in , , ,

Τι Μπορεί να Συμβεί στα Παιδιά εάν Κοιμούνται με το Στόμα Ανοιχτό

Τι Μπορεί να Συμβεί στα Παιδιά εάν Κοιμούνται με το Στόμα Ανοιχτό
Τι Μπορεί να Συμβεί στα Παιδιά εάν Κοιμούνται με το Στόμα Ανοιχτό

Είναι απόλυτη χαρά να παρακολουθείτε κάθε λεπτό της ζωής των παιδιών σας, όταν μπουσουλάνε, τρώνε, κάνουν τα πρώτα τους βήματα ή κοιμούνται. Μερικοί γονείς το βρίσκουν χαριτωμένο και γλυκό όταν τα μικρά τους κοιμούνται ήρεμα στα λίκνα τους με το στόμα τους ανοιχτό. Ωστόσο, η αναπνοή από το στόμα στα παιδιά δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Στην πραγματικότητα, μπορεί να υποδείξει ορισμένα ιατρικά ζητήματα και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Γιατί ένα Αθώο Λαστιχένιο Παπάκι Μπορεί να είναι Επικίνδυνο για το Παιδί σας

Η αναπνοή από το στόμα κάποιου ενώ κοιμάται δεν είναι φυσιολογική.

© bukharova / iStock / Getty Images Plus / Getty Images
  • Οι μύτες φιλτράρουν τον αέρα τον οποίο αναπνέουμε, καθαρίζοντάς τον από τοξίνες και ξένα σωματίδια. Επιπλέον, ο αέρας υγραίνεται στη μύτη.
  • Οι μύτες ζεσταίνουν τον αέρα έτσι ώστε η θερμοκρασία του να είναι κατάλληλη για τους πνεύμονές μας.
  • Οι μύτες μας βοηθούν να μυρίζουμε τον κόσμο γύρω μας.

Μολονότι είναι φυσιολογικό να αναπνέουμε μερικές φορές από το στόμα μας (όπως όταν μιλάμε ή σε σωματική δραστηριότητα), είμαστε σχεδιασμένοι να αναπνέουμε από τις μύτες μας τις περισσότερες φορές.

© Shutterstock.com

Υπάρχουν πολλά ιατρικά ζητήματα που μπορούν να κάνουν το παιδί να αναπνέει από το στόμα του. Αυτά αποτελούνται από ρινική συμφόρηση (που προκαλείται από αλλεργίες, ιγμορίτιδα ή άλλα ζητήματα), φλεγμονή ή διαφορετικά είδη εμποδίων, όπως οι πολύποδες, για παράδειγμα. Μερικοί ανέπτυξαν την αναπνοή από το στόμα ως συνήθεια στην πρώιμη παιδική ηλικία.

Εάν το παιδί σας έχει συνηθίσει να κοιμάται με το στόμα ανοιχτό, υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Εδώ είναι μερικά από τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκληθούν από την αναπνοή από το στόμα στα παιδιά.

Απνοια ύπνου

© Shutterstock.com

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η αναπνοή από το στόμα μπορεί να προκαλέσει έναρξη άπνοιας ύπνου (ή να επιδεινώσει την άπνοια ύπνου εάν το άτομο το έχει ήδη) και αυτή είναι μια από τις πιο σοβαρές συνέπειες στην υγεία αυτής της αναπνευστικής συνήθειας.

Η άπνοια ύπνου είναι μια διαταραχή που εμφανίζεται όταν η αναπνοή ενός ατόμου σταματά ξαφνικά και στη συνέχεια ξεκινά ξανά. Τα συμπτώματα της άπνοιας ύπνου περιλαμβάνουν μια ξαφνική διακοπή της αναπνοής κατά τον ύπνο, το δυνατό ροχαλητό, το ξύπνημα με ξηροστομία, αϋπνία και κόπωση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η άπνοια ύπνου είναι από μόνη της επικίνδυνη και, επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει άλλα προβλήματα υγείας, όπως προβλήματα καρδιάς, ήπατος και μεταβολισμού.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε επίσης 8 Κόλπα Ώστε το Παιδί σας να Τρώει Υγιεινά

Στεγνό στόμα και τερηδόνα

© Depositphotos.com

Όταν αναπνέουμε από το στόμα, η ροή του αέρα στεγνώνει τα χείλη και ολόκληρο το στόμα, συμπεριλαμβανομένων των ούλων. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν αλλαγές στα βακτηρίδια που ζουν φυσικά στο στόμα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν φθορά των δοντιών και προβλήματα στα ούλα.

Οδοντικά και γναθικά προβλήματα

© Depositphotos.com

Η συνήθεια της χρήσης του στόματος αντί της μύτης για αναπνοή προκαλεί ένα πλήθος προβλημάτων στα δόντια και τη γνάθο. Τα στραβά δόντια, η κακή σύγκλειση σιαγόνων και το στραβό δάγκωμα είναι μερικά από αυτά.

Ένα μακρύ και στενό πρόσωπο

© Shutterstock.com

Σύμφωνα με μελέτες, η προαναφερθείσα αναπνοή από το στόμα και η χαμηλή στάση της γλώσσας καθιστούν το κάτω μέρος του προσώπου μακρύτερο. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι αρκετά εμφανή σε παιδιά μετά την ηλικία των 5. Εκτός από το επιμήκη κάτω μισό του προσώπου, η αναπνοή από το στόμα μπορεί να οδηγήσει στο λεγόμενο κυρτό πρόσωπο με μικρό πηγούνι και κεκλιμένο μέτωπο.

Εάν παρατηρήσετε στοματική αναπνοή ή άλλα αναπνευστικά προβλήματα στο παιδί σας, επισκεφτείτε έναν γιατρό το συντομότερο δυνατό. Μόνο ειδικευμένοι γιατροί μπορούν να διαγνώσουν το παιδί σας και να σας δώσουν τις απαραίτητες ιατρικές οδηγίες.

Δείτε ακόμη Πως να Περιορίσετε το Χρόνο του Παιδιού σας σε Ηλεκτρονικές Συσκευές Χωρίς Κλάμα και Ένταση

*Το παρόν άρθρο είναι ενημερωτικού χαρακτήρα και δεν μπορεί να αντικαταστήσει την συμβουλή του γιατρού σας.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 Πράγματα που Μπορείτε να Καθαρίσετε με Ταμπλέτες Πλυντηρίου Πιάτων

10 Πράγματα που Μπορείτε να Καθαρίσετε με Ταμπλέτες Πλυντηρίου Πιάτων

Ιδέες Οργάνωσης Σπιτιού με Συρμάτινα Καλάθια

Ιδέες Οργάνωσης Σπιτιού με Συρμάτινα Καλάθια