in , ,

16 Τρόποι Πρόληψης Αλλεργιών

τρόποι πρόληψης αλλεργιών,πρόληψη αλλεργιών,συμβουλές υγείας,υγεία
16 Τρόποι Πρόληψης Αλλεργιών

Αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά οι αλλεργίες έχουν ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό. Μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε σοβαρές ασθένειες. Σύμφωνα με μελέτες ο κίνδυνος ανάπτυξης όγκων μειώνεται για άτομα με αλλεργίες. Η αλλεργία είναι μια κοινή ασθένεια της εποχής μας. Κάθε άτομο έχει τα δικά του αλλεργιογόνα και υπάρχουν ειδικές δοκιμές για να προσδιοριστεί με ακρίβεια σε ποιες ουσίες αντιδρά το σώμα σας. Υπάρχουν πολλά φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των αλλεργιών. Ομως είναι καλύτερο να προλαμβάνουμε την ασθένεια παρά να την θεραπεύουμε. Φυσικά αντιισταμινικά που φέρνουν ανακούφιση στις αλλεργίες!

Ο χώρος εργασίας

© pexels.com, © pexels.com

Περνάτε πολύ χρόνο στο χώρο εργασίας. Και είναι απαραίτητο να τον διατηρήσετε καθαρό. Καθαρίστε τα σκονισμένα σημεία τακτικά και αφαιρέστε όλα τα περιττά αντικείμενα, ώστε να μην γεμίζετε τον χώρο. Θα είναι ευκολότερο να έχετε πρόσβαση στα πράγματα που χρειάζεστε και θα συσσωρευτεί λιγότερη σκόνη. Αφού οργανώσετε τον χώρο εργασίας σας, ήρθε η ώρα να καθαρίσετε το σπίτι σας. Πετάξτε όσο το δυνατόν περισσότερα παλιά πράγματα έτσι ώστε ο αέρας στο σπίτι σας να γίνει καθαρότερος και να μην αναπνέετε υπερβολική σκόνη.

Καθαριότητα σπιτιού

© pixabay.com, © pixabay.com

Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το σπίτι σας σχολαστικά. Ο στεγνός και υγρός καθαρισμός με τη χρήση ειδικών υποαλλεργικών καθαριστικών θα σας βοηθήσει να μειώσετε την πιθανότητα αλλεργιών. Είναι σημαντικό να φοράτε μάσκα όταν καθαρίζετε για να προστατεύετε τους πνεύμονές σας. Χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα με ειδικό φίλτρο για σκόνη και γάντια για να προστατέψετε τα χέρια σας. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε προσεκτικά το χαλί, καθώς και επιφάνειες που δεν μπορούν να πλυθούν ή να σκουπιστούν.

Καθαρό και σκεπασμένο κρεβάτι

© pixabay.com

Αλλάζετε τα κλινοσκεπάσματα τακτικά και πλένετε τα σε υψηλή θερμοκρασία. Τα μικρόβια και τα παράσιτα θα πεθάνουν σε ζεστό νερό. Προτιμήστε υποαλλεργικά κλινοσκεπάσματα από φυσικά υλικά. Είναι επίσης χρήσιμο να χρησιμοποιείτε καλύμματα ανθεκτικά στη σκόνη για μαξιλαροθήκες και στρώματα. Καλύψτε το κρεβάτι και τα έπιπλά σας με ένα κουβερλί. Προστατεύει από τη σκόνη και μπορεί να πλυθεί εύκολα.

Κλειστά παράθυρα

brightside

Ένα παράθυρο είναι μια είσοδος για γύρη και σκόνη. Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε κλιματιστικό για να καθαρίζετε και να ψύχετε τον αέρα. Χρειάζεται ένα ειδικό φίλτρο για να κατακρατεί τα αλλεργιογόνα. Επίσης, είναι σημαντικό να κλείνετε τα παράθυρα ενώ οδηγείτε. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποτρέψετε την απόθεση γύρης στην ταπετσαρία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Κανόνες για περπάτημα

© pexels.com

Θα πρέπει να περπατάτε το βράδυ, καθώς από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα υπάρχει τεράστια ποσότητα γύρης στον αέρα. Είναι ακόμα καλύτερο να περπατάτε στη βροχή. Εάν εξακολουθείτε να χρειάζεται να βγείτε έξω αυτό το χρονικό διάστημα, τότε μια μάσκα θα σας βοηθήσει. Μπορείτε επίσης να βάλετε καπέλο και γυαλιά ηλίου για να προστατευτείτε από τη σκόνη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κάντε ντους

brightside

Κάντε ένα ντους και πλύνετε το κεφάλι σας μετά την επιστροφή από μια βόλτα. Αυτό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη σκόνη, τη γύρη και τα μικρόβια. Επίσης, είναι απαραίτητο να αλλάξετε τα ρούχα σας μόλις επιστρέψετε στο σπίτι. Πρέπει να κρατάτε τα ρούχα του σπιτιού ξεχωριστά από αυτά που περπατάτε έξω.

Διατροφή

brightside

Είναι καλύτερα να κάνετε υγιεινή διατροφή για να διευκολύνετε το πεπτικό σύστημα. Προσπαθήστε να αποφύγετε προϊόντα που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες. Είναι επίσης χρήσιμο να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας σκούρα μούρα, wasabi, πιπεριά τσίλι, κρεμμύδι, πράσινο τσάι και τζίντζερ.

Νερό

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Πίνετε άφθονο νερό, καθώς η αφυδάτωση μπορεί να επιδεινώσει τις αλλεργίες. Οι γυναίκες πρέπει να πίνουν 9 ποτήρια και οι άνδρες 13.

Δείτε επίσης 10 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Μειώνουν τα Αναπνευστικά Προβλήματα

Κατοικίδια ζώα

© pixabay.com, © pixabay.com

Εάν έχετε κατοικίδια ζώα, είναι απαραίτητο να τα πλένετε τακτικά. Βρωμιά, σκόνη και μικρόβια συσσωρεύονται στη γούνα τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργική επιδείνωση. Χτενίστε τα κατοικίδια ζώα σας και κρατήστε τα μακριά από το κρεβάτι και τα έπιπλά σας.

Ρούχα

© barnimages.com

Προτιμήστε φυσικά υλικά, καθώς τα συνθετικά υφάσματα μπορούν να προκαλέσουν εξανθήματα και φαγούρα. Είναι καλύτερα να πλένετε συχνά τα ρούχα σας και να τα διατηρείτε καθαρά. Μπορεί επίσης να επιλέξετε ρούχα που καλύπτουν πλήρως το σώμα. Αυτό θα αποτρέψει την επαφή με γύρη και σκόνη.

Καλλυντικά

© pixabay.com

Είναι απαραίτητο να επιλέξετε προσεκτικά καλλυντικά, προϊόντα υγιεινής και καθαριστικά. Πρέπει να είναι υποαλλεργικά. Θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τη σύνθεση πριν αγοράσετε οποιοδήποτε προϊόν.

Επίπεδο υγρασίας

© pixabay.com, © pixabay.com

Η υγρασία του αέρα έχει τεράστια επίδραση στην ανάπτυξη μούχλας. Επομένως, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε το επίπεδό της. Εάν ο αέρας είναι υγρός, πρέπει να χρησιμοποιείται αφυγραντήρα και αντίστροφα, ο ξηρός αέρας πρέπει να υγραίνεται. Ο βέλτιστος δείκτης για την υγρασία του αέρα είναι 40-50%.

Χωρίς άγχος

© pixabay.com, © pixabay.com

Προσπαθήστε να μειώσετε το άγχος. Επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα και το εξασθενεί. Σε αυτή την κατάσταση, είναι πιθανότερο να συμβεί πρόκληση αλλεργίας.

Αιθέρια έλαια

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το ελαιόλαδο, το έλαιο τσαγιού και το έλαιο ευκαλύπτου πρέπει να εφαρμόζονται στο δέρμα για να μειωθούν τα εξανθήματα και οι ερεθισμοί. Μπορούν να αντιμετωπίσουν τη φλεγμονή και τον κνησμό του δέρματος. Μπορείτε να τα εισπνεύσετε καθώς και να τα προσθέσετε σε καλλυντικά για να ανακουφίσετε το δέρμα.

Αλόη βέρα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η αλόη βέρα έχει αντιβακτηριακή δράση. Είναι πλούσια σε μέταλλα και περιέχει βιταμίνες Α, Ε και Β. Βοηθά στη μείωση της ερυθρότητας και επιταχύνει την επούλωση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σάρκα ή χυμό αλόης βέρα. Είναι επίσης δυνατό να αγοράσετε ένα έτοιμο τζελ. Εφαρμόστε απευθείας στον ερεθισμό.

Σπιτικές μπάλες ντους

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αυτά τα ειδικά δισκία μπορούν να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε τα ιγμόρειά σας ενώ είστε στο ντους.

Θα χρειαστείτε:
1/3 κούπα αποσταγμένου νερού
1-1,5 κούπα μαγειρικής σόδας
2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού σε σκόνη
80-100 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο
Φόρμα για μάφιν

Ανακατέψτε το νερό, τη μαγειρική σόδα και το άμυλο καλαμποκιού μέχρι να γίνει σαν πάστα. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο και βάλτε το σε κάθε τμήμα της φόρμας για μάφιν. Αφήστε για μια νύχτα. Χρησιμοποιήστε μια μπάλα ενώ κάνετε ντους βάζοντάς την στο πάτωμα. Όταν το ζεστό νερό πέσει πάνω της θα έχετε ένα αρωματικό-θεραπευτικό ντους.

Δείτε επίσης Περισσότερα κατοικίδια, λιγότερες παιδικές αλλεργίες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρισμός δαπέδων πλακιδίων με ξύδι,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε Δάπεδα Πλακιδίων με Ξύδι

αντιμετώπιση πιτυρίδας,φυσικές θεραπείες πιτυρίδας,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

7 Φυσικοί Τρόποι για να Απαλλαγείτε από την Πιτυρίδα