in , , ,

7 Λάθη Ξυρίσματος που Μπορεί να Καταστρέψουν το Δέρμα

7 Λάθη Ξυρίσματος που Μπορεί να Καταστρέψουν το Δέρμα
7 Λάθη Ξυρίσματος που Μπορεί να Καταστρέψουν το Δέρμα

Οι γυναίκες ξοδεύουν πάνω από 58 ημέρες αφαιρώντας τις τρίχες από το σώμα τους κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν το ξύρισμα ως μια ανώδυνη, προσιτή και εύκολη μέθοδο αποτρίχωσης. Και ενώ το ξύρισμα δεν είναι επιστήμη υπάρχουν μερικά κοινά λάθη που μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά την υγεία και την εμφάνισή σας. 9 Εναλλακτικές Χρήσεις Αφρού Ξυρίσματος

Χρησιμοποιείτε γυναίκειο ξυράφι.

© Shutterstock.com

Τα ανδρικά ξυράφια έχουν πιο σφιχτές λεπίδες σχεδιασμένες για να κόβουν τις χοντρές τρίχες του προσώπου. Επειδή είναι φτιαγμένα για να κινούνται στο πηγούνι και το λαιμό, η κεφαλή του ξυραφιού έχει ακριβή περιστροφή που ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες κοψίματος. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα στη χρήση ανδρικών ξυραφιών ανδρών είναι η τιμή: είναι πολύ φθηνότερα από τα γυναικεία.

Το ξυράφι σας έχει πάρα πολλές λεπίδες.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αν και η χρήση ξυραφιού με 4 ή 5 λεπίδες μπορεί να σας δώσει την αίσθηση του στενού ξυρίσματος, μπορεί να βλάψει το δέρμα σας. Όταν ξυρίζεστε, κόβετε το δέρμα σας και η χρήση ξυραφιού 1 ή 2 λεπίδων μπορεί να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα εμφάνισης εγκαυμάτων ξυραφιού.

Ξυρίζετε προς λάθος κατεύθυνση.

© Shutterstock.com

Όταν μετακινείτε το ξυράφι σας προς τα πάνω, ξυρίζεστε κόντρα, κάτι που κάνει πιο πιθανό να κοπείτε. Το κόντρα ξύρισμα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε έγκαυμα, χαλασμένα θυλάκια και τρίχες που μεγαλώνουμε προς τα μέσα. Το ξύρισμα των ποδιών προς την κατεύθυνση των τρίχων θα ελαχιστοποιήσει τον ερεθισμό του δέρματος και μπορεί να σας προστατεύσει από το έγκαυμα.

Δεν κάθεστε αρκετά στο ντους.

Είναι καλύτερο να ξυριστείτε μετά το τέλος του ντους όταν το δέρμα σας είναι πιο ζεστό και οι τρίχες των ποδιών σας είναι πιο απαλές. Το ξύρισμα όταν το δέρμα σας είναι στεγνό ή χωρίς τη χρήση αφρού ξυρίσματος μπορεί να σας προκαλέσει εγκαύματα και κνησμό.

Μοιράζεστε το ξυράφι σας με κάποιον.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η κοινή χρήση ενός ξυραφιού είναι ένας εύκολος τρόπος ανταλλαγής μικροβίων και βακτηρίων. Οι λεπίδες μπορούν να εξαπλώσουν λοιμώξεις όπως θυλακίτιδα ή μυκητιασική λοίμωξη. Βακτήρια που προκαλούν έρπητα και ηπατίτιδα μπορούν επίσης να αναπτυχθούν στις υγρές περιοχές μεταξύ των λεπίδων.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δεν αλλάζετε τα ξυραφάκια αρκετά συχνά.

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Όταν οι λεπίδες φαίνονται στομωμένες ή η ενυδατική ταινία στο πάνω μέρος έχει ξεθωριάσει, ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε το ξυράφι σας. Το ξύρισμα με παλιές, στομωμένες λεπίδες μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό του δέρματος και εξάνθημα. Τα παλιά ξυράφια μπορούν να μεταφέρουν βακτήρια που μπορούν να εισέλθουν στους πρόσφατα ανοιχτούς πόρους.

Αποθηκεύετε το ξυράφι στο ντους.

© Shutterstock.com

Το να διατηρείτε το ξυράφι σε ξηρό μέρος αποτρέπει τη συσσώρευση σκουριάς και βακτηρίων στις λεπίδες. Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε το ξυράφι είναι να το κρατήσετε σε όρθια θέση και να αφήσετε τις λεπίδες να στεγνώσουν. Ένα τρομερό κολπάκι για σταματήσει η αιμορραγία από το ξύρισμα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

11 Έξυπνες Ιδέες για Μικρά Μπάνια

Μαγικά! 25 Χριστουγεννιάτικα Δέντρα από Κόντρα Πλακέ

Μαγικά! 25 Χριστουγεννιάτικα Δέντρα από Κόντρα Πλακέ