in , ,

8 Συμβουλές για να Προστατέψετε τα Παιδιά σας από Κακόβουλες Ενέργειες και Απαγωγή

προστασία παιδιών από απαγωγή,συμβουλές ασφαλείας για παιδιά,για το παιδί,μαζί με το παιδί,συμβουλές
8 Συμβουλές για να Προστατέψετε τα Παιδιά σας από Απαγωγή

Όσο θλιβερό και αν είναι, τα παιδιά μπορεί να απαχθούν και αυτό συμβαίνει πιο συχνά από όσο νομίζετε. Επιπλέον, ο «κακός» δεν είναι πάντα άνδρας και δεν φαίνονται πάντα απειλητικοί – μπορεί να είναι κάποιος που γνωρίζετε. Είναι λοιπόν σημαντικό να λάβετε προφυλάξεις και να μάθετε στα παιδιά σας ποιον μπορούν να εμπιστευτούν και τι πρέπει να κάνουν εάν κάποιος θέλει να τα πάει κάπου χωρίς να το γνωρίζετε. Ελπίζουμε να μην συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο σε εσάς ή στα παιδιά σας, αλλά πρέπει να είστε προετοιμασμένοι. Τι Μπορεί να Συμβεί στα Παιδιά εάν Κοιμούνται με το Στόμα Ανοιχτό

Ο κίνδυνος δεν προέρχεται πάντα από έναν ξένο.

8 Συμβουλές για να Προστατέψετε τα Παιδιά σας από Απαγωγή

Μπορεί να είναι δύσκολο για ένα παιδί να καταλάβει ποιος είναι ξένος και ποιον μπορεί να εμπιστευτεί. Μπορεί να φαντάζονται κάποιον με τρομακτικό βλέμμα, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Οι “ξένοι” μπορούν επίσης να φαίνονται ωραίοι και φιλικοί. Στην πραγματικότητα, συχνότερα συμβαίνει τα παιδιά να απαχθούν από κάποιον που πραγματικά γνωρίζουν και δεν θεωρούν ξένο.

Ποιον να θεωρήσει «ασφαλή» ενήλικα

Φτιάξτε μια λίστα με άτομα που μπορεί να εμπιστευτεί το παιδί σας – άτομα που μπορούν να τα παραλάβουν από το σχολείο ή να έρθουν στο σπίτι σας ακόμα και αν το παιδί σας είναι μόνο του στο σπίτι. Θα μπορούσε να είναι ένας συγγενής ή μια βρεφονηπιοκόμος.

Πείτε στο παιδί σας για αυτούς και ότι αν κάποιος άλλος έρθει ή το πλησιάσει έξω, δεν είναι ασφαλές να του μιλήσει. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε μια κωδικοί λέξη που να γνωρίζετε μόνο εσείς, το παιδί σας και οι «ασφαλείς» άνθρωποι. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να είναι ευκολότερο για το παιδί σας να καταλάβει ποιον να εμπιστευτεί.

Τρέξτε προς την αντίθετη κατεύθυνση του αυτοκινήτου.

Διδάξτε στο παιδί σας ότι εάν ακολουθείται από κάποιον που οδηγεί αυτοκίνητο, πρέπει να τρέξει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Με αυτόν τον τρόπο, το αυτοκίνητο θα πρέπει να γυρίσει και το παιδί σας θα έχει περισσότερο χρόνο για να φύγει.

Αναζητήστε μια μαμά με παιδιά.

Εάν το παιδί σας έχει χαθεί, πείτε του να αναζητήσει μια μαμά με παιδιά και να ζητήσει τη βοήθειά της. Μπορούν επίσης να προσπαθήσει να βρει έναν αστυνομικό, αλλά είναι πιο πιθανό να βρει μια γυναίκα με παιδιά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 5 Λεπτομέρειες στη Συμπεριφορά των Παιδιών που Μπορούν να Σηματοδοτούν Σοβαρά Προβλήματα

Ενημερώστε τους άλλους ότι κινδυνεύετε.

Τα παιδιά συχνά έχουν ξεσπάσματα, οπότε ένα παιδί που ουρλιάζει μπορεί να μην τραβά την προσοχή, ακόμα κι αν κινδυνεύει. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να πείτε στα παιδιά σας να φωνάζουν κάτι που θα ανησυχεί τους άλλους, όπως «Αφήστε με ήσυχο! Δεν σε ξέρω! » ή «Πού είναι η μαμά και ο μπαμπάς μου; Βοήθεια!”

Σπάστε πράγματα.

Εάν η κραυγή δεν είναι αρκετή και πρέπει να προσελκύσει περισσότερη προσοχή, το παιδί μπορεί να προσπαθήσει να είναι καταστροφικό. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να ρίξουν πράγματα από ένα ράφι εάν βρίσκονται σε ένα κατάστημα ή να σπάσουν ένα παράθυρο αυτοκινήτου με πέτρα.

Πώς να πείτε «όχι»

Το παιδί σας πρέπει να γνωρίζει ότι είναι εντάξει να πει «όχι» σε έναν ενήλικα, αν δεν είναι ο γονέας του ή ένα «ασφαλές» άτομο. Μπορεί να είναι δύσκολο για ένα παιδί να είναι δυναμικό και να αντιτίθεται σε έναν ενήλικα, αλλά θα πρέπει να του μάθετε πώς να το κάνει. Μπορείτε ακόμη να παίξετε διαφορετικά σενάρια με το παιδί σας, όπως, για παράδειγμα, πώς θα ανταποκριθεί εάν κάποιος το πλησιάσει και του προσφέρει γλυκά ή ζητήσει βοήθεια.

Η ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι εξίσου σημαντική.

Συζητήστε με το παιδί σας για το τι κάνει στο διαδίκτυο, ποιες εφαρμογές χρησιμοποιεί και ποια άτομα μιλάει. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζει ότι η σύνδεση στο διαδίκτυο μπορεί να είναι επικίνδυνη και ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικό όταν μιλά με αγνώστους εκεί. Και οι δύο μπορείτε επίσης να βεβαιωθείτε ότι οι άνθρωποι στο διαδίκτυο είναι στην πραγματικότητα οι ίδιοι άνθρωποι στην πραγματική ζωή – φίλοι ή μέλη της οικογένειας και όχι απατεώνες.

Δείτε επίσης Πως να Περιορίσετε το Χρόνο του Παιδιού σας σε Ηλεκτρονικές Συσκευές Χωρίς Κλάμα και Ένταση

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

αντιμετώπιση πιτυρίδας,φυσικές θεραπείες πιτυρίδας,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

7 Φυσικοί Τρόποι για να Απαλλαγείτε από την Πιτυρίδα

φυτά που μειώνουν την ακτινοβολία,χρήσιμα,υγεία,συμβουλές υγείας

6 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που ΜΕΙΩΝΟΥΝ την ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ Σύμφωνα με την Επιστήμη