είναι ζωτικής σημασίας για έναν καλό ύπνο. Οι κουβέρτες από πολυεστέρα πλένονται και φροντίζονται εύκολα, αλλά δεν είναι η καλύτερη επιλογή όταν πρόκειται για καλύτερο ύπνο. Ο πολυεστέρας είναι ένα συνθετικό υλικό, που σημαίνει ότι δεν αναπνέει και δεν επιτρέπει στο σώμα να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του, προκαλώντας ζέστη και εφίδρωση. Επιλέξτε μια μάλλινη που θα σας κρατήσει ζεστούς και θα αφήσει το δέρμα να αναπνεύσει.

Δείτε ακόμη Γιατί Δεν Μπορείτε να Κοιμηθείτε Χωρίς να Αγκαλιάσετε Κάτι

Πηγαίνετε στο γυμναστήριο το βράδυ

Η άσκηση βοηθά να χαλαρώσετε και να απαλλαγείτε από το άγχος, το οποίο, με τη σειρά του, θα βελτιώσει τον ύπνο σας. Αλλά η άσκηση πολύ αργά τη μέρα μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στο βραδινό σας ύπνο. Το να πηγαίνετε στο γυμναστήριο μέσα σε μια ώρα από την ώρα του ύπνου δεν θα επιτρέψει την πτώση της θερμοκρασίας του σώματός σας, με αποτέλεσμα να στριφογυρίζετε όλη τη νύχτα. Αν προτιμάτε να γυμνάζεστε το βράδυ, κάντε ασκήσεις χαμηλής έντασης τουλάχιστον 4 ώρες πριν πάτε για ύπνο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Παράλειψη πρωινού

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Και παρόλο που δεν έχετε πολύ χρόνο το πρωί, το να φεύγετε χωρίς να τσιμπήσετε κάτι επηρεάζει όχι μόνο το βάρος και την ικανότητά σας να συγκεντρωθείτε, αλλά και την ποιότητα του ύπνου σας. Οι άνθρωποι που παραλείπουν τακτικά το πρωινό έχουν περισσότερες πιθανότητες να κοιμηθούν άσχημα και να ξυπνήσουν νευρικοί.

Φοράτε πιτζάμες στο κρεβάτι

Το βράδυ, τίποτα δεν φαίνεται πιο ελκυστικό από το να βάλετε τις αγαπημένες σας πιτζάμες και να πάτε για ύπνο. Αλλά μερικές πιτζάμες είναι πραγματικά πολύ ζεστές και μπορεί να επηρεάσουν τον ύπνο σας. Κοιμόμαστε καλύτερα όταν η θερμοκρασία του σώματος είναι ελαφρώς μειωμένη. Και αν ο γυμνός ύπνος δεν σας ταιριάζει, επιλέξτε ελαφριές πιτζάμες από φυσικά και αναπνεύσιμα υφάσματα, όπως λινό ή βαμβάκι.

Χαλί στο υπνοδωμάτιό σας.

Τα χαλιά μπορούν να ζεσταίνουν κάθε δωμάτιο, αλλά το να το έχετε γύρω από το κρεβάτι σας δεν είναι η καλύτερη επιλογή όταν πρόκειται για έναν καλό ύπνο. Τα χαλιά και οι μοκέτες μπορούν να μαζέψουν εύκολα σκόνη και ακάρεα και τα καθιστά ιδανικό έδαφος αναπαραγωγής για επιβλαβή βακτήρια. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ποιότητα του αέρα είναι ζωτικής σημασίας για τον ύπνο και μπορεί να επηρεάσει ακόμη και την απόδοσή σας την επόμενη μέρα.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Γιατί ο Ύπνος με Ανεμιστήρα Μπορεί να Βλάψει την Υγεία μας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY διακόσμηση τοίχου,DIY ιδέες διακόσμησης τοίχου,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

15 DIY Ιδέες Διακόσμησης Τοίχου που Πρέπει να Δοκιμάσετε

Πώς να Διαχωρίσετε Κολλημένες Φωτογραφίες

Πώς να Διαχωρίσετε Κολλημένες Φωτογραφίες