in , , , ,

7 Λόγοι Που τα Μαλλιά Γίνονται Λιπαρά Τόσο Γρήγορα

Το τριχωτό της κεφαλής πρέπει να παράγει μια ορισμένη ποσότητα λιπαρών για να παραμείνει ενυδατωμένο και να προστατέψει τα μαλλιά μας δημιουργώντας ένα λεπτό φράγμα μεταξύ αυτών και του περιβάλλοντος. Αλλά το υπερβολικό σμήγμα μπορεί να προκαλέσει από έλλειψη όγκου και θαμπά μαλλιά έως ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής και προβλήματα με πιτυρίδα.

Ευτυχώς, αν εντοπίσετε την αιτία της υπερβολικής λιπαρότητας, μπορείτε να την ελέγξετε. Συνήθως υπάρχουν 7 Λόγοι Που τα Μαλλιά Γίνονται Λιπαρά Τόσο Γρήγορα και σας τους παρουσιάζουμε παρακάτω.

Κάνετε σφιχτά και κομψά χτενίσματα πάρα πολύ συχνά.

Ενώ μια κομψή αλογοουρά μπορεί να φαίνεται σαν ένας καλός τρόπος να κρύψετε τα λιπαρά μαλλιά σας, είναι στην πραγματικότητα το αντίθετο. Αυτό το χτένισμα συσσωρεύει το σμήγμα κάτω από τα μαλλιά και τις ρίζες του. Τα κομψά χτενίσματα απαιτούν πολλά προϊόντα styling καθιστώντας τα μαλλιά λιπαρά πιο γρήγορα. Για να το αποφύγετε μην το παρακάνετε με προϊόντα styling που απαιτούν πολύ βούρτσισμα και άγγιγμα των μαλλιών σας.

Χάνετε τα ΜΑΛΛΙΑ σας; Δείτε πως θα Βγουν Ξανά με ένα Μόνο Συστατικό

Δεν ξεπλένετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό.

Το ζεστό νερό είναι ιδανικό για το άνοιγμα των πόρων καθώς και για την απομάκρυνση της βρωμιάς, αλλά μπορεί να είναι επιζήμια για τα μαλλιά σας. Ξεπλένεται το σμήγμα και μπορεί να στεγνώσει εντελώς το τριχωτό της κεφαλή, προκαλώντας πιτυρίδα και υπερβολική παραγωγή λιπαρών.

Είναι καλύτερα να επιλέξετε ζεστό νερό όταν πρόκειται για σαμπουάν και μαλακτική και να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό αφού τελειώσετε το πλύσιμο για να κλείσετε τους πόρους της επιδερμίδας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Επιλέγετε τα λάθος προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να είστε προσεκτικοί με τα προϊόντα που έχουν επισημανθεί ως “εντατικά”, επειδή μπορούν να καλύψουν τα μαλλιά με ένα λεπτό προστατευτικό στρώμα που θα κάνει τα μαλλιά σας πιο λιπαρά εάν έχετε λεπτές τρίχες ή λιπαρό τριχωτό.

20 κομψά χτενίσματα και κουρέματα για να φαίνονται πυκνότερα τα μαλλιά σας

Θα πρέπει να αποφύγετε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για ξηρά ή κατεστραμμένα μαλλιά. Είναι επίσης καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα βαθύ καθαριστικό, μερικές φορές το μήνα, για να καθαρίσετε το τριχωτό της κεφαλής σας από τη συσσώρευση σμήγματος και καλλυντικών προϊόντων και να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να παραμείνουν πιο φρέσκα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μερικές φυσικές θεραπείες όπως η εφαρμογή ελαίου καρύδας για να θρέψετε τα μαλλιά σας και να μειώσετε την λιπαρότητα ταυτόχρονα.

Βουρτσίζετε και αγγίζετε πολύ συχνά τα μαλλιά σας.

Όταν αγγίζετε τα μαλλιά σας, μεταφέρετε λιπαρά και βακτήρια από τα χέρια σας στα μαλλιά σας. Το συχνό βούρτσισμα των μαλλιών προκαλεί περισσότερη βλάβη καθώς το σμήγμα εξαπλώνεται σε όλα τα μαλλιά σας.

Τι ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ εάν Πλύνετε τα Μαλλιά σας με Ανθρακούχο Νερό

Συνηθίστε να μην αγγίζετε τα μαλλιά σας με τα χέρια σας, ειδικά υποσυνείδητα όταν είστε νευρικοί ή κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας. Μην υπερβάλετε στο βούρτσισμα. 2 φορές την ημέρα μπορεί να είναι αρκετές για άτομα που δεν έχουν πολύ σγουρά ή τραχεία μαλλιά και πάντα να το κάνουν με μια καθαρή βούρτσα.

Έχετε πολύ άγχος.

Το άγχος κάνει το σώμα σας να παράγει περισσότερη κορτιζόλη. Αυτή η ορμόνη ενεργοποιεί το δέρμα σας για να παράγει περισσότερο σμήγμα και, κατά συνέπεια να είναι πιο λιπαρό. Το άγχος προκαλεί πιτυρίδα που μπορεί να οδηγήσει σε λιπαρό δέρμα της κεφαλής.

Δεν μπορείτε να κάνετε πολλά γι’ αυτό αν δεν αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας και να προσπαθήσετε να διαχειριστείτε το άγχος σας. Η χρήση ειδικών προϊόντων για τα μαλλιά θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της πιτυρίδας και θα κάνει το τριχωτό σας λιγότερο λιπαρό ενώ αντιμετωπίζετε δύσκολες καταστάσεις ζωής.

Πλένετε τα μαλλιά σας πολύ συχνά.

Παρόλο που μπορεί να ακούγεται λίγο παράλογο, όσο περισσότερο πλένετε τα μαλλιά σας, τόσο πιο λιπαρά μπορεί να γίνουν. Δισεκατομμύρια καλά βακτήρια που προάγουν το υγιές pH του δέρματός μας, ζουν στο κρανίο μας. Και όταν πλένουμε τα μαλλιά μας πάρα πολύ συχνά, μπορεί να αλλάξει αυτή η λεπτή ισορροπία, να προκαλέσει έκρηξη σμήγματος οδηγώντας σε περισσότερα λιπαρά, ειδικά εάν χρησιμοποιούμε λάθος προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Προσπαθήστε να μειώσετε σταδιακά τις φορές που πλένετε τα μαλλιά σας και χρησιμοποιείτε σαμπουάν που δεν στεγνώνουν το τριχωτό της κεφαλής. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να δίνετε προσοχή στην περιοχή στην οποία ζείτε. Για παράδειγμα, οι κάτοικοι της πόλης είναι πιο πιθανό να πρέπει να πλένουν τα μαλλιά τους πιο συχνά από τους ανθρώπους που ζουν σε αγροτικές περιοχές λόγω των υπολειμμάτων που καταλήγουν στα μαλλιά τους.

Είναι ακριβώς ο τρόπος που λειτουργεί το σώμα σας.

Μερικοί τύποι μαλλιών είναι πιο επιρρεπείς στο να γίνονται λιπαρότεροι ταχύτεροι από τους άλλους. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι με ίσια μαλλιά είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από λιπαρότητα από ό, τι οι άνθρωποι που έχουν κατσαρές τρίχες. Αυτό συμβαίνει επειδή το σμήγμα ολισθαίνει κάτω από τα μαλλιά και είναι πιο ορατό στις ρίζες των μαλλιών.

Λάβετε υπόψη ότι ορισμένα προβλήματα υγείας, όπως οι ορμονικές ανισορροπίες και η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, μπορεί να προκαλέσουν υπερβολική παραγωγή σμήγματος.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επισκεφτεί το γιατρό εάν κάτι σας ενοχλεί ή αν παρατηρήσετε τυχόν ασυνήθιστες αλλαγές στον τρόπο εμφάνισης των μαλλιών σας.

Δείτε επίσης
Ποιο χρώμα είναι “Must” για τα ΜΑΛΛΙΑ το 2020; Οι νέες τάσεις!
Τι ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ εάν Πλύνετε τα Μαλλιά σας με Βρώμη

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Θεραπευτικοί κρύσταλλοι: Φέρνουν θετική ενέργεια στο σπίτι σας

Πολύχρωμες Ιδέες ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ με ΒΙΝΙΕΤΑ!

Πολύχρωμες Ιδέες ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ με ΒΙΝΙΕΤΑ!