in , , , , , , ,

Συμβουλές για να επανορθώσετε τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας σε βάθος χρόνου

Συμβουλές για να επανορθώσετε τα ταλαιπωρημένα μαλλιά
Δεν υπάρχει μια γενική φόρμουλα που θα επανορθώσει τα μαλλιά σας μέσα σε μια εβδομάδα

Συμβουλές για να επανορθώσετε τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας σε βάθος χρόνου

“Παλιότερα είχα όμορφα, υγιή μαλλιά, αλλά τώρα δεν αναπτύσσονται, πέφτουν και φαίνονται κατεστραμμένα …” Μήπως αυτή η κατάσταση σας θυμίζει κάτι; Όλοι έχουμε αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα. Εμείς σας βρήκαμε τη λύση για να επανορθώσετε τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας και να τα διατηρήσετε υγιή και λαμπερά.

Διαβάστε επίσης 7 Λόγοι για τους οποίους Δεν Πρέπει να Κοιμόμαστε με Βρεγμένα Μαλλιά!

Αυτή η διαδικασία δεν αφορά θαύματα. Πρόκειται για συνεχή προσπάθεια και καθημερινή φροντίδα.
Δυστυχώς, θα πρέπει να πάψετε να ελπίζετε ότι θα βρείτε μια γενική φόρμουλα που θα επανορθώσει τα μαλλιά σας μέσα σε μια εβδομάδα. Απλώς δεν υπάρχει.

Συμβουλές για να επανορθώσετε τα ταλαιπωρημένα μαλλιά
Δεν υπάρχει μια γενική φόρμουλα που θα επανορθώσει τα μαλλιά σας μέσα σε μια εβδομάδα

Φυσικά, πολλά πράγματα εξαρτώνται από τη δομή και το πάχος των μαλλιών σας. Με άλλα λόγια, όλα εξαρτώνται από τα γονίδιά σας. Αλλά είμαστε βέβαιοι ότι αν κάνετε μια σωστή προσπάθεια, θα δείτε τα αποτελέσματα σε 3-4 μήνες, ανεξάρτητα από τον τύπο της τρίχας σας.

Η καθημερινή περιποίηση των μαλλιών δεν θα την βοηθήσει να αναπτυχθεί γρηγορότερα.

Η φροντίδα των μαλλιών και η ανάπτυξη των μαλλιών δεν εξαρτώνται το ένα από το άλλο. Αλλά η σωστή φροντίδα μπορεί να κάνει τα ήδη αναπτυγμένα μαλλιά όμορφα και δυνατά. Μπορεί επίσης να αποτρέψει την πρόωρη απώλεια μαλλιών. Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε μια εξαιρετικά δαπανηρή μάσκα και μια μάσκα κατασκευασμένη με ειδικά συστατικά από την γιαγιά κάποιου. Σχεδόν όλα τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών έχουν μόνο 2 λειτουργίες: να καθαρίζουν και να προστατεύουν τα ήδη υπάρχοντα μαλλιά.

Παρακάτω, δεν θα βρείτε νέες μεθόδους, αλλά θα μπορείτε να τις συγκρίνετε με τις τρέχουσες πρακτικές περιποίησης μαλλιών σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε επίσης: 4 Σπιτικές συνταγές για πιο πυκνά Μαλλιά!

  • Μην βασανίζετε τα μαλλιά σας και το βουρτσίζετε 100 φορές την ημέρα. Μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σας. Αυτός ο μύθος πιθανότατα ξεκίνησε πριν από δεκαετίες πριν υπάρξουν προϊόντα υψηλής ποιότητας. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι έπρεπε να βουρτσίζουν τα μαλλιά τους για να τα καθαρίσουν. Με το βούρτσισμα των μαλλιών σας πολύ συχνά, βλάπτετε τη δομή των μαλλιών σας. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα μόνο όταν τη χρειάζεστε πραγματικά. Είναι πραγματικά χρήσιμο να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας πριν το πλύνετε.
  • Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό, όχι κρύο ή ζεστό. Όλοι γνωρίζουμε ότι το ζεστό νερό κάνει τα μαλλιά μας εύθραυστα. Αλλά πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το κρύο νερό κάνει τα μαλλιά μας λαμπερά. Οι ειδικοί λένε ότι ο μόνος τρόπος για να προσθέσετε πραγματικά λάμψη είναι να εξομαλύνετε την εξωτερική περιποίηση των μαλλιών σας. Το κρύο νερό δεν έχει υπερδυνάμεις, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κοντίσιονερ μετά το σαμπουάν.
Συμβουλές για να επανορθώσετε τα ταλαιπωρημένα μαλλιά
Όταν πλένετε τα μαλλιά σας, πρέπει να εφαρμόσετε σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής και τις ρίζες.
  • Όταν πλένετε τα μαλλιά σας, πρέπει να εφαρμόσετε σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής και τις ρίζες. Μην πλένετε ολόκληρο το μήκος. Πρώτον, όσο μακρύτερα είναι τα μαλλιά σας, τόσο περισσότερο μπερδεύονται. Δεύτερον, υπάρχει μόνο σκόνη στα μαλλιά σας (εκτός από τις ρίζες) που μπορούν εύκολα να ξεπλυθούν με νερό αναμεμειγμένο με το σαμπουάν που ρέει κάτω, ενώ πλένετε τις ρίζες σας.
  • Θα πρέπει να εφαρμόζετε ένα μαλακτικό ή μάσκα για να ενυδατώνεται, όχι να υγραίνετε, τα μαλλιά σας. Όταν ξεπλύνετε τα μαλλιά σας, σκουπίστε απαλά με μια πετσέτα. Λάβετε υπόψη ότι τα βρεγμένα μαλλιά είναι πραγματικά ευάλωτα. Αν στύψετε τα μαλλιά σας πολύ σκληρά, θα τα βλάψετε, αλλά εάν δεν τα σκουπίσετε σχολαστικά, το προϊόν σας δεν θα απορροφηθεί.

Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πραγματικά ευάλωτα, γι ‘αυτό προτείνουμε να πάρετε το χρόνο σας και να κάνετε τα πάντα με τα δικά σας 2 χέρια.

  • Η απώλεια τριχών στο ντους είναι φυσιολογική. Ο κύκλος ζωής ενός σκέλους τρίχας αποτελείται από διάφορα στάδια. Το τελευταίο διαρκεί 2-3 μήνες και μετά πέφτει. Έτσι, αυτές οι τρίχες που χάνετε ενώ παίρνετε ένα ντους είναι τρίχες που το σώμα μας θέλει να ξεφορτωθεί για να αφήσει τα θυλάκια μας να μεγαλώσουν νέα. Κατά μέσο όρο, χάνουμε περίπου 100-150 τρίχες την ημέρα.

Σε κάποιες εποχές οι τρίχες πέφτουν πιο γρήγορα. Κατά κανόνα, συμβαίνει το φθινόπωρο όταν το σώμα μας ξαναρχίζει όλες τις διαδικασίες. Μην πανικοβληθείτε, είναι ένα φυσικό φαινόμενο που τελειώνει σε 3 μήνες.

  • «Το πλύσιμο των μαλλιών σας κάθε μέρα τα βλάπτει» και «Πρέπει απλώς να περιμένετε και τότε τα μαλλιά σας θα συνηθίσουν και δεν θα γίνονται λιπαρά τόσο γρήγορα» είναι βλαβερές συμβουλές. Πρώτον, είναι αδύνατο να «ανακατασκευάσετε» τα μαλλιά σας: η έκκριση σμήγματος συνδέεται με τις διαδικασίες του σώματος και τις ορμόνες.

Δεύτερον, η πεποίθηση ότι το συχνό σαμπουάν είναι κακό για τα μαλλιά σας και το κρανίο έχει βάση αλλά δεν συνάδει με την εποχή μας. Τα πρώτα σαμπουάν περιείχαν επιθετικά συστατικά πλύσης, αλλά τα σύγχρονα σαμπουάν είναι απολύτως ασφαλή για καθημερινή χρήση.

Εάν χρησιμοποιείτε προϊόντα styling, ζείτε σε περιοχή με έντονο νέφος ή φοράτε συχνά καπέλο, συνιστάται να πλένετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα ή όχι λιγότερο από κάθε 3 ημέρες. Διαφορετικά, είναι πιθανό να προκαλέσετε ασθένειες του τριχωτού της κεφαλής.

  • Μην αποφεύγετε τη χρήση ενός κοντίσιονερ, ειδικά αν έχετε λεπτά μαλλιά. Τα προβληματικά μαλλιά μπορούν να μπερδευτούν ακόμη και αν χρησιμοποιείτε μάσκα. Επιπλέον, ένα σπρέι βοηθά στην αντιμετώπιση των στατικών μαλλιών καλύτερα από το νερό.
  • Η ποιότητα της βούρτσας σας έχει σημασία. Εάν δεν έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε πολλές διαφορετικές βούρτσες, 1 μεγάλη βούρτσα με φυσικές τρίχες θα είναι αρκετή για καθημερινή χρήση.

Τα άκρα των μαλλιών είναι τα πιο ξηρά και πιο ευάλωτα. Στην εικόνα, μπορείτε να δείτε τον τρόπο εμφάνισης όταν χρησιμοποιείτε χειροποίητο σαπούνι.

Πρώτον, το χειροποίητο σαπούνι δεν σημαίνει ότι είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας συστατικά και δεν εγγυάται ότι το άτομο που το παράγει χρησιμοποιεί πιστοποιημένες και ασφαλείς χρωστικές, αρώματα, πυκνωτικά και ούτω καθεξής. Ένα σαπούνι άνθρακα-πίσσας μπορεί να συνταγογραφηθεί σε περίπτωση ορισμένων ασθενειών, καθώς έχει ισχυρό αποτέλεσμα ξήρανσης. Απλά φανταστείτε τι κάνει για τα λεπτά και εύθραυστα μαλλιά.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε αλκάλια, κάθε σαπούνι στεγνώνει το δέρμα και τα μαλλιά σας, επιδεινώνει την κατάστασή τους και καταστρέφει τη δομή των μαλλιών. Οι γιατροί δεν συστήνουν να το χρησιμοποιούμε αντί για σύγχρονα σαμπουάν.

Δείτε επίσης: Τα 10 χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στα μαλλιά σας

Όλοι έχουμε μπει στη διαδικασία να φτιάξουμε μάσκα μόνοι μας. Αλλά είναι καλύτερες από αυτές που αγοράστηκαν από το κατάστημα;

  • Σας παίρνει περισσότερο χρόνο για να ξεπλύνετε τα μαλλιά με τη χειροποίητη μάσκα.
  • Το “φυσικό” τους αποτέλεσμα είναι υπερτιμημένο: ακόμα κι αν αγοράζετε όλα τα συστατικά, δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι είναι όλα καλής ποιότητας. Για παράδειγμα, πρέπει να αγοράσω αυγά, λαχανικά και φρούτα στα καταστήματα, καθώς δεν έχω ένα αγρόκτημα.
  • Δεν είναι όλες οι μάσκες αβλαβείς. Μπορεί να εξαρτάται από τη δομή των μαλλιών σας.

Γιατί φαίνεται ότι τα μαλλιά μας μεγαλώνουν γρηγορότερα όταν χρησιμοποιούμε μάσκες;

Επειδή οι μάσκες κάνουν τα μαλλιά μας να φαίνονται καλύτερα! Τα υγρά μαλλιά γίνονται ομαλά και λαμπερά.

Όταν κόβετε τα άκρα των μαλλιών σας, παίρνετε το ίδιο “αποτέλεσμα ανάπτυξης”. Το θέμα είναι ότι, όταν τα άκρα των μαλλιών μας έχουν το ίδιο μήκος και δομή, το κομμωτήριό μας φαίνεται πιο υγιές. Γι ‘αυτό υπάρχει ο μύθος ότι πρέπει να κόβουμε τις άκρες.

Απλά θυμηθείτε ότι οι άκρες χρειάζονται περισσότερη υγρασία από το τριχωτό της κεφαλής. Όσο για την κοπή των άκρων, μπορείτε να το κάνετε μία φορά κάθε 3-6 μήνες ανάλογα με την ανάπτυξη των μαλλιών σας.

Σας συνιστώ να είστε προσεκτικοί με τα έλαια: μπορεί να είναι επιβλαβή. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ασθένειες (ακόμη και πιτυρίδα), τα έλαια μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Εάν το τριχωτό της κεφαλής σας είναι καλό και θέλετε μόνο να το υγραίνετε με έλαια, δεν είναι καλή ιδέα, καθώς είναι δύσκολο να ξεπλύνετε τα έλαια. Για παράδειγμα, μπορώ να το κάνω μόνο με τη βοήθεια ενός σαπουνιού που είναι επίσης επιβλαβές, όπως ήδη γνωρίζουμε. Αντί για καθαρά έλαια, οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση πιο ευγενών προϊόντων που περιέχουν έλαια.

Θα ήθελα να προσθέσω ότι το gel aloe vera είναι το τέλειο προϊόν για να θρέψει το κρανίο σας. Μπορείτε να το αγοράσετε ή να το κάνετε μόνοι σας.

Τα σύγχρονα προϊόντα που αγοράζουμε είναι πραγματικά επιβλαβή;

Δεν είναι επιβλαβή αν γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά τους. Για παράδειγμα, λόγω της επιθυμίας μου να χρησιμοποιήσω οικολογικά φιλικά προϊόντα, αποφάσισα να αγοράσω μόνο φυσικά προϊόντα μακιγιάζ. Αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτά: ορισμένοι κατασκευαστές προσπαθούν να μας ξεγελάσουν χρησιμοποιώντας όμορφα εμπορικά σήματα.

Συνιστώ πάντα να διαβάζετε τα συστατικά ενός προϊόντος πριν το αγοράσετε.

Kαλό είναι να τραβάτε μια φωτογραφία των συστατικών των προϊόντων που θέλετε να αγοράσετε και να ελέγξετε κάθε συστατικό. Αν υπάρχει πλειοψηφία μη συνθετικών συστατικών και τα τεχνητά συστατικά δεν είναι επιβλαβή ή απαγορευμένα σε άλλες χώρες, αγοράστε το προϊόν.

Κύρια σημεία που πρέπει να θυμάστε:

  1. Πριν από την αντιμετώπιση της τριχοφυΐας, βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι υγιή. Συνεχίστε να τα φροντίζετε συνεχώς.
  2. Για να λύσετε ένα πρόβλημα τριχοφυΐας ή να θεραπεύσετε οποιαδήποτε νόσο του τριχωτού της κεφαλής, απευθυνθείτε σε έναν ειδικό. Θα χρειαστεί να επισκεφτείτε έναν ενδοκρινολόγο, έναν ψυχολόγο ή έναν διατροφολόγο ανάλογα με την τρέχουσα κατάσταση.
  3. Μάθετε μερικές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Ίσως θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε με προϊόντα καλύτερης ποιότητας.
  4. Αυξήστε τις γνώσεις σας: η επιστήμη αλλάζει συνεχώς. Χρησιμοποιήστε το για να είστε ασφαλείς και υγιείς.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

το πιο σπάνιο και ακριβό βότανο

Tο πανάκριβο, σπάνιο βότανο της αθανασίας

22 κόλπα που θα σας λύσουν τα χέρια σε καθημερινά προβλήματα