in , , , , ,

Γιατί Μερικές Τρίχες του Σώματος Μεγαλώνουν Υπερβολικά και φαινομενικά σε μια νύχτα!

Αυτό έχει συμβεί σε πολλούς. Όταν ξύνουμε το λαιμό μας ή αγγίζουμε τα χέρια μας, ξαφνικά βρίσκουμε μακριές τρίχες, που φαίνεται να έχουν μεγαλώσει εν μία νυκτί. Για να λύσουμε αυτό το μυστήριο αποφασίσαμε τελικά να μάθουμε από πού προέρχονται.

© crazymamachicken / Reddit

Παρόλο που πολλοί είχαμε αυτήν την εμπειρία, δεν υπάρχει συγκεκριμένος όρος για αυτές τις μακριές λεπτές τρίχες που βρίσκουμε στο σώμα μας. Ωστόσο, υπάρχουν θεωρίες που εξηγούν αυτό το φαινόμενο. Οι δερματολόγοι θεωρούν ότι προκαλούνται από ορμονικούς και γενετικούς παράγοντες που κάνουν συγκεκριμένες τρίχες να μεγαλώνουν περισσότερο από άλλες.

Το “Μαγικό” μείγμα μπανάνας που θα κάνει τις τρίχες παρελθόν!

© kkppd / Reddit

Οι τυχαίες μεταλλάξεις επιτρέπουν σε ορισμένα «επιλεγμένα» θυλάκια τρίχας να παραμείνουν περισσότερο στη λεγόμενη φάση αναγόνου στην οποία οι τρίχες αναπτύσσονται. Ως αποτέλεσμα, αυτό το θυλάκιο έχει περισσότερο χρόνο να μεγαλώσει την τρίχα. Οι ορμονικές διακυμάνσεις που συμβαίνουν σε διαφορετικά σημεία, όπως το πηγούνι ή η ζώνη Τ, μπορούν επίσης να προκαλέσουν αυτές τις ανωμαλίες των τρίχων. Εάν σας ενοχλούν, οι δερματολόγοι προτείνουν να τις βγάλετε με ένα τσιμπιδάκι.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ: Αφαιρέστε τις Ανεπιθύμητες Τρίχες

© crayj36 / Reddit

Μερικοί έχουν την αίσθηση ότι αυτές οι τρίχες μεγάλωσαν από τη μια μέρα στην άλλη. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. Αυτές οι τρίχες είναι πολύ λεπτές και κοντά στο χρώμα του δέρματός μας και είναι σχεδόν αόρατες σε σύγκριση με τις «κανονικές» τρίχες μας. Γι’ αυτό μπορεί μερικές φορές να χρειαστεί πολύς χρόνος για να τις βρούμε καθώς συνεχίζουν να μεγαλώνουν απαρατήρητες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Εξαφανίστε Τις Άσπρες Τρίχες Και Επαναφέρετε Τα Μαλλιά Σας Στο Φυσικό Τους Χρώμα, Με Αυτήν Την Εκπληκτική Συνταγή

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Το Ευκολότερο Διακοσμητικό Μαξιλάρι από Χαλάκι IKEA μόνο με 2,99!

Πώς να Διακοσμήσετε το Καθιστικό Γύρω από έναν Κίτρινο Καναπέ