in , , , ,

9 Λόγοι που ο Ύπνος σε Δροσερό Δωμάτιο είναι Καλύτερος

9 Λόγοι που ο Ύπνος σε Δροσερό Δωμάτιο είναι Καλύτερος
9 Λόγοι που ο Ύπνος σε Δροσερό Δωμάτιο είναι Καλύτερος

Ο ύπνος σε ένα ζεστό δωμάτιο όχι μόνο μας κάνει να νιώθουμε άβολα και ιδρωμένοι, αλλά χάνουμε επίσης πολλά οφέλη που θα μπορούσαμε να πάρουμε μόνο σε ένα δροσερό δωμάτιο. Η ρύθμιση της θερμοκρασίας στους 19 ° C θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά μεταξύ ενός κακού ύπνου και μιας νύχτας ήρεμου ύπνου.

Βοηθά να παραμείνουμε φρέσκοι και νεανικοί.

9 Λόγοι που ο Ύπνος σε Δροσερό Δωμάτιο είναι Καλύτερος
© Shutterstock.com

Ο ύπνος σε δωμάτιο με χαμηλότερη θερμοκρασία προάγει την παραγωγή μελατονίνης, που ονομάζεται επίσης «ορμόνη ύπνου» του σώματος. Είναι επίσης αντιοξειδωτική, που σημαίνει ότι λειτουργεί ως αντιγηραντική ορμόνη για το σώμα.

Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αϋπνίας.

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Μελέτες επισημαίνουν ότι πολλές μορφές αϋπνίας σχετίζονται στην πραγματικότητα με υψηλότερες θερμοκρασίες σώματος. Πολλοί δυσκολεύονται να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους, περιορίζοντας την ικανότητά τους να χάσουν θερμότητα. Κάνοντας τα υπνοδωμάτια πιο δροσερά, μπορούμε να βοηθήσουμε το σώμα μας να κρυώσει και να κοιμηθούμε καλυτέρα.

Κρατάει το άγχος μακριά.

© Pexels.com© Pexels.com

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημαίνουν ότι το σώμα απελευθερώνει περισσότερες «ορμόνες στρες» που ονομάζονται κορτιζόλη. Ένα πιο δροσερό δωμάτιο μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα επίπεδα κορτιζόλης υπό έλεγχο, και αυτό σημαίνει λιγότερο άγχος και καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Μειώνει τον κίνδυνο για ορισμένες ασθένειες.

© Depositphotos.com

Ο ύπνος σε ένα δροσερό δωμάτιο μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης μεταβολικών ασθενειών όπως ο διαβήτης. Βελτιώνει επίσης τα επίπεδα αυξητικής ορμόνης που βοηθούν στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων, κατάθλιψης και παχυσαρκίας. Η αυξημένη μελατονίνη μειώνει επίσης τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου Alzheimer.

Μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερο και αδιάκοπο ύπνο.

© Hanneke Wetzer/agefotostock/East News© Unsplash.com

Όταν είμαστε σε βαθύ ύπνο, το σώμα μας κάνει βασικές διεργασίες όπως η ανανέωση των κυττάρων και η σταθεροποίηση της μνήμης, αλλά δεν είναι σε θέση να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματός μας. Η αύξηση της θερμοκρασίας μπορεί να μας ξυπνήσει από τον βαθύ ύπνο, οπότε ένα δροσερό δωμάτιο μειώνει τις πιθανότητες να συμβεί αυτό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αποτρέπει μολύνσεις από ζυμομύκητες.

© Shutterstock.com© Depositphotos.com

Οι γυναίκες μπορούν να αποτρέψουν μολύνσεις από ζυμομύκητες όταν κοιμούνται σε ένα δωμάτιο με χαμηλότερη θερμοκρασία. Τα βακτήρια και οι μύκητες θέλουν ζεστό και υγρό περιβάλλον, οπότε η διατήρηση ενός δροσερού δωματίου θα τους εμποδίσει να αναπτυχθούν.

Μπορεί να βελτιώσει τη γονιμότητα των ανδρών.

© Depositphotos.com

Αυτό συμβαίνει επειδή η παρατεταμένη έκθεση στη θερμότητα μπορεί να επηρεάσει άσχημα τη γονιμότητα των ανδρών. Ο ύπνος σε ένα δροσερό δωμάτιο, μαζί με χαλαρά εσώρουχα, μπορεί να το αποτρέψει. Εάν σκοπεύετε να κάνετε ένα μωρό σύντομα, αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τη μείωση του θερμοστάτη.

Κρατά τα «κακά» λιπαρά μακριά.

© Depositphotos.com

Ο ύπνος σε ένα δροσερό δωμάτιο μπορεί να βελτιώσει το μεταβολισμό του σώματος, ενεργοποιώντας τα «καφέ λίπη» που καίνε θερμίδες από το σώμα μας. Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην εξάλειψη των ανεπιθύμητων λιπών από το σώμα μας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους.

Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής.

© Depositphotos.com

Ακριβώς όπως το να βάζετε πάγο ή μια κρύα κομπρέσα σε μια πρησμένη ή φλεγμονώδη περιοχή του σώματός σας, ο ύπνος σε ένα δροσερό δωμάτιο μπορεί να έχει καταπραϋντικό αποτέλεσμα. Μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του πόνου και της φλεγμονής, που διαφορετικά θα μπορούσαν να διακόψουν τον ύπνο σας. Αυτός είναι ένας λόγος που πολλοί αθλητές προτιμούν να κοιμούνται σε δροσερό δωμάτιο μετά από ένα παιχνίδι.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.8 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

9 Πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ στην Ανακαίνιση

11 Καθημερινά Αντικείμενα που Ανήκουν στα Σκουπίδια