in , , ,

7 Φυσικοί Τρόποι για να Απαλλαγείτε από την Πιτυρίδα

αντιμετώπιση πιτυρίδας,φυσικές θεραπείες πιτυρίδας,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
7 Φυσικοί Τρόποι για να Απαλλαγείτε από την Πιτυρίδα

Η πιτυρίδα μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Ωστόσο, είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί σε ένα άτομο μεταξύ 20-30 ετών. Μια τέτοια δυσάρεστη κατάσταση μπορεί συνήθως να οδηγήσει σε ξηρό τριχωτό της κεφαλής, τριχόπτωση και να έχει αρνητική επίδραση στην αυτοπεποίθησή σας. Μπορείτε με μερικούς αποτελεσματικούς φυσικούς τρόπους να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα. 13 Καθημερινές Συνήθειες που Προκαλούν Πιτυρίδα

Λάδι τεϊόδεντρου

© Depositphotos.com

Ακόμη και 5% παρουσία ελαίου τεϊόδεντρου στο σαμπουάν σας μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής σας. Όσον αφορά την πιτυρίδα, μπορεί να είναι σωτήριο αφού δρα άμεσα χάρη στις αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές του ιδιότητες.

  • Ένας τρόπος είναι απλά να προσθέσετε 8-10 σταγόνες έλαιο τεϊόδεντρου σε ένα μπουκάλι σαμπουάν 200 ml. Λούστε τα μαλλιά σας όπως θα κάνατε κανονικά, αλλά αφήστε το σαμπουάν να μείνει στο τριχωτό της κεφαλής σας για λίγο ώστε να απορροφήσει τα οφέλη του ελαίου. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά.
  • Ένας άλλος τρόπος χρήσης θα μπορούσε να είναι καθημερινό μασάζ με έλαιο. Προτιμήστε κάτι φυσικό όπως αμυγδαλέλαιο ή λάδι καρύδας. Τα τρία τέταρτα του κανονικού λαδιού χρειάζονται 15 σταγόνες έλαιο τεϊόδεντρου. Βάλτε το μείγμα στα μαλλιά σας, κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας, αφήστε το όλη τη νύχτα και λουστείτε το επόμενο πρωί.

Μηλόξυδο

© Depositphotos.com

Οι αντιμυκητιασικές ιδιότητες του μη φιλτραρισμένου και βιολογικού μηλόξυδου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία του κνησμού και της ξηροδερμίας που προκαλεί πιτυρίδα. Η περιεκτικότητα σε οξύ που περιέχεται στο μηλόξυδο αλλάζει το pH του τριχωτού της κεφαλής, καθιστώντας δυσκολότερη την ανάπτυξη ζυμομυκήτων.

  • Ανακατέψτε το μηλόξυδο με νερό σε ίση αναλογία.
  • Αφού λούσετε τα μαλλιά σας, εφαρμόστε το μείγμα ενώ είναι βρεγμένα.
  • Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το μείγμα για 15 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Λάδι καρύδας

© Depositphotos.com

Το λάδι καρύδας αναφέρεται συχνά από μερικούς ως “ευλογία για τα μαλλιά”, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα πρόβλημα που να σχετίζεται με τα μαλλιά και δεν μπορεί να θεραπευτεί από αυτό. Έχει αντιμυκητιασικές ιδιότητες που το βοηθούν να θεραπεύσει την πιτυρίδα. Περιέχει επίσης λαυρικό, καπρυλικό και καπρικό οξύ, επιτρέποντάς του να θρέψει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά.

  • Ζεστάνετε μια σημαντική ποσότητα ελαίου καρύδας (ανάλογα με το μήκος των μαλλιών) σε ένα μπολ.
  • Τρίψτε το λάδι στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά για 5 λεπτά.
  • Αφήστε το για μια νύχτα.
  • Το πρωί, ξεπλύνετε με το συνηθισμένο σαμπουάν σας.

Δείτε ακόμη 10 Φυσικοί Τρόποι Αντιμετώπισης Κοινών Δερματικών Παθήσεων

Ακατέργαστο μέλι

© Depositphotos.com

Το μέλι προσφέρει πολλά εκπληκτικά οφέλη όταν χρησιμοποιείται στην ακατέργαστη μορφή του. Είναι ένα φυσικό ενυδατικό που συγκρατεί την υγρασία των μαλλιών που τα εμποδίζει να φθαρούν. Εκτός από αυτό, προσφέρει στα μαλλιά αρκετές βιταμίνες όπως Α, Β, C, D, E και σύμπλεγμα Β. Επίσης, παρέχει αρκετά απαραίτητα μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, κλπ. Το ακατέργαστο μέλι είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό κατά της πιτυρίδας και της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

  • Βρέξτε τα μαλλιά σας.
  • Αραιώστε το μέλι (90% μέλι και 10% νερό.)
  • Τρίψτε το στο τριχωτό της κεφαλήςγια 3-5 λεπτά και αφήστε το για μερικές ώρες.
  • Ξεπλύνετε με νερό.

Μαγειρική σόδα

© Depositphotos.com

Το όξινο ανθρακικό νάτριο, ή κοινώς γνωστό ως μαγειρική σόδα, έχει αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμο σε 40 δερματόφυτα, 18 ζυμομύκητες και 12 λοιμώξεις που σχετίζονται με μύκητες σε διάφορα μέρη του σώματος. Η μαγειρική σόδα είναι επίσης ένα εξαιρετικό απολεπιστικό, οπότε η εφαρμογή της στο τριχωτό της κεφαλής θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Καθώς είναι βασική/αλκαλική βοηθά επίσης στην εξισορρόπηση του pH του τριχωτού της κεφαλής.

  • Προσθέστε μαγειρική σόδα καλής ποιότητας στο κανονικό σας σαμπουάν και χρησιμοποιήστε το όπως θα κάνατε συνήθως.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε συνδυασμό μηλόξυδου και μαγειρικής σόδας . Απλά φτιάξτε ένα μείγμα, απλώστε το στο τριχωτό της κεφαλής σας και ξεπλύνετε το.
  • Φτιάξτε ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και ροδέλαιου. Απλώστε το στο τριχωτό της κεφαλής σας, αφήστε το για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με δροσερό νερό.
  • ΜΗΝ χρησιμοποιείτε μαγειρική σόδα απευθείας στο δέρμα αλλά πάντα έμμεσα.

Εκχύλισμα φύλλου ινδικής πασχαλιάς (Neem)

© Depositphotos.com

Το Neem, γνωστό και ως ινδική πασχαλιά, θεωρείται το απόλυτο αντιβακτηριακό, αντιμυκητιασικό και φυσικό καθαριστικό στην Ινδία εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το εκχύλισμά του μπορεί να απομακρύνει κάθε είδους ανεπιθύμητα παθογόνα και δερμόφυτα από το ανθρώπινο σώμα.

  • Βράστε μερικά φύλλα neem σε νερό για αρκετά λεπτά.
  • Λούστε τα μαλλιά σας με το εκχύλισμα ενώ κάνετε αργό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας με τα δάχτυλά σας.
  • Μην χρησιμοποιείτε συμπυκνωμένο εκχύλισμα neem στο τριχωτό της κεφαλής σας καθώς μπορεί να το ερεθίσει.

Λεμόνι

© Depositphotos.com

Το λεμόνι είναι η πιο γνωστή, κοινή και προσιτή θεραπεία για την πιτυρίδα. Εξισορροπεί το pH του τριχωτού της κεφαλής και θεραπεύει τον κνησμό. Το λεμόνι βοηθά επίσης να απαλλαγείτε από την υπερβολική λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής, το οποίο μειώνει την εξάπλωση των ζυμομυκήτων που προκαλούν πιτυρίδα.

  • Εφαρμόστε χυμό λεμονιού στο τριχωτό της κεφαλής.
  • Αφήστε το για 35-40 λεπτά.
  • Ξεπλύνετε με νερό.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε συνδυασμό λεμόνι-μέλι, λεμόνι-νερό.

Δείτε επίσης 10 Τρόποι να ΠΕΙΤΕ ΑΝΤΙΟ την Πιτυρίδα Χωρίς Χημικά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τρόποι πρόληψης αλλεργιών,πρόληψη αλλεργιών,συμβουλές υγείας,υγεία

16 Τρόποι Πρόληψης Αλλεργιών

προστασία παιδιών από απαγωγή,συμβουλές ασφαλείας για παιδιά,για το παιδί,μαζί με το παιδί,συμβουλές

8 Συμβουλές για να Προστατέψετε τα Παιδιά σας από Κακόβουλες Ενέργειες και Απαγωγή