in ,

DIY Φθινοπωρινό Τεράριουμ

DIY Φθινοπωρινό Τεράριουμ
DIY Φθινοπωρινό Τεράριουμ

Το φθινόπωρο είναι η αγαπημένη περίοδος για πολλούς ανθρώπους καθώς υπάρχει κάτι που τους κάνει ευτυχισμένους. Ξέρετε όμως τι είναι πιο ευχάριστο από μια φθινοπωρινή διακόσμηση; Μια μικρογραφία. Είναι τόσο διασκεδαστικό να δημιουργείτε ένα φθινοπωρινό σκηνικό σε ένα τεράριουμ με αληθινά φυτά. Ψεύτικα Ηλιοτρόπια για Φθινοπωρινή Διακόσμηση

DIY Φθινοπωρινό Τεράριουμ

Θα χρειαστείτε:
Γυάλα σε σχήμα σφαίρας διαμέτρου 12 εκατοστών με άνοιγμα
Χαρτόνι
Ψαλίδι
Κόλλα χειροτεχνίας
Κορδέλα ράφια
Πηλός μοντελοποίησης
Κλαδιά
Ψεύτικα φθινοπωρινά φύλλα
Πιστόλι κολλάς
Αερόφυτα Tillandsia
Άμμο

Ξεκινήστε κόβοντας μερικά κομμάτια χαρτονιού μεγέθους περίπου 2,5 επί 4 εκατοστών. Ανάλογα με το μέγεθος της γυάλας, θα χρειαστείτε μεταξύ 6 με 8 από αυτά.

Κολλήστε τα κομμάτια μεταξύ τους για να δημιουργήσετε ένα ορθογώνιο μπλοκ. Αυτό θα είναι η βάση της μπάλας του σανού.

Τυλίξτε κορδέλα ράφια γύρω από το μπλοκ χαρτονιού και δέστε τις άκρες.

Συνεχίστε να τυλίγετε κορδέλα ράφια γύρω από το μπλοκ μέχρι να καλυφθούν όλες οι πλευρές. Ψαλιδίστε τυχόν χαλαρά κομμάτια ράφιας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ο πηλός μοντελοποίησης είναι τόσο εύκολος στη χρήση και στεγνώνει στον αέρα σε 24 ώρες. Με λίγο πορτοκαλί πηλό, σχηματίστε έξι μικρούς κυλίνδρους παρόμοιου μεγέθους, περίπου 1 έως 2 εκατοστά.

Τοποθετήστε τους μαζί κάθετα ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους, αλλά να διατηρήσουν τα ξεχωριστά σχήματά τους, σχηματίζοντας τις ξεχωριστές γραμμές της κολοκύθας.

Στρογγυλοποιήστε το πάνω μέρος της κολοκύθας και πιέστε το κάτω μέρος για να το ισιώσετε λίγο.

Κόψτε ένα μικρό κομμάτι κλαδιού και τοποθετήστε το στο κέντρο της κολοκύθας. Αφήστε να στεγνώσει για 24 ώρες. Φτιάξτε αρκετές κολοκύθες διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών.

Κόψτε ένα κλαδί που έχει τουλάχιστον δύο παραφυάδες.

Πάρτε μερικά ψεύτικα φθινοπωρινά φύλλα και κόψτε τα σε μικρά τυχαία σχήματα, σχεδόν σαν κομφετί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πραγματικά φύλλα, αλλά θα πρέπει πρώτα να πιεστούν και να ξεραθούν, αλλιώς θα τσαλακωθούν.

Δείτε ακόμη DIY Διακοσμητικές Κολοκύθες από Τσιμέντο

Εφαρμόστε λίγη κόλλα στις παραφυάδες του κλαδιού.

Πασπαλίστε τα μικροσκοπικά φύλλα πάνω στις παραφυάδες του κλαδιού και θα έχετε ένα δέντρο με φθινοπωρινά χρώματα. Ανάλογα με το μέγεθος του δοχείου σας, θα χρειαστείτε 2 έως 4 δέντρα διαφόρων υψών.

Μπορείτε να αγοράσετε αερόφυτα tillandsia στα περισσότερα φυτώρια καθώς είναι πολύ δημοφιλή αυτή τη στιγμή. Όταν τα πάρετε σπίτι, θα πρέπει να τα μουλιάσετε στο νερό για τουλάχιστον μία ώρα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σε χαρτί κουζινας για μια ώρα για να απορροφήσει τυχόν περίσσεια υγρασίας. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ψηλό φυτό στο πίσω μέρος του τεράριουμ και ένα πιο κοντό στο μπροστινό μέρος.

Ξεκινήστε με τα στοιχεία που θα πάνε στο πίσω μέρος – σε αυτή την περίπτωση, τα δέντρα. Εφαρμόστε ένα μεγάλο κομμάτι ζεστής κόλλας στα άκρα των δέντρων και κολλήστε τα στο πίσω μέρος του τεράριουμ. Κρατήστε τα σταθερά καθώς η κόλλα στεγνώνει έτσι ώστε να παραμείνουν όρθια. Φροντίστε να αφήσετε κενό χώρο στο πίσω μέρος για το αερόφυτο

Κολλήστε το δεμάτι σανό μπροστά από τα δέντρα.

Κολλήστε μερικές κολοκύθες στο σανό. Αφήστε μερικές κολοκύθες ως τελευταίες πινελιές για αργότερα.

Ρίξτε λίγη άμμο στο δοχείο για να καλύψετε τον πάτο. Η άμμος καλύπτει τυχόν υπολείμματα κόλλας, ενώ παρέχει ένα στεγνό υπόστρωμα για τα αερόφυτα. Επιλέξτε άμμο που μοιάζει με χαλίκι και όχι ψιλή άμμος παραλίας.

Πασπαλίστε περισσότερα μικροσκοπικά φύλλα πάνω από την άμμο για να δώσετε στο τεράριουνμ πρόσθετα φθινοπωρινά χρώματα.

Τοποθετήστε το ψηλότερο φυτό tillandsia στο πίσω μέρος όπου αφήσατε χώρο και το πιο κοντό στο μπροστινό μέρος δίπλα στο δεμάτι σανό.

Τοποθετήστε περισσότερες κολοκύθες μπροστά για να ολοκληρώσετε το τεράριουμ.

Περίπου μία φορά την εβδομάδα, αφαιρέστε τα αερόφυτα για να τα ενυδατώσετε ξανά.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ: 40 Ιδέες Φθινοπωρινής Διακόσμησης με Κόκκινα και Κίτρινα Μήλα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

επιβλαβείς τροφές,συμβουλές υγείας,συμβουλές διατροφής,υγεία,διατροφή

9 Τροφές που Μπορούν να Καταστρέψουν την Υγεία σας

φυσική αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων,φροντίδα δέρματος,συμβουλες ομορφιάς,ομορφιά

10 Φυσικοί Τρόποι Αντιμετώπισης Κοινών Δερματικών Παθήσεων