in , ,

Τι Προκαλεί το «Δέρμα Κοτόπουλου» και Πως να Απαλλαγείτε

δέρμα κοτόπουλου,δέρμα κοτόπουλου αιτίες,δέρμα κοτόπουλου αντιμετώπιση,φροντίδα δέρματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
Τι Προκαλεί το «Δέρμα Κοτόπουλου» και Πως να Απαλλαγείτε

Τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν φορούμε ως επί το πλείστον ελαφριά ρούχα, μερικοί άνθρωποι παρατηρήσουν πολύ μικρά στίγματα ή εξογκώματα, κόκκινα ή καφέ, στα χέρια και τους μηρούς τους. Αυτό ονομάζεται θυλακική υπερκεράτωση και συχνά περιγράφεται ως «δέρμα κοτόπουλου» επειδή θυμίζει φρεσκομαδημένο κοτόπουλο. Αν και είναι αρκετά αβλαβές και δεν είναι μεταδοτικό, μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό. Και αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου. 7 Ύπουλες Συνήθειες που Ξηραίνουν το Δέρμα

Δεν τρώτε αρκετά λιπαρά.

© Pexels.com, © Pexels.com

Όταν προσπαθείτε να χάσετε επιπλέον κιλά, το πρώτο πράγμα που συχνά θέλετε να κόψετε από τη διατροφή σας είναι τα λιπαρά. Αλλά στην πραγματικότητα, η εξάλειψη των υγιών λιπαρών μπορεί να προκαλέσει αύξηση του βάρους και να επιδεινώσει ορισμένες δερματικές παθήσεις. Όταν δεν λαμβάνατε αρκετά απαραίτητα ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρά οξέα, μπορεί να συμβάλει στη φλεγμονή του δέρματος, καθιστώντας αυτά τα ενοχλητικά εξογκώματα πιο ορατά.

Τι να κάνετε αντ’ αυτού: Δοκιμάστε να καταναλώνετε περισσότερες τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά οξέα. Οι διατροφολόγοι προτείνουν να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας φρέσκα (όχι εκτρεφόμενα) ψάρια και βιολογικά αυγά ελευθέρας βοσκής.

Χρησιμοποιείτε σκληρά απολεπιστικά σώματος.

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Ενώ η καθημερινή απολέπιση μπορεί να βοηθήσει στην εξομάλυνση της επιδερμίδας κοτόπουλου, τα σκληρά απολεπιστικά σώματος μπορούν να επιδεινώσουν την υπάρχουσα κατάσταση. Τα τραχιά σωματίδια μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα, προκαλώντας φαγούρα και ξεφλούδισμα.

Τι να κάνετε αντ’ αυτού: Αντί να χρησιμοποιείτε απολεπιστικά με μεγάλα σωματίδια ακανόνιστου σχήματος, δοκιμάστε να κάνετε απαλό μασάζ στο δέρμα σας με λούφα ή ελαφρόπετρα.

Κάνετε ζεστά ντους.

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Αν και δεν θα προκαλέσει εξογκώματα στο δέρμα, το να κάνετε ζεστό ντους για πολύ καιρό μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση καθώς απομακρύνει τη φυσικη λιπαρότητα από το δέρμα, αφήνοντάς το ξηρό και ερεθισμένο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τι να κάνετε αντ’ αυτού: Κάντε σύντομα, ζεστά ντους και απαλά στεγνώστε το δέρμα για να αποφύγετε περαιτέρω ερεθισμό. Το ντους κάθε δεύτερη μέρα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Δείτε ακόμη 11 Τροφές που Πρέπει να Αποφύγετε για Λείο Χωρίς Ρυτίδες Δέρμα

Μπορεί να καταναλώνετε πάρα πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα.

© Pexels.com, © Depositphotos.com

Οι περισσότεροι δεν μπορούν να φανταστούν μια μέρα χωρίς ένα φλιτζάνι καφέ με γάλα ή κρέμα γάλακτος, αλλά τα γαλακτοκομικά προϊόντα συχνά προκαλούν τροφικές ευαισθησίες και να συμβάλουν σε ορισμένες δυσάρεστες καταστάσεις, όπως το δέρμα κοτόπουλου. Πολλοί άνθρωποι αναπτύσσουν δυσανεξία σε μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά με την πάροδο του χρόνου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό του δέρματος, ακμή και θυλακική υπερκεράτωση.

Τι να κάνετε αντ’ αυτού: Τα καλά νέα είναι ότι δεν θα χρειαστεί να κόψετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα από τη διατροφή σας. Απλώς σταματήστε τα για τουλάχιστον 6 εβδομάδες για να δείτε εάν η κατάσταση βελτιώνεται.

Χρησιμοποιείτε αρωματικά σαπούνια.

© Shutterstock.com

Επειδή το δέρμα κοτόπουλου προκαλείται από συσσώρευση κερατίνης στους πόρους, τα φαγεσωρογόνα προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας μπορούν να το κάνουν χειρότερο. Το αγαπημένο σας σαπούνι μπορεί να μυρίζει σαν κήπος με τριανταφυλλιές, αλλά κατά πάσα πιθανότητα περιέχει τεχνητά πρόσθετα που μπορούν να φράξουν τους πόρους και να οδηγήσουν σε φλεγμονή του δέρματος.

Τι να κάνετε αντ’ αυτού: Επιλέξτε απαλά, υποαλλεργικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που δεν θα ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα.

Φοράτε εφαρμοστά ρούχα.

© Pexels.com, © Shutterstock.com

Η χρήση ακατάλληλων ρούχων δεν είναι καλή για την υγεία σας για πολλούς λόγους και, μεταξύ άλλων μπορεί να επιδεινώσει το δέρμα κοτόπουλου. Τα σφιχτά ρούχα δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνέει και μπορεί να προκαλέσει τριβή που οδηγεί σε περαιτέρω ερεθισμό του δέρματος.

Τι να κάνετε αντ’ αυτού: Επιλέξτε πιο χαλαρά ρούχα από υφάσματα φιλικά προς το δέρμα, όπως οργανικό βαμβάκι.

Δείτε επίσης 12 Φυσικές Θεραπείες για Νεανικό Δέρμα – Φυσικά καλλυντικά καλύτερα και από Φαρμακοποιούς!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY κάθετος κήπος από IKEA LUROY τάβλες,DIY κάθετος κήπος,IKEA Hacks,για τον κήπο,DIY κατασκευές κήπου

DIY Κάθετος Κήπος από IKEA LUROY Τάβλες

ροζ τοίχος έμφασης,ιδέες για ροζ τοίχους έμφασης,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

30 Ιδέες για Ροζ Τοίχους Έμφασης