in , ,

13 Καθημερινές Συνήθειες που Προκαλούν Πιτυρίδα

13 Καθημερινές Συνήθειες που Προκαλούν Πιτυρίδα
13 Καθημερινές Συνήθειες που Προκαλούν Πιτυρίδα

Μερικές φορές όταν προσπαθείτε να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα, μπορεί να κάνετε κάτι που θα χειροτερέψει την κατάσταση. Για να το αποφύγετε δείτε μια λίστα με καθημερινές συνήθειες που είναι πραγματικά «σύμμαχοι» στην πιτυρίδα. 10 Τρόποι να ΠΕΙΤΕ ΑΝΤΙΟ την Πιτυρίδα Χωρίς Χημικά

Λούζεστε πολύ σπάνια ή πολύ συχνά.

© depositphotos.com

Όταν λούζετε τα μαλλιά σας σπάνια, το σμήγμα συσσωρεύεται στο τριχωτό της κεφαλής σας και μαζί με τον ιδρώτα δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον για να εμφανιστεί πιτυρίδα. Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να λούζεστε κάθε μέρα. Θα αφαιρέσετε όλα τα έλαια από το τριχωτό της κεφαλής που χρειάζεται να τρέφεται και να είναι δυνατό και θα το ξηράνετε. Οι ειδικοί συνιστούν λούσιμο κάθε 2 ή 3 ημέρες περίπου, για να αποφευχθούν όλα αυτά τα προβλήματα.

Δεν χρησιμοποιείτε μαλακτική.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Όταν λούζετε τα μαλλιά σας, αφαιρείτε επίσης το φυσικό σμήγμα του, εκτός από τη βρωμιά και άλλα υπολείμματα. Αυτό το σμήγμα πρέπει να αναπληρωθεί και αυτό κάνουν τα μαλακτικά. Προσθέτουν βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά στα μαλλιά, αυξάνουν τη λάμψη και τον όγκο των μαλλιών και αποτρέπουν επίσης την υπερβολική ξηρότητα.

Έχετε ευαισθησία στο φυσικό μύκητα των μαλλιών σας.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Η πιτυρίδα προκαλείται από την υπερβολική ανάπτυξη ενός μύκητα που ονομάζεται malassezia, η οποία προκαλεί επίσης προβλήματα ακμής. Όλοι το έχουμε στο δέρμα μας, αλλά μερικοί άνθρωποι τείνουν να έχουν πιο λιπαρά τριχωτά κεφάλης, επειδή τρέφεται με τα ελαία του δέρματος. Έτσι εμφανίζεται η πιτυρίδα. Και παρόλο που δεν μπορεί να θεραπευτεί, μπορεί να ελεγχθεί.

Δεν ξεπλένεστε σωστά.

© depositphotos.com

Μετά το ξέβγαλμα, μπορεί να αφήσετε κάποιο κατάλοιπο στο τριχωτό της κεφαλής που θα μπορούσε να είναι το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη πιτυρίδας, λόγω αυτού του κοινού μύκητα που όλοι έχουμε στο δέρμα μας. Όταν υπάρχει υπερβολική βρωμιά και λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής, η malassezia μπορεί να αναπτυχθεί υπερβολικά και να προκαλέσει πιτυρίδα ή ακόμη και σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, η οποία είναι σοβαρή μορφή πιτυρίδας.

Δεν βουρτσίζεστε σωστά.

© depositphotos.com

Το βούρτσισμα των μαλλιών βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Με το βούρτσισμα, απαλλάσσεστε επίσης από τη βρωμιά από το τριχωτό της κεφαλής σας, οπότε πρέπει να γίνεται καθημερινά για να ελαχιστοποιηθεί η αιτία της πιτυρίδας. Κάντε το τακτικά, δύο φορές την ημέρα, αλλά μην το παρακάνετε. Το πολύ συχνό βούρτσισμα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Προσπαθήστε να αποφύγετε τις σκληρές βούρτσες, που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στο τριχωτό της κεφαλής και πρήξιμο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δεν αλλάζετε σαμπουάν ή δεν χρησιμοποιείτε συγκεκριμένο σαμπουάν πιτυρίδας.

© hnblntprts / CC BY-SA 3.0 / Open Beauty Facts

Τα κανονικά σαμπουάν μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής και πιτυρίδα, λόγω των συστατικών που περιέχουν. Η εύρεση του σωστού σαμπουάν μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, αλλά η εναλλαγή πολλών τύπων μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα σαμπουάν που είναι ειδικά για πιτυρίδα και υπάρχουν διαφορετικές παραλλαγές ανάλογα με το συστατικό που περιέχουν.

Φτιάχνετε τα μαλλιά σας πολύ συχνά.

© FruehL / Wikimedia Commons, © Katie Brady / Wikimedia Commons

Εάν τα κεριά, οι αφροί, τα τζελ ή οι λακ μαλλιών δεν αφαιρεθούν σωστά από τα μαλλιά, συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου, κάνοντας τα μαλλιά λιπαρά και βρώμικα. Με την πάροδο του χρόνου, το τριχωτό της κεφαλής μπορεί να ερεθιστεί, να ξεραθεί και να προκληθεί φαγούρα. Επιπλέον, οι χημικές ουσίες από αυτά τα προϊόντα αδυνατίζουν τα μαλλιά και μπορεί να σπάσουν εύκολα. Μπορεί επίσης να αναπτύξετε ευαισθησία σε ορισμένα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί με αυτό που επιλέγετε.

Δείτε ακόμη 7 Λόγοι Που τα Μαλλιά Γίνονται Λιπαρά Τόσο Γρήγορα

Στρεσάρεστε έντονα.

© shutterstock.com

Όταν στρεσάρεσετε, το ανοσοποιητικό σύστημα ερεθίζετε και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραγωγή λιπαρότητας και του μύκητα malassezia. Εάν παρατηρήσετε ότι αρχίζετε να έχετε πιτυρίδα κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, σημειώστε ποια γεγονότα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της και πώς επηρέασαν την υγεία των μαλλιών σας. Κάντε έναν μακρύ περίπατο για να καθαρίσετε τις σκέψεις σας, γιόγκα ή ένα ζεστό μπάνιο για να χαλαρώσετε.

Τρώτε πάρα πολλές ζαχαρούχες τροφές.

© ackleystradlatter / reddit, © Prestigious_Belt36 / reddit

Η ζάχαρη μπορεί επίσης να επηρεάσει την υγεία των μαλλιών δημιουργώντας μια ανισορροπία ορμονών στο σώμα. Αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και έτσι οι αδένες αρχίζουν να παράγουν περισσότερη λιπαρότητα. Γι’ αυτό μπορεί να έχετε λιπαρά μαλλιά εάν η διατροφή σας αποτελείται από πολλά γλυκά.

Δεν τρώτε σωστά.

© skippyjuice / reddit, © SteffVinograd / reddit

Αποδείχθηκε ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα με πλήρη λιπαρά και τα κορεσμένα λίπη αυξάνουν την παραγωγή σμήγματος. Για να το ελέγξετε, δοκιμάστε να τρώτε τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο και βιταμίνες Β. Οι μπανάνες έχουν πολλά από αυτά τα θρεπτικά συστατικά και εντάξτε στη διατροφή σας θαλασσινά, ξηρούς καρπούς, αβοκάντο ή κόκκινο κρέας, επειδή αποτελούν εξαιρετικές πηγές ψευδάργυρου.

Δεν ενυδατώνετε αρκετά το τριχωτό της κεφαλής σας.

brightside

Το τριχωτό της κεφαλής παραμένει το ίδιο με το υπόλοιπο δέρμα στο σώμα, οπότε θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο. Ένα ξηρό τριχωτό της κεφαλής μπορεί να ξεφλουδίσει και σας φαγουρίζει, οπότε απλώστε ενυδατική όποτε έχετε την ευκαιρία.

Δεν χρειάζεται καν να αγοράσετε ειδικά προϊόντα για αυτό. Απλώς πηγαίνετε στην κουζίνα και πάρτε μερικά αυγά. Διαχωρίστε τα σε ένα μπολ και πάρτε τους κρόκους. Μπορείτε να προσθέσετε γιαούρτι, λεμόνι και μέλι και να βάλετε ολόκληρο το μείγμα στα ξηρά μαλλιά σας. Καλύψτε με ένα σκουφάκι ντους και μετά ξεπλύνετε με σαμπουάν. Οι κρόκοι αυγών είναι γεμάτοι από όλες τις πρωτεΐνες και τις βιταμίνες που χρειάζονται τα μαλλιά σας. Το λεμόνι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και το γιαούρτι είναι μια φυσική ενυδατική κρέμα.

Δεν κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας.

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Είτε επιλέξετε μάσκα με κρόκους αυγού είτε γιαούρτι, μην ξεχάσετε να κάνετε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και μην το τρίβετε πολύ σκληρά καθώς το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο. Μπορείτε να κάνετε απαλό μασάζ ακόμη και σε στεγνά μαλλιά για να καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής και να διασπάσει την πιτυρίδα. Εάν σας φαγουρίζει, μην το ξύσετε γιατί θα το ερεθίσετε περισσότερο.

Παραλείπετε το αντηλιακό.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Εκτός από την ενυδάτωση και το μασάζ, πρέπει επίσης να προστατεύσετε τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής από το φως του ήλιου, ειδικά εάν έχετε κοντά μαλλιά. Το δέρμα μπορεί να καεί και να ξεφλουδίσει εύκολα, επιδεινώνοντας την πιτυρίδα. Μπορείτε να εφαρμόσετε αντηλιακό απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής εάν τα μαλλιά σας είναι κοντά. Για μεσαία έως μακριά μαλλιά, μπορείτε να βρείτε ειδικές κρέμες styling που θα τα προστατεύσουν τις βλάβες των υπεριωδών ακτινών.

Εάν η πιτυρίδα είναι αρκετά έντονη και έχετε αφόρητη φαγούρα, συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας.

Δείτε επίσης Συμβουλές για να επανορθώσετε τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας σε βάθος χρόνου

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Υπέροχα Τσιμεντένια Διακοσμητικά Κήπου

Υπέροχα Τσιμεντένια Διακοσμητικά Κήπου

25 Κομψά και Άνετα Μικρά Υπνοδωμάτια

25 Κομψά και Άνετα Μικρά Υπνοδωμάτια