Το γανόδερμα, είναι ένα βότανο δυσεύρετο και αρκετά ακριβό, το οποίο λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων που έχει το έλαιο του, έχει καταταγεί ανάμεσα στα κορυφαία του είδους του.
Διαβάστε επίσης Πώς να φτιάξετε μόνοι σας Κεραλοιφή με διάφορα Eυεργετικά – Επουλωτικά βότανα! – {ΒΙΝΤΕΟ}
Όπως έχει αποδειχθεί, το έλαιο του είναι 70 φορές πιο ισχυρό από το σώμα του ίδιου του μανιταριού, το οποίο παράγεται από σπόρους μανιταριού. Για μόλις ένα κιλό αυτού του ελαίου, χρειάζεται 1 τόνος μανιταριών. Το όνομα αυτού του βοτάνου έχει ελληνική προέλευση από τις λέξεις γάνο που σημαίνει λαμπερό και δέρμα, γεγονός που υποδεικνύει τις θαυματουργές του ιδιότητες.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα του είναι καταγεγραμμένα στο αρχαιότερο κινέζικο ιατρικό κείμενο με τίτλο “Shinnoh Honsohkyo» και το έλαιο του κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα σε 365 έλαια, κερδίζοντας τον τίτλο του “ανώτερου φάρμακου».
Διαβάστε επίσης Τα βότανα και οι χρήσεις τους απο το Α εως το Ω!
Συνήθως ευδοκιμεί στην περιοχή της Ευρυτανίας κυρίως την άνοιξη και το φθινόπωρο, ανάμεσα σε σάπια πρέμνα.
Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να το καταναλώσει, υπάρχει συγκεκριμένη επιτρεπτή δοσολογία, καθώς και τρόπος. Αφού το μανιτάρι πλυθεί, το στεγνώνετε και το κόβετε σε όσο πιο μικρά γίνεται και μοιράζετε την ποσότητα σε δύο ίσα μέρη.
Ο τεμαχισμός γίνεται με σκοπό να ληφθεί όσο περισσότερη δραστική ποσότητα της ουσίας του. Το ένα μέρος των κομματιών τοποθετείται σε ένα βάζο με ένα οινοπνευματώδες ποτό της επιλογής σας, το οποίο θα μείνει κλειστό για 4 μήνες, ενώ το άλλο μισό μέρος αποθηκεύεται. Έπειτα το θρεπτικό ποτό είναι έτοιμο για να το δοκιμάσετε. Προσeξτε όμως τις υπερβολές, καθώς 1-2 ποτηράκια αρκούν.