in , , ,

7 Προϊόντα Ομορφιάς που Είναι στη Μαύρη Λίστα των Δερματολόγων

7 Προϊόντα Ομορφιάς που Είναι στη Μαύρη Λίστα των Δερματολόγων
7 Προϊόντα Ομορφιάς που Είναι στη Μαύρη Λίστα των Δερματολόγων

Μάθαμε να εμπιστευόμαστε τα προϊόντα ομορφιάς που φέρουν τη σφραγίδα «εγκεκριμένο από δερματολόγους». Είναι αλήθεια ότι οι συστάσεις των ειδικών έχουν μεγάλη σημασία και ταυτόχρονα, οι γιατροί είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πρέπει να φροντίζουν το δέρμα τους.

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι προτιμούν να χρησιμοποιούν και τι όχι; Δείτε παρακάτω μια λίστα με προϊόντα ομορφιάς που οι δερματολόγοι δεν χρησιμοποιούν ποτέ οι ίδιοι και δεν τα προτείνουν ποτέ στους ασθενείς τους. Είναι εκπληκτικό να ανακαλύψετε ότι φαίνονται αρκετά ακίνδυνα και πολλοί πιθανότατα τα έχουν στην τσάντα τους ή στο ράφι του μπάνιου τους. 10 Προϊόντα Ομορφιάς που Πρέπει να Σταματήσετε να Αγοράζετε

Λοσιόν χεριών και σώματος

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Οι δερματολόγοι συνήθως χρησιμοποιούν κρέμες περιέχουν υψηλότερο ιξώδες από τις λοσιόν. Οι κρέμες διεισδύουν στο δέρμα και παρέχουν ένα φράγμα που εμποδίζει την απώλεια υγρασίας, ενώ οι λοσιόν δεν το κάνουν. Οι λοσιόν σώματος έχουν συνήθως υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό και είναι καλές για το δέρμα που δεν είναι πολύ ξηρό ή όταν είναι προτιμότερο να μην υπάρχει κολλώδης, λιπαρή αίσθηση στο δέρμα.

Μάσκες προσώπου με κάρβουνο

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Αυτό το δημοφιλές προϊόν έχει πολλούς αντιπάλους μεταξύ των δερματολόγων. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι αυτού του είδους οι μάσκες δεν είναι μόνο επώδυνες αλλά βλάπτουν και τη δομή του δέρματος. Τα συστατικά αυτής της μάσκας είναι πολύ επιθετικά, αφαιρούν τα κύτταρα του δέρματος, τις λεπτές τρίχες και τη λιπαρότητα από το δέρμα.

Αντηλιακό σπρέι

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι το αντηλιακό σπρέι είναι πολύ φιλικό προς το χρήστη. Προτιμούν όμως κρέμες για προσωπική τους χρήση. Είναι αδύνατο να εφαρμόσετε σπρέι σε παχύ στρώμα. Επιπλέον, όταν ψεκάζεται, χάνει εν μέρει τα ενεργά του στοιχεία πριν φτάσει στο δέρμα. Οι δερματολόγοι πιστεύουν επίσης ότι τα αντηλιακά προϊόντα που περιέχουν οξείδιο ψευδαργύρου είναι πιο απαλά για το δέρμα και είναι πιο αποτελεσματικά. Αυτά τα προϊόντα αντανακλούν τις υπεριώδεις ακτίνες και δεν τις απορροφούν.

Δείτε ακόμη 8 προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε εντελώς λάθος

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Λάδι μαυρίσματος

© depositphotos.com

Τα λάδια μαυρίσματος επίσης δεν επαινούνται από τους δερματολόγους. Έχουν χαμηλή προστασία στις υπεριώδεις ακτίνες και φράζουν τους πόρους επιδεινώνοντας την κατάσταση του δέρματος.

Κρέμα υδροκορτιζόνης

© depositphotos.com

Αυτή η κρέμα είναι ένα ισχυρό στεροειδές προϊόν. Υποτίθεται ότι χρησιμοποιείται όταν ένα άτομο έχει σοβαρές δερματικές παθήσεις. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι προτιμούν να το χρησιμοποιούν στην ακμή χωρίς ιατρική συνταγή, κάτι που είναι αρκετά κακό γιατί μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα, αραίωση του δέρματος, δερματίτιδα και στεροειδή ακμή, μετά από παρατεταμένη χρήση.

Μάσκες ποδιών

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Οι δερματολόγοι δεν συνιστούν τη χρήση ενυδατικών ή θρεπτικών μάσκων ποδιών. Οι κρέμες μπορούν εύκολα να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Έτσι, οι μάσκες ποδιών είναι αρκετά άχρηστες και δεν είναι πολύ βολικές.

Λάδι καρύδας

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το λάδι καρύδας είναι πολύ δημοφιλές, ειδικά για οικιακή χρήση. Δεν είναι όμως η καλύτερη επιλογή για περιποίηση προσώπου. Το λάδι καρύδας κάνει το δέρμα λιπαρό, φράζει τους πόρους με αποτέλεσμα ακμή και μελάγχρωση.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί εάν Χρησιμοποιείτε Υπερβολικά 8 Φυσικά Συστατικά Ομορφιάς

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

7 Λάθη Πριν τον Ύπνο που μας Προσθέτουν Βάρος

7 Λάθη Πριν τον Ύπνο που μας Προσθέτουν Βάρος

Οι 10 Καλύτερες Χρήσεις Βραστού Νερού στο Σπίτι

Οι 10 Καλύτερες Χρήσεις Βραστού Νερού στο Σπίτι