in , ,

10 Φυσικοί Τρόποι Αντιμετώπισης Κοινών Δερματικών Παθήσεων

φυσική αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων,φροντίδα δέρματος,συμβουλες ομορφιάς,ομορφιά
10 Φυσικοί Τρόποι Αντιμετώπισης Κοινών Δερματικών Παθήσεων

Διάφοροι παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη δερματικών παθήσεων που καθιστούν δύσκολο τον εντοπισμό της αιτίας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες που μπορούν να ανακουφίσουν ακόμη και να θεραπεύσουν πολλές από τις δερματικές παθήσεις. 7 Προϊόντα Ομορφιάς που Είναι στη Μαύρη Λίστα των Δερματολόγων

Μηλόξυδο

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το μηλόξυδο μπορεί να θεραπεύσει την ακμή και λόγω των αντιβακτηριακών ιδιοτήτων του να καταπολεμήσει τους μύκητες στο δέρμα που προκαλούν εξανθήματα.

Οι αποτοξινωτικές και αλκαλοποιητικές ιδιότητες πιστεύεται ότι μειώνουν τη χαλίτωση και αντιμετωπίζουν δερματικά προβλήματα όπως έκζεμα και ψωρίαση. Επιπλέον, μπορεί να λειτουργήσει ως εξαιρετικό τόνερ εξισορρόπησης και να εφαρμοστεί σε ηλιακά εγκαύματα ή τσιμπήματα εντόμων.

  • Βάλτε 15-20 ml σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε δύο φορές την ημέρα.
  • Εφαρμόστε τοπικά στο δέρμα χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι δύο φορές την ημέρα.

Αλόη βέρα

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το τζελ αλόης βέρα είναι ευρέως γνωστό ότι ανακουφίζει από τα ηλιακά εγκαύματα και βοηθά στην επούλωση πληγών. Μία από τις πιο βασικές χρήσεις του είναι να διατηρεί το δέρμα καθαρό και ενυδατωμένο. Τα φύλλα του φυτού αλόης βέρα σε συνδυασμό με κάποιες ειδικές φυτικές ενώσεις που ονομάζονται σύνθετοι υδατάνθρακες το καθιστούν ένα αποτελεσματικό ενυδατικό για το πρόσωπο και αναλγητικό.

Επιπλέον, η αλόη είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανακουφίσει τον κνησμό και τον ερεθισμό επειδή περιέχει γλυκοπρωτεΐνες που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής κατά την επαφή. Αυτό το καθιστά ιδανικό φάρμακο για άτομα που πάσχουν από ροδόχρου ακμή, δερματογραφία, μέλασμα και έκζεμα.

  • Πάρτε μισό φλιτζάνι φρέσκο τζελ αλόης βέρα, εφαρμόσετε στο δέρμα με δίσκο ντεμακιγιάζ και αφήστε το να στεγνώσει.
  • Επαναλάβετε 3 φορές την ημέρα.

Λάδι καρύδας

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το λάδι καρύδας είναι μια εξαιρετική φυσική εναλλακτική λύση για ενυδατική κρέμα και ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος! Επιπλέον, έχει την ικανότητα να διεισδύει στο δέρμα σε βαθύτερο επίπεδο από οποιοδήποτε άλλο προϊόν λόγω του χαμηλού μοριακού βάρους του και του τρόπου με τον οποίο συνδέεται με τις πρωτεΐνες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, είναι μια ιδανική θεραπεία για άτομα που πάσχουν από ψωρίαση και έκζεμα διατηρώντας παράλληλα το δέρμα ενυδατωμένο και επιτρέποντάς του να επουλωθεί γρηγορότερα.

  • Καταναλώστε μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας μία φορά την ημέρα.
  • Εφαρμόστε το δύο φορές την ημέρα και αφήστε το να απορροφηθεί.

Κουρκουμάς

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Ο κουρκουμάς περιέχει αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά που μπορούν να κάνουν το δέρμα να λάμψει. Είναι επίσης γνωστό ότι μειώνει τα σημάδια από την ακμή. Οι ισχυρές αντιοξειδωτικές δραστηριότητες που περιέχει μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων του δέρματος. Επιπλέον, η κατανάλωση του έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ελέγχει την ψωρίαση.

  • Μπορείτε να το πάρετε ως συμπλήρωμα διατροφής.
  • Ανακατέψτε το σε νερό για να γίνει μια πάστα και εφαρμόστε το στο δέρμα για να μειώσετε τη φλεγμονή.

Βρώμη

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Η βρώμη μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία διαφόρων δερματικών παθήσεων. Συνδέεται με το δέρμα και παρέχει προστατευτικό φράγμα έναντι ερεθιστικών παραγόντων. Έχει επίσης πολυσακχαρίτες που δεσμεύουν το νερό και διατηρούν την υγρασία στο δέρμα, δρώντας ως ενυδατική κρέμα.

Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι η βρώμη είναι ιδανικη τόσο για τον καθαρισμό όσο και για την ενυδάτωση του εκζεματικού δέρματος από ατοπική δερματίτιδα, ξηροδερμία και ροδόχρου ακμή.

  • Προσθέστε λίγη βρώμη σε χλιαρό νερό στην μπανιέρα για να καταπρανετε το ερεθισμένο δέρμα.
  • Απολαύστε το ως μέρος του πρωινού σας για την πρόληψη της ακμής και τη βελτίωση της επιδερμίδας.

Δείτε ακόμα 10 Καθημερινές Συνήθεις που Καταστρέφουν Κρυφά το Δέρμα

Χυμός λεμονιού

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Το λεμόνι δρα σε δέρμα με τάση ακμής μειώνοντας τόσο την έκκριση λιπαρών ουσιών όσο και τα βακτήρια που προκαλούν σπυράκια. Επιπλέον, μειώνει τη χρώση με τη μορφή σκούρων κηλίδων ή μελάσματος.

  • Απλώστε χυμό λεμονιού στο πρόσωπό σας αφού βάλετε ενυδατική κρέμα πριν πάτε για ύπνο.
  • Προσθέστε χυμό λεμονιού στη διατροφή σας για να καταπολεμήσετε τη φλεγμονή και να μειώσετε την παραγωγή λιπαρότητας στο δέρμα σας.

Λάδι τεϊόδεντρου

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Το λάδι τεϊόδεντρου είναι το απόλυτο θαύμα για την πλειοψηφία των χρόνιων δερματικων παθήσεων. Είναι γνωστό για τις ισχυρές αντισηπτικές του ιδιότητες και την ικανότητά του να θεραπεύει πληγές, γεγονός που το καθιστά ένα από τα κορυφαία αντιβακτηριακά αιθέρια έλαια.

Τα αντιβακτηριακά και αντιφλεγμονώδη θρεπτικά συστατικά του λειτουργούν μαζί ως φυσική θεραπεία για την ακμή και άλλες φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος, όπως έκζεμα, πιτυρίδα, τσίχλα, σηπτικές πληγές, δακτυλίτιδα και ψωρίαση. Σύμφωνα με το Clinical Microbiology Reviews, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση μιας σειράς μυκητιασικών λοιμώξεων.

Το λάδι τεϊόδεντρου μπορεί να εφαρμοστεί στο δέρμα τοπικά, αλλά πρέπει πάντα να το αραιώνετε με λάδι καρύδας.

Μέλι

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Είναι ιδιαίτερα γνωστό για τη θεραπεία εξανθημάτων, εγκαυμάτων, ελκών και άλλων πληγών λόγω των πολλών θεραπευτικών ιδιοτήτων του που περιλαμβάνουν τη διέγερση της ανάπτυξης των ιστών και την ελαχιστοποίηση του σχηματισμού ουλών. Επιπλέον, περιέχει ένα ένζυμο που παράγει υπεροξείδιο του υδρογόνου-ένα πολύ γνωστό απολυμαντικό.

  • Προσθέστε το στο πρωινό σας για υγιές έντερο.
  • Εφαρμόστε τοπικά και αφήστε το για 30 λεπτά.

Χυμός ντομάτας

brightside

Τα οφέλη του χυμού ντομάτας για το δέρμα περιλαμβάνουν τη μείωση του κνησμού, της ασυνήθιστης ερυθρότητας, της ξηροδερμίας και του ερεθισμού που τον καθιστά ιδανική θεραπεία για άτομα που υποφέρουν από έκζεμα και δερματογραφία. Ο χυμός ντομάτας ρυθμίζει το επίπεδο pH του δέρματος και βοηθά στην ανακούφιση του ερεθισμένου δέρματος.

Επιπλέον, οι ντομάτες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταπολεμήσετε την ακμής λόγω του λυκοπενίου μαζί με τα αντιοξειδωτικά. Αυξάνουν το προστατευτικό στρώμα του δέρματος, την παραγωγή κολλαγόνου και βοηθούν τα κύτταρα να αναγεννηθούν.

  • Πίνετε χυμό ντομάτας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να πάρετε όλη τη βιταμίνη C και το λυκοπένιο.
  • Χρησιμοποιήστε ντομάτες ως μάσκα προσώπου για 20 λεπτά για να απορροφήσετε τα αντιοξειδωτικά και να θεραπεύσετε την ακμή.

Πηλός μπεντονίτη

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Αυτό το θαυματουργό ορυκτό έχει εγγενείς, σταθερές στη θερμότητα αντιβακτηριακές ιδιότητες που θα μπορούσαν να παρέχουν μια φθηνή θεραπεία ενάντια σε μυκητιασικές λοιμώξεις του δέρματος, βακτηριακές λοιμώξεις και δερματικά εξανθήματα. Ο πηλός είναι σε θέση να συνδεθεί με βακτήρια και τοξίνες που ζουν στην επιφάνεια του δέρματος και να τα απορροφήσει.

Αυτό βοηθά στη μείωση των κηλίδων, στην ανακούφιση της ερυθρότητας και στην καταπολέμηση των αλλεργικών αντιδράσεων από τις ερεθιστικές λοσιόν. Επιπλέον, ο πηλός μπεντονίτη μπορεί να λειτουργήσει ως αντιβιοτική θεραπεία όταν εφαρμόζεται τοπικά στο δέρμα. Θα καταπραΰνει τις λοιμώξεις του δέρματος και θα βοηθήσει τις πληγές να επουλωθούν γρηγορότερα.

  • Χρησιμοποιήστε τον ως μάσκα προσώπου και αφήστε τον για 15-20 λεπτά πριν ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
  • Εφαρμόστε μια πλούσια, κρεμώδη ενυδατική κρέμα.

Δείτε επίσης Τι Προκαλεί το «Δέρμα Κοτόπουλου» και Πως να Απαλλαγείτε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY Φθινοπωρινό Τεράριουμ

DIY Φθινοπωρινό Τεράριουμ

φυτά για καλλιέργεια σε νερό,φυτά για καλλιέργεια με μοσχεύματα,διακόσμηση σπιτιού,γλάστρες

14 Φυτά για να Καλλιεργήσετε σε Νερό με Μοσχεύματα