in , , ,

10 Εκπληκτικές Χρήσεις της Μπύρας

10 Εκπληκτικές Χρήσεις της Μπύρας
10 Εκπληκτικές Χρήσεις της Μπύρας

Οι ιστορικοί δεν είναι απολύτως βέβαιοι τι φτιάχτηκε πρώτο, μπύρα ή ψωμί. Και τα δύο χρονολογούνται περίπου την ίδια εποχή και στον ίδιο τόπο και έγιναν μέσω παρόμοιων διαδικασιών. Ένα πράγμα είναι βέβαιο, ωστόσο: Όταν επιστρέφετε στο σπίτι μετά από μια κουραστική, δύσκολη μέρα, είναι πιο πιθανό να θέλετε μια κρύα μπύρα από ψωμί. Παραδόξως, εκτός από ένα δροσιστικό ποτό, η μπύρα έχει επίσης πολλές οικιακές χρήσεις. Εσύ ήξερες γιατί τα μπουκάλια της μπίρας είναι αδιάφανα;

Πρασινίστε το γκαζόν

Η διατήρηση πράσινου γκαζόν μπορεί να είναι εκπληκτικά δύσκολη κατά καιρούς. Στην πράξη, μια ποικιλία προβλημάτων μπορεί να προκαλέσει αντιαισθητικά καφέ μπαλώματα. Παραδόξως, η μπύρα μπορεί να σας βοηθήσει. Η διαδικασία ζύμωσης καθιστά τα θρεπτικά συστατικά της εξαιρετικά βιοδιαθέσιμα για τα φυτά, πράγμα που σημαίνει ότι το γρασίδι μπορεί να τα απορροφήσει. Απλώς ρίξτε τα υπολείμματα σας όπου φαίνεται ότι το γρασίδι χρειάζεται τονώσει και παρακολουθήστε να πρασινίζει.

Χαλαρώστε σκουριασμένα μπουλόνια ή βίδες

Σκουριασμένα μπουλόνια ή βίδες είναι δύσκολο μερικές φορές να χαλαρώσουν, ακόμη και με ηλεκτρικά εργαλεία ή ένα μακρύ γαλλικό κλειδί. Εάν δεν έχετε ειδικό σπρέι, ψεκάστε με μπύρα. Η ενανθράκωση της μπύρας βοηθά να διεισδύσει ως αφρός στα σκουριασμένα μπουλόνια και η ήπια οξύτητά της βοηθά στη χαλάρωση και τη διάλυση της σκουριάς. Περιμένετε λίγα λεπτά και δοκιμάστε ξανά να χαλαρώσετε το μπουλόνι ή τη βίδα. Επαναλάβετε αν δεν χαλαρώσει με την πρώτη προσπάθεια.

Παραπλανήστε ανεπιθύμητα έντομα

Ένας κήπος ή ένα αίθριο είναι υπέροχα μέρη για πάρτι ή οποιαδήποτε άλλη κοινωνική εκδήλωση, αλλά δυστυχώς τα φαγητά και τα ποτά έχουν την τάση να προσελκύουν ανεπιθύμητους φτερωτούς επισκέπτες. Αλλά μπορείτε να αποφύγετε αυτήν τη δυσκολία θυσιάζοντας μια ή δύο μπύρες. Μία ώρα περίπου πριν αρχίσουν να φτάνουν οι καλεσμένοι, τοποθετήστε μικρά πιατάκια με μπύρα γύρω από το χώρο σας. Οι σφήκες και άλλα έντομα θα μαζευτούν εκεί και εσείς απολαύσετε την ηρεμία σας.

Γυάλισμα μεταλλικών επιφανειών

Ένας από τους λόγους της δημοτικότητας του χρυσού είναι ότι δεν διαβρώνεται ή μαυρίζει, οπότε χρειάζεται απλώς ένα γρήγορο σκούπισμα για να γίνει ξανά λαμπερό. Αυτό δεν συμβαίνει με πολλά άλλα μέταλλα, όπως ο χαλκός, ορείχαλκος ή το ασήμι. Ακόμα και ο ανοξείδωτος χάλυβας μπορεί να βρωμίσει με την πάροδο του χρόνου, εάν δεν το φροντίζεται. Η ήπια οξύτητα της μπύρας την καθιστά εξαιρετικό καθαριστικό για πολλά από αυτά τα μέταλλα. Μουλιάστε χάλκινες κατσαρόλες, διακοσμητικά από ασήμι και ορείχαλκο σε μπύρα και σκουπίστε τα για να αφαιρέσετε το μαύρισμα. Μπορεί ακόμη και να καθαρίσει κολλημένα υπολείμματα τροφών. Η μπύρα θα καθαρίσει επίσης τη συσσώρευση σαπουνιού και αλάτων από τις βρύσες της κουζίνας και του μπάνιου.

Γλυκός ύπνος

Εάν ο ύπνος δεν σας έρχεται εύκολα, μπορείτε να πλύνετε τις μαξιλαροθήκες σας με μπύρα με έντονη μυρωδιά. Το άρωμα του λυκίσκου θα κολλήσει απαλά στη μαξιλαροθήκη σας και θα σας βοηθήσει να έχετε ένα γλυκό ύπνο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 12 Τρόποι να Καθαρίσετε Σχεδόν τα ΠΑΝΤΑ!

Παγίδες παράσιτων στο σπίτι και τον κήπο

Εάν ο κήπος σας είναι γεμάτος γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια, μην γεμίσετε ολόκληρο τον κήπο με τοξικά. Αντ’ αυτού, βάλτε στο χώμα μερικά άδεια κονσερβοκούτια ή γυάλινα βάζα στον κήπο και ρίξτε λίγη μπύρα. Οι γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια θα ανέβουν το ένα πάνω στο άλλο για να μπουν, όπου θα πεθάνουν αρκετά ευτυχισμένα. Όταν η παγίδα γεμίσει , αδειάστε την και ανανεώστε το δόλωμα μπύρας. Η ίδια βασική ιδέα λειτουργεί σε εσωτερικούς χώρους με ποντίκια. Θα χρειαστείτε απλώς ένα μεγαλύτερο βάζο ή ένα δοχείο και μια ράμπα για να τα βοηθήσετε να βρουν το δρόμο τους.

Μουλιάστε τα πόδια σας

Μετά από μια κουραστική μέρα μπορεί να ανυπομονείτε να ανταμείψετε τον εαυτό σας με μια δροσιστική μπύρα. Αντί να την πιείτε, ρίξτε μια ή δύο σε μια μικρή λεκάνη και μουλιάστε τα κουρασμένα πόδια σας . Θα καταπραΰνει τους πόνους και λόγω της απαλής οξύτητά της την καθιστά ένα ήπιο απολεπιστικό. Όταν τελειώσετε, η μπύρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον κήπο ή το γκαζόν.

Αφαίρεση λεκέδων

Όταν χύσετε κάτι πάνω σας είναι πιθανό να λεκιάσετε τα ρούχα σας και το πρώτο που θα σκεφτείτε είναι να βάλετε λίγο νερό σε αυτό. Το να μην αφήσετε το λεκέ να στεγνώσει και να ξεραθεί είναι μια πολύ καλή ιδέα, αλλά το νερό δεν είναι πάντα το καλύτερο υγρό. Εάν έχετε ανοιχτή μια μπύρα, χρησιμοποιήστε την αντ’ αυτού. Το άφρισμα της θα βοηθήσει να φύγει το υλικό από το ύφασμα και η ήπια οξύτητά της θα αποτρέψει το λεκέ. Στεγνώστε το σημείο και βάλτε ξανά μπύρα, αν απαιτείται, μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές. Στη συνέχεια, πλύνετε το ρούχο το συντομότερο δυνατό.

Εφαρμόστε την σε τραυματισμό

Δυστυχώς, η κατανάλωση μπύρας μπορεί να αυξήσει δραματικά την πιθανότητα να τραυματιστεί κάποιος σε παιχνίδι ποδοσφαίρου ή μπέιζμπολ στην αυλή. Η εφαρμογή κρύου σε μώλωπες, διαστρέμματα και εκδορές μπορεί να σας βοηθήσει στο πρήξιμο, αλλά αν δεν έχετε παγοκύστη, μια μπύρα κατευθείαν από το ψυγείο αποτελεί εξαιρετική εναλλακτική. Εφαρμόστε το στην πληγείσα περιοχή για λίγα λεπτά κάθε φορά, τυλίγοντάς την με ένα λεπτό πανί για να αποτρέψετε το πάγωμα του δέρματος. Καθώς η μπύρα ζεσταίνεται, αντικαταστήστε την με μια πιο κρύα από το ψυγείο.

Καθαρισμός χρυσών κοσμημάτων

Η τακτική καθαριότητα των κοσμημάτων σας είναι σημαντική για τη διατήρηση της ομορφιάς και της λάμψης τους. Εάν δεν έχετε ειδικό καθαριστικό ή θέλετε να εξοικονομήσετε επιπλέον χρήματα, η μπύρα θα κάνει τη δουλειά. Απλώς ρίξτε λίγη σε μια καθαρή πετσέτα ή πανί και τρίψτε απαλά τα χρυσά κοσμήματα για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά και να αποκαταστήσετε τη λάμψη τους.

πηγή φωτογραφιών: ehow

Δείτε επίσης 10 Απλά Κόλπα Καθαριότητας που θα σας πάρουν το Μυαλό!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς να Υπολογίσετε τις Θερμίδες που Πρέπει να Καταναλώνετε Καθημερινά

Πώς να Υπολογίσετε τις Θερμίδες που Πρέπει να Καταναλώνετε Καθημερινά

Γιατί τα Κουνούπια Έρχονται Κοντά στα Αυτιά σας και Πώς να το Αποφύγετε

Γιατί τα Κουνούπια Έρχονται Κοντά στα Αυτιά σας και Πώς να το Αποφύγετε