in , , ,

10 Τρόποι να ΠΕΙΤΕ ΑΝΤΙΟ την Πιτυρίδα Χωρίς Χημικά

πιτυρίδα,αντιμετωπιση πιτυριδας χωρις χημικα,αντιμετωπιση πιτυριδας,φυσικη αντιμετωπιση πιτυριδας,ομορφια,συμβουλες ομορφιας,συμβουλες ομορφιας,συμβουλες για μαλλια,συμβουλες για μαλλια
10 Τρόποι να ΠΕΙΤΕ ΑΝΤΙΟ την Πιτυρίδα Χωρίς Χημικά

Υπάρχει μια κοινή πεποίθηση ότι η πιτυρίδα προκαλείται από την ξηροδερμία. Ωστόσο, αυτός είναι ένας μύθος καθώς η πιτυρίδα εμφανίζεται σε υπερβολικά λιπαρό δέρμα και ο οι ζυμομύκητες που ζουν στο δέρμα σας αρχίζουν να αναπτύσσονται καθώς τρέφονται από το λάδι του δέρματος. Εάν έχετε αντιμετωπίσει ποτέ αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα, δεν χρειάζεται πλέον να αγοράσετε ακριβά προϊόντα γεμάτα με χημικά , καθώς υπάρχουν μερικές φυσικές θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε την πιτυρίδα χωρίς να αδειάσετε τις τσέπες σας.

Γιατί τα Μαλλιά Γκριζάρουν σε Νεαρή Ηλικία

Φλούδα πορτοκαλιού με χυμό λεμονιού

brightside

Η φλούδα πορτοκαλιού περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας, η συνταγή έχει ως εξής:

Πάρτε φλούδες πορτοκαλιού και βάλτε τις σε ένα μπολ. Στη συνέχεια πιέστε το χυμό λεμονιού.
Αλέστε τα υλικά μέχρι να μετατραπούν σε πάστα.
Απλώστε την πάστα στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε την για 30 λεπτά.
Ξεπλύνετε με σαμπουάν. 4 Τρόποι να Ελέγξετε εάν τα Μαλλιά σας Είναι Υγιή και Πώς να τα Φροντίσετε

Ασπιρίνη με σαμπουάν

brightside

Η ασπιρίνη περιέχει σαλικυλικό οξύ που χρησιμοποιείται επίσης σε σαμπουάν κατά της πιτυρίδας. Θεωρείται ότι είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα συστατικά για την καταπολέμηση της πιτυρίδας, λόγω της ικανότητάς του να απολεπίζει τις νιφάδες πιτυρίδας και να αποτρέπει την υπερβολική λιπαρότητα.

Για να χρησιμοποιήσετε την ασπιρίνη, συνθλίψτε μερικά δισκία σε με λεπτή σκόνη και ανακατέψτε την με ένα μέρος του κανονικού σαμπουάν σας. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά, αφήστε το για λίγα λεπτά και μετά ξεπλύνετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σπόροι τριγωνέλλας (Fenugreek) με τη μορφή πάστας

© Ajale / Pixabay

Βάλτε μερικούς σπόρους σε ένα μικρό μπολ με νερό και αφήστε τους να μουλιάσουν όλη τη νύχτα.
Το πρωί, πολτοποιήστε τους σπόρους σε μια ουσία που μοιάζει με πάστα και προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά.
Απλώστε την πάστα στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά και αφήστε την να στεγνώσει για 30 λεπτά.
Ξεπλύνετε με σαμπουάν.

Μπανάνα με ξύδι

brightside

Θα χρειαστείτε 1 μπανάνα και 2 φλιτζάνια μηλόξιδο. Ξεφλουδίστε την μπανάνα, προσθέστε το μηλόξιδο και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να κάνετε μια πάστα. Στη συνέχεια, κάντε απαλό μασάζ με την πάστα στα μαλλιά και βεβαιωθείτε ότι τα καλύπτει εντελώς. Μετά από 20 λεπτά, ξεπλύνετε τη μάσκα με ζεστό νερό και το κανονικό σαμπουάν σας.

Φύλλα βασιλικού και άμλα σκόνη

brightside

Θα χρειαστείτε μερικά φύλλα βασιλικού, 2 κουταλάκια του γλυκού άμλα σκόνη και 2 κουταλάκια του γλυκού νερό.

Ανακατέψτε τα συστατικά για να κάνετε μια πάστα.
Απλώστε την πάστα πάνω στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε την να στεγνώσει για 30 λεπτά.
Ξεπλύνετε τα μαλλιά με λίγο νερό.

Η εφαρμογή αυτής της πάστας σε καθημερινή βάση θα σας βοηθήσει επίσης να αυξήσετε τη δύναμη των μαλλιών σας και να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση.

Λάδι καρύδας με λεμόνι

brightside

Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας και ανακατέψτε με ίδια ποσότητα με χυμό λεμονιού.
Απλώστε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής και κάντε απαλό μασάζ στα μαλλιά σας.
Αφήστε το για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με λίγο σαμπουάν.

Νήμ (Neem)

brightside

Τρίψτε μερικά φύλλα νήμ για να κάνετε μια παχιά πάστα.
Απλώστε το στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά και αφήστε να στεγνώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά.
Ξεπλύνετε με λίγο νερό.

Σιναπέλαιο αναμεμειγμένο με έλαιο τζοτζόμπα

brightside

Το σιναπέλαιο είναι ένας πολύ γνωστός αντιμικροβιακός και αντιμυκητιασικός παράγοντας. Το έλαιο τζοτζόμπα είναι πλούσιο σε μέταλλα και έχει ενυδατική δράση.
1 κουταλιά της σούπας σιναπέλαιο αναμεμειγμένο με 1 κουταλιά της σούπας έλαιο τζοτζόμπα φτιάχνει μια καλή μάσκα για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας. Απλώστε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής, κάντε απαλό μασάζ και στη συνέχεια ξεπλύνετε με το κανονικό σαμπουάν σας. Επειδή το σιναπέλαιο θεωρείται ισχυρό ερεθιστικό για μερικούς ανθρώπους, συνιστάται να κάνετε μια δοκιμή σε σημείο του δέρματος πριν εφαρμόσετε την μάσκα.

Γιαούρτι αναμεμειγμένο με χυμό λεμονιού

brightside

Το γιαούρτι λειτουργεί αποτελεσματικά για όλους τους τύπους μαλλιών και βοηθά στην καταπολέμηση της πιτυρίδας εάν εφαρμόζεται ως μάσκα μαλλιών. Φτιάξτε ένα μείγμα γιαουρτιού και λίγο χυμό λεμονιού και απλώστε το στα μαλλιά σας ως μάσκα για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Σκόρδο με μέλι

brightside

Το σκόρδο είναι γνωστό για τις αντιμυκητιακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες. Φτιάξτε μια μάσκα με μερικές σκελίδες σκόρδου αναμεμιγμένες με 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Απλώστε την στις ρίζες των μαλλιών και αφήστε την για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με σαμπουάν.

Πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε θεραπεία, μην ξεχάσετε να κάνετε μια δοκιμή για αλλεργίες.

brightside

Προτού εφαρμόσετε ποτέ οποιοδήποτε από τα συστατικά στο τριχωτό της κεφαλής ή το δέρμα σας, κάντε μια δοκιμή για να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε αλλεργικοί σε κανένα από τα συστατικά. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα του μείγματος που θα χρησιμοποιήσετε σε μια μικρή περιοχή του δέρματος στον καρπό σας, ξεπλύνετε σε 10-15 λεπτά και περιμένετε 24 ώρες.

Εάν το δέρμα στον καρπό σας παραμένει χωρίς φαγούρα, κάψιμο ή ερυθρότητα, αυτό σημαίνει ότι δεν είστε αλλεργικοί στην ουσία. Εάν παρατηρήσετε αλλαγές στην κατάσταση του δέρματος μετά από 24 ώρες, μην εφαρμόσετε το μείγμα στα μαλλιά ή το τριχωτό της κεφαλής σας. Μαλλιά λιπαρά στη ρίζα και ξηρά στις άκρες: 3 πράγματα που πρέπει να προσέξεις

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Μπισκότα Άγιοι Βασίληδες

Μπισκότα Άγιοι Βασίληδες

9 Πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ στην Ανακαίνιση