in , , ,

Γιατί ένα Αθώο Λαστιχένιο Παπάκι Μπορεί να είναι Επικίνδυνο για το Παιδί σας

Τα χαριτωμένα κίτρινα λαστιχένια παπάκια είναι πιθανώς ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια μπάνιου για παιδιά. Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι μερικές φορές αυτά τα παιχνίδια, που είναι αρκετά αθώα στο εξωτερικό, μπορεί να αποτελέσουν πραγματική απειλή για τα παιδιά μας. Όλα αφορούν τη σκοτεινή πλευρά τους που δεν βλέπουμε. Αυτά Τα Παλιά Ελληνικά Παιχνίδια Είναι Περιζήτητα Στους Συλλέκτες Όλου Του Κόσμου!

© Shutterstock.com

Εάν κόψετε ένα λαστιχένιο παπάκι που έχει χρησιμοποιηθεί για λίγο στη μέση, μπορεί να σοκαριστείτε.

© Eawag

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το παιχνίδι με ένα λαστιχένιο παπάκι στο μπάνιο είναι το ζούληγμα που διασκεδάζει τα παιδιά. Αλλά τι πραγματικά συμβαίνει όταν το νερό μπαίνει μέσα στο παιχνίδι;

Αποδεικνύεται ότι ένα ζεστό και υγρό μπάνιο δημιουργεί τις τέλειες συνθήκες για την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων και τα παιχνίδια μπάνιου δεν αποτελούν εξαίρεση. Με την πάροδο του χρόνου, η εσωτερική επιφάνεια του παιχνιδιού μολύνεται και στη συνέχεια όλα αυτά τα βακτήρια και οι μύκητες βγαίνουν από το παιχνίδι όταν το παιδί το συμπιέζει.

Μια ομάδα επιστημόνων από το Eawag (Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Υδατικής Επιστήμης και Τεχνολογίας), το ETH Ζυρίχης (ένα δημόσιο ερευνητικό πανεπιστήμιο στην πόλη της Ζυρίχης) και το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις έχουν μελετήσει αυτό το πρόβλημα. Πραγματοποίησαν πειράματα με χρησιμοποιημένα και καινούργια παιχνίδια μπάνιου με προσομοίωση χρήσης 11 εβδομάδων σε οικιακές συνθήκες. Στη συνέχεια, οι ερευνητές έκοψαν τα παιχνίδια για να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στην εσωτερική τους επιφάνεια. Πώς να φτιάξετε ένα υπέροχα ιδιαίτερο φωτιστικό απο παλιά παιχνίδια – {ΒΙΝΤΕΟ}

© Eawag

Ανάλογα με τις συνθήκες του πειράματος, η εσωτερική επιφάνεια των κομμένων παπιών περιείχε από 5 εκατομμύρια έως 75 εκατομμύρια κύτταρα μυκήτων και βακτηρίων ανά 1 τετραγωνικό εκατοστό. Δυνητικά παθογόνα βακτήρια που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας περιλάμβαναν τη Λεγιονέλλα.

Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος που μύκητες και βακτήρια αναπτύσσονται μέσα στα παιχνίδια μπάνιου; Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αιτία είναι τα πλαστικά υλικά που κατασκευάζονται τα παιχνίδια. Πολύ συχνά είναι κακής ποιότητας και μπορούν να απελευθερώσουν σημαντικές ποσότητες οργανικών ενώσεων άνθρακα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο όταν προστίθενται και άλλοι παράγοντες. Ας φανταστούμε τι πραγματικά συμβαίνει όταν ένα μωρό παίζει με ένα λαστιχένιο παπάκι στο μπάνιο. Τα υλικά του παιχνιδιού επιτρέπουν την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων, το ίδιο το νερό μολύνεται με βακτήρια από το ανθρώπινο σώμα, εξωτερικούς ρύπους και ίχνη προϊόντων προσωπικής φροντίδας. Τα παιδιά, των οποίων η υγεία είναι ακόμα ευάλωτη, ψεκάζουν το νερό από το εσωτερικό του παιχνιδιού και έρχονται σε επαφή με αυτό . Αυτό ισχύει και για άλλα παιχνίδια μπάνιου του ίδιου τύπου, κατασκευασμένα από παρόμοια υλικά.

Μιλώντας για τον πιθανό κίνδυνο για την υγεία, ο Frederik Hammes από το Eawag σημειώνει: «Αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο θα ήταν θετικό, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε λοιμώξεις των ματιών, των αυτιών ή ακόμη και του γαστρεντερικού».

Μία από τις λύσεις θα μπορούσε να είναι απλώς το κλείσιμο της τρύπας όταν αγοράζετε το παιχνίδι, έτσι ώστε το νερό να μην μπαίνει ποτέ μέσα. Αλλά ο Frederik Hammes είναι βέβαιος ότι πρέπει να λυθεί το πρόβλημα των παιχνιδιών μπάνιου που είναι κατασκευασμένα από επικίνδυνα υλικά, καταρχάς και να εφαρμοστούν αυστηρότεροι κανονισμοί για αυτά.

© Shutterstock.com

Μπορείτε να δείτε παρακάτω το βίντεο του Eawag που δείχνει το εσωτερικό των χρησιμοποιημένων λαστιχένιων παπιών.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Μαγικά! 25 Χριστουγεννιάτικα Δέντρα από Κόντρα Πλακέ

Μαγικά! 25 Χριστουγεννιάτικα Δέντρα από Κόντρα Πλακέ

3 DIY Γλάστρες για Παχύφυτα

3 DIY Γλάστρες για Παχύφυτα