in , ,

12 Τρόποι να Καθαρίσετε Σχεδόν τα ΠΑΝΤΑ!

Είναι δυνατόν να καθαρίσετε τα πάντα εάν χρησιμοποιείτε ένα καλό καθαριστικό και έχετε ένα πλυντήριο ρούχων. Τι γίνεται όμως αν δεν έχετε κοντά πλυντήριο ή δεν έχετε αρκετό χρόνο για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα; Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από ξεραμένους λεκέδες;

Γρασίδι

Κάθε γονέας ξέρει πόσο δύσκολο είναι να καθαρίσετε το γρασίδι και το χώμα από τα τζιν. Για να τα αφαιρέσετε πρέπει να κάνετε τα εξής:
Ανακατέψτε 1 λίτρο νερού με 1 κουταλιά της σούπας νερό αμμωνίας. Στη συνέχεια, μουλιάστε το λεκέ με το διάλυμα και τρίψτε το με μια χαρτοπετσέτα ή ένα σφουγγάρι.

Μελάνι

Ένας στεγνός λεκές μελανιού δεν πρόκειται να βγει ακόμη και σε ένα πλυντήριο ρούχων. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να περιοριστεί ο λεκές .
Μουλιάστε μια μπάλα βάμβακι σε οινόπνευμα και αγγίξτε ελαφρά τον λεκέ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα νερού αμμωνίας και οινοπνεύματος (αναλογία 1: 1). Ωστόσο, θα πρέπει να κάνετε το καλύτερο δυνατό για να απαλλαγείτε από τον λεκέ χωρίς να το ξεπλύνετε.

Λάδι και λίπος

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να απαλλαγείτε από λεκέδες λαδιού και λίπους.
Εάν ο λεκές είναι φρέσκος, βάλτε το ανάμεσα σε 2-3 κομμάτια χαρτιού κουζίνας. Σιδερώστε το ρούχο και επαναλάβετε εάν ο λεκές παραμένει. Σε περίπτωση που δεν φεύγει, καθαρίστε τον με τη βενζίνη.
Οι λεκέδες από λίπη μπορούν να αφαιρεθούν με τη βοήθεια ενός μείγματος καθαρού οινοπνεύματος και βενζίνης (μισό ποτήρι και μισό κουταλάκι του γλυκού αντίστοιχα). Απλώστε το μείγμα στο ύφασμα και αφήστε το να στεγνώσει.

Κραγιόν

Οι λεκέδες από κραγιόν και μακιγιάζ αποτελούν πρόβλημα για όλες τις γυναίκες και καταστήματα ρούχων. Ευτυχώς, μπορείτε εύκολα να τους αφαιρέσετε.
Βάλτε το ρούχο με το λεκέ κάτω σε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και τρίψτε την πίσω πλευρά με ένα βαμβακερό δίσκο ντεμακιγιάζ εμποτισμένο με οινόπνευμα. Μην ξεχάσετε να αλλάξετε το χαρτί κουζίνας για καλύτερο αποτέλεσμα.

Βερνίκι νυχιών

Το βερνίκι νυχιών “επιτίθεται” στα ρούχα και τα σεντόνια σας. Ο λεκές μπορεί να αφαιρεθεί, αλλά θα πρέπει να δουλέψετε σκληρά σε αυτό.
Βάλτε το λεκιασμένο τμήμα του ρούχου σε βαμβακερό ύφασμα και μετά απλώστε με μια μπάλα βάμβακι με οινόπνευμα ή ασετόν στην πίσω πλευρά του ρούχου. Τρίψτε μέχρι να αφαιρεθεί ο λεκές. Για να τον αφαιρέσετε χωρίς να μείνει σημάδι, θα πρέπει επίσης να μουλιάσετε τα ρούχα σας σε ζεστό νερό και να τα πλύνετε καλά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μούρα, φρούτα και χυμός

Δεν μπορούν να καθαριστούν πλήρως όλοι οι λεκέδες μούρων, αλλά μπορείτε να τους ελαττώσετε.
Ρίξτε σε ένα βαμβακερό δίσκο ντεμακιγιάζ ξύδι και μουλιάστε το λεκέ. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το ρούχο με κρύο νερό.
Απλώστε λίγο αλάτι στο φρέσκο λεκέ. Θα απορροφήσει την περίσσεια υγρασίας και ο λεκές δεν θα εξαπλωθεί. Στη συνέχεια, πλύντε το λεκέ με ζεστό νερό.

Αίμα

Όταν κόβετε κατά λάθος το χέρι σας, προσπαθείτε ενστικτωδώς να σταματήσετε το αίμα. Έτσι βάζετε συνήθως το κομμένο δάχτυλο στο στόμα ή το σκουπίζετε στα ρούχα σας.
Εάν θέλετε να αφαιρέσετε ένα λεκέ αίματος, απλώστε λίγο νερό αμμωνίας και αφήστε το για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια, εάν ο λεκές παραμένει, πλύνετε το ρούχο με σαπούνι.

Σοκολάτα

Όλοι αγαπάμε τη σοκολάτα καθώς είναι νόστιμη και βελτιώνει τη διάθεσή σας. Αλλά κανένας δεν θέλει να δει λεκέδες σοκολάτας στα ρούχα του.

Εάν ο λεκές είναι φρέσκος, απλώς καλύψτε τον με αλάτι. Στη συνέχεια, καθαρίστε τον με σφουγγάρι με ζεστό νερό.
Οι παλιοί λεκέδες μπορούν να αφαιρεθούν με διάλυμα αμμωνίας 1,5% ή διάλυμα ξιδιού και οινοπνεύματος (αναλογία 1: 1).

Ιδρώτας

Είναι παράξενο αλλά δεν σας προστατεύουν όλα τα αντιιδρωτικά από τους λεκέδες ιδρώτα στα ρούχα σας. Θα χαρείτε να μάθετε ότι αυτοί οι λεκέδες αφαιρούνται εύκολα.
Ανακατέψτε λίγο υγρό πιάτων (1 κουταλάκι του γλυκού) με υπεροξείδιο του υδρογόνου (3-4 κουταλάκια του γλυκού) και σόδα (2 κουταλάκια του γλυκού). Εφαρμόστε το μείγμα στο λεκέ, περιμένετε λίγο και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξύδι και ζεστό νερό για να αφαιρέσετε έναν τέτοιο λεκέ.

Λάσπη

Φανταστείτε ότι σκοντάφτετε πάνω σε κάτι και πέφτετε σε λάσπη. Γνωρίζετε την κατάσταση; Ακόμα κι αν είστε τυχεροί και η απάντηση είναι “Όχι”, είναι πάντα καλό να γνωρίζετε έναν εύκολο τρόπο απομάκρυνσης λεκέδων από λάσπη.
Βάλτε τα ρούχα σε ζεστό νερό με λευκό ξύδι και υγρό πιάτων. Περιμένετε λίγο και πλύντε μετά τα με ζεστό νερό.

Μπύρα

Η διάθεσή σας θα καταστραφεί ακόμη και στο πιο διασκεδαστικό πάρτι εάν έχετε λεκέδες μπύρας στο αγαπημένο σας μπλουζάκι. Ένας τέτοιος λεκές είναι εύκολο να συμβεί, αλλά καθαρίζετε επίσης εύκολα.
Εφαρμόστε ένα μείγμα νερού, γλυκερίνης, αμμωνίας και εμπλουτισμένο κρασί (αναλογία 8: 1: 1: 1) στο λεκέ. Λειτουργεί επίσης σε λεκέδες σαμπάνιας.

Κρασί

Ο νόμος του Murphy κάνει πιο συχνά το κρασί (ειδικά το κόκκινο) να καταλήγει στην μπλούζα σας παρά στο ποτηριού σας. Δείτε πώς να απαλλαγείτε από αυτούς τους λεκέδες:

Για φρέσκους λεκέδες: Μουλιάστε ένα βαμβακερό δίσκο ντεμακιγιάζ σε ένα μείγμα ξύδι και ζεστού νερού. Στη συνέχεια τρίψτε το λεκέ.
Για παλιούς λεκέδες: Ανακατέψτε περίπου 1 ml κιτρικού οξέος με 1 ποτήρι νερό. Εάν ο λεκές εξακολουθεί να είναι ορατός, τρίψτε τον με διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου και αμμωνίας (βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε ουσίας σε 1 ποτήρι ζεστό νερό).

πηγή φωτογραφιών: brightside

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Εναλλακτικές Χρήσεις για τα Φακελάκια Τσαγιού,ομορφια,συμβουλες ομορφιας,υγεια,συμβουλες υγειασ,συμβουλες υγειας και ομορφιας,σπιτικα κολπα,χρησιμα,φακελάκια τσαγιού,τσάι

6 Εναλλακτικές Χρήσεις για τα Φακελάκια Τσαγιού

Έξυπνες Χρήσεις Μεταλλικών Κουβάδων στο Σπίτι