in , , ,

Πιτυρίδα: Γιατί Εμφανίζεται και πώς να την Αντιμετωπίσετε Αποτελεσματικά

πιτυρίδα,αιτίες πιτυρίδας,αντιμετώπιση πιτυρίδας,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,
πιτυρίδα,αιτίες πιτυρίδας,αντιμετώπιση πιτυρίδας,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

Η πιτυρίδα είναι πιο συχνή από όσο νομίζετε, στην πραγματικότητα επηρεάζει περίπου το 50% των ενηλίκων παγκοσμίως. Μπορεί να εξελιχθεί σε ένα σημαντικο πρόβλημα που επηρεάζει την εμφάνισή σας παρόλο που δεν είναι τόσο επικίνδυνη συνολικά. Πιτυρίδα Αντιμετώπιση: 3 Σπιτικές Θεραπείες για να Απαλλαγείτε Αποτελεσματικά από την Πιτυρίδα και την Ξηροδερμία

Ο ορισμός της πιτυρίδας

Η πιτυρίδα εμφανίζεται όταν το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής αποβάλλεται με τη μορφή λευκών νιφάδων, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ορατές στα σκούρα μαλλιά και μπορεί να προκαλέσουν φαγούρα κατά καιρούς.

Ο λόγος πίσω από την εμφάνιση της πιτυρίδας είναι η γρήγορη ανανέωση των κυττάρων του δέρματος. Γενικά, τα υγιή κύτταρα του δέρματος ακολουθούν έναν συγκεκριμένο κύκλο ζωής όπου μεγαλώνουν, γερνούν και πεθαίνουν, ανοίγοντας τον δρόμο για νέα κύτταρα. Ωστόσο, σε άτομα με πιτυρίδα, ο κύκλος ζωής των κυττάρων του δέρματος επιταχύνεται, οδηγώντας σε ταχύτερη γέννηση και θάνατο των κυττάρων.

Ενώ η πιτυρίδα δεν είναι επιβλαβής από μόνη της, ορισμένοι τύποι πιτυρίδας μπορεί να απαιτούν παρατεταμένη θεραπεία. Η εξάλειψη αυτής της πάθησης του δέρματος μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη.

Αιτίες της πιτυρίδας

  • Μια κοινή αιτία της πιτυρίδας είναι η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, η οποία εμφανίζεται λόγω της παρουσίας Malassezia globosa. Αυτός ο μικροοργανισμός είναι ένα φυσικό μέρος της χλωρίδας του τριχωτού της κεφαλής και συνήθως δεν δημιουργεί προβλήματα. Ωστόσο, όταν υπάρχει αύξηση της παραγωγής σμήγματος, οι μύκητες που τρέφονται με αυτό μπορούν να αναπαραχθούν γρήγορα, προκαλώντας τη συσσώρευση των υποπροϊόντων και την εμφάνιση πιτυρίδας.
  • Μια άλλη κοινή αιτία είναι η ακατάλληλη περιποίηση των μαλλιών.
  • Το ξηρό τριχωτό της κεφαλής μπορεί να οδηγήσει σε ξεφλούδισμα, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο.
  • Το σπάνιο πλύσιμο του λιπαρού δέρματος μπορεί να οδηγήσει στη συσσώρευση σμήγματος, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό πιτυρίδας.
  • Οι ορμονικές ανισορροπίες, το μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα και ορισμένες δερματικές παθήσεις μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της πιτυρίδας.

Ενώ η πιτυρίδα που προκύπτει από την κακή φροντίδα των μαλλιών μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί, οι περιπτώσεις που προκαλείται από σμηγματόρροια απαιτούν μεγαλύτερη διάρκεια θεραπείας.

Δείτε ακόμη 7 Φυσικοί Τρόποι για να Απαλλαγείτε από την Πιτυρίδα

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Τι μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα

Συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για τη σωστή αντιμετώπιση της πιτυρίδας. Εάν παρατηρήσετε αρχικά συμπτώματα, συνιστάται να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια χωρίς καθυστέρηση.

  • Για να μειώσετε την εμφάνιση πιτυρίδας, συνιστάται να πλένετε τακτικά το τριχωτό της κεφαλής σας με ένα απαλό σαμπουάν. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη του υπερβολικού σμήγματος και των νεκρών κυττάρων του δέρματος.
  • Σε πιο περίπλοκες περιπτώσεις, τα φαρμακευτικά σαμπουάν μπορεί να είναι χρήσιμα. Για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας συνδυασμός 2-3 σαμπουάν με διαφορετικά ενεργά συστατικά. Αυτά τα σαμπουάν μπορεί να περιλαμβάνουν ψευδάργυρο, πίσσα, σαλικυλικό οξύ, θειούχο σελήνιο, κετοκοναζόλη και άλλα συστατικά.
  • Μπορείτε να προμηθευτείτε ισχυρότερα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας λαμβάνοντας συνταγή από το γιατρό σας.
  • Μπορείτε να εφαρμόσετε λάδι δέντρου τσαγιού για να ενισχύσετε την υγεία του τριχωτού της κεφαλής σας.
  • Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων styling μαλλιών καθώς μπορεί να συσσωρευτούν στο τριχωτό της κεφαλής και να διεγείρουν την παραγωγή σμήγματος. Συνιστάται να καταναλώνετε υγιεινές τροφές που περιέχουν επαρκείς ποσότητες ψευδαργύρου και βιταμίνης Β, καθώς αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της πιτυρίδας.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης 13 Καθημερινές Συνήθειες που Προκαλούν Πιτυρίδα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

γήινη διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού,διακόσμηση σπιτιού,διακόσμηση,

41 Μοντέρνες Ιδέες Γήινης Διακόσμησης Σπιτιού που Πρέπει να Δοκιμάσετε

περιποίηση επιδερμίδας,φροντίδα επιδερμίδας,συμβουλές για το δέρμα,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

8 Βασικές Συμβουλές Περιποίησης Επιδερμίδας που Πρέπει να Γνωρίζουν Όλες οι Γυναίκες