in , , ,

12 Πράγματα που ΔΕΝ Πρέπει ΠΟΤΕ να Πλένετε με Υγρό Πιάτων

12 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Πλένετε με Υγρό Πιάτων
12 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Πλένετε με Υγρό Πιάτων

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε υγρό πιάτων σε οτιδήποτε άλλο εκτός από πιάτα, γιατί μπορεί να τα καταστρέψετε αντί να τα καθαρίσετε. 12 Απλά Λάθη Καθαριότητας που Κάνουμε Σχεδόν Όλοι

Μπρίκι espresso

© John Beans / flickr, © falcondada / reddit

Το υγρό πιάτων μπορεί να αφήσει κάποια υπολείμματα μέσα στο μπρίκι μετά το πλύσιμο και θα ήταν αρκετά δύσκολο να τα αφαιρέσετε με ένα ξέβγαλμα. Θα πρέπει να το πλένετε καλά αρκετές φορές και έτσι θα καταστρέψει την επίστρωση του. Εκτός αυτού, μπορεί να έχετε γεύση σαπουνιού στον επόμενο καφέ σας.

Πλυντήριο πιάτων

© beastly13579 / reddit, © BustyKoala / reddit

Το υγρό πιάτων είναι εξαιρετικά αφρώδες και αν το βάζετε στο πλυντήριο πιάτων, μπορεί να προκαλέσετε ζημιά. Επιπλέον, θα μπορούσατε να έχετε ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα: βγαίνουν πάρα πολλές φυσαλίδες. Το ειδικό απορρυπαντικό για το πλυντήριο πιάτων έχει μια ειδικά σχεδιασμένη φόρμουλα που ξεπλένει τα πιάτα τέλεια και είναι πολύ λιγότερο αφρώδες.

Πλυντήριο ρούχων

© ghostofexatorp / reddit

Ακριβώς όπως και με το πλυντήριο πιάτων, θα γεμίσετε παντού αφρούς αν το βάλετε στο πλυντήριο ρούχων. Δεν θα μπορεί να τον χειριστεί και θα εκραγεί.

Αυτοκίνητο

© IcyHotInUrEyes / reddit, © depositphotos.com

Αν και πολλοί λένε ότι το υγρό πιάτων είναι μια εναλλακτική λύση για το πλύσιμο του αυτοκινήτου, δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε καθόλου. Και υπάρχουν διάφοροι λόγοι: οι σκληρές χημικές ουσίες που περιέχει μπορούν να καταστρέψουν το χρώμα και να αφαιρέσουν οποιοδήποτε προστατευτικό κερί. Μόλις στεγνώσει, μπορεί επίσης να αφήσει κατάλοιπα στο αυτοκίνητο επειδή είναι δύσκολο να ξεπλυθεί.

Μαλλιά

© M.Minderhoud / Wikipedia, © depositphotos.com

Το υγρό πιάτων είναι πολύ σκληρό για τα μαλλιά και θα αφαιρέσει όλα τα έλαια του που χρειάζονται για όμορφα και υγιή μαλλιά. Το αλάτι από το υγρό πιάτων θα στεγνώσει εντελώς τα μαλλιά και έτσι το τριχωτό της κεφαλής σας θα γεμίσει πιτυρίδα και ερεθισμούς. Επιπλέον, ένα άλλο συστατικό, το λαουρυλοθειικό νάτριο, μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Παράθυρα και καθρέφτες

© cornelia-st / reddit, © LordOfTheStarPotter / reddit

Το υγρό πιάτων θα αφαιρέσει σίγουρα τη βρωμιά από τα παράθυρα ή τους καθρέφτες όπως κάνει στα γυαλιά. Αλλά θα είναι πολύ δύσκολο να αφαιρέσετε τις γραμμές που αφήνει πίσω του αφού προσπαθήσετε να το ξεπλύνετε. Έτσι, εάν θέλετε τέλεια γυαλιστερά παράθυρα και καθρέφτες, απλώς χρησιμοποιήστε το κλασικό καθαριστικό γυαλιού.

Δείτε επίσης 40 Καλύτερες Συμβουλές Καθαρισμού για να Ανανεώσετε το Σπίτι σας

Κατσαρολικά από χυτοσίδηρο

© depositphotos.com, © sincereish / reddit

Το υγρό πιάτων θα αφαιρέσει την επίστρωσή από την επιφάνεια. Προσπαθήστε να το κάνετε πιο σπάνια και χρησιμοποιήστε αυτήν την εναλλακτική μέθοδο καθαρισμού: βάλτε αλάτι στο ακόμα ζεστό τηγάνι και τρίψτε το με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε λίγο λάδι, αν θέλετε.

Δάπεδα από σκληρό ξύλο

© nyy5115 / reddit

Η χρήση υγρού πιάτων σε δάπεδα από σκληρό ξύλο θα τα αφήσει μόνο γδαρμένα και σκούρα. Αντ’ αυτού, εάν θέλετε να έχετε τέλεια και γυαλιστερά δάπεδα σκουπίστε πρώτα για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά ή σκουπιδαριά που θα μπορούσαν να κάνουν σημάδια. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια υγρή σφουγγαρίστρα και σκουπίστε το. Από την άλλη πλευρά, το υγρό πιάτων μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό σε άλλους τύπους δαπέδων από πλακάκια, λινέλαιο ή βινύλιο.

Δέρμα

© depositphotos.com

Το δέρμα είναι ένα πολύ ευαίσθητο προϊόν και οι χημικές ουσίες από το υγρό πιάτων μπορεί να το καταστρέψουν. Όπως και το δέρμα σας, τα δερμάτινα είδη χρειάζονται επίσης μια ενυδατική κρέμα για να διατηρηθούν απαλά. Μπορείτε όμως να το χρησιμοποιήσετε στα δερμάτινα παπούτσια.

Ο σκύλος σας

© depositphotos.com

Το υγρό πιάτων μπορεί να είναι πολύ σκληρό για το δέρμα και τη γούνα του σκύλου σας. Με τακτική χρήση, θα παρατηρήσετε ότι το δέρμα του θα ερεθιστεί και θα ξεραθεί. Ο ίδιος κανόνας ισχύει για τις γάτες.

Φυτά

© gay_soup / reddit

Το υγρό πιάτων δεν θα αντικαταστήσει ποτέ το εντομοκτόνο για 2 πολύ καλούς λόγους: είναι πολύ σκληρό για τα φυτά και δεν θα να αποτρέψει τα έντομα. Παρόλο που υπάρχουν πολλές συνταγές DIY στο Διαδίκτυο που δηλώνουν πώς να φροντίζετε τα φυτά σας, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα εντομοκτόνο υγρό, το οποίο είναι καλό για τα ίδια τα φυτά, αλλά θανατηφόρο για τα έντομα.

Φρούτα και λαχανικά

© Mimbro7884 / reddit, © FieryWhistle / reddit

Όσο δελεαστικό και αν φαίνεται, μην προσπαθήσετε να καθαρίσετε τα φρούτα και τα λαχανικά με υγρό πιάτων. Έχουν πόρους και μπορεί να παγιδευτεί μέσα προκαλώντας γαστρεντερικά προβλήματα ή ναυτία, εάν καταλήξετε να το φάτε.

Δείτε ακόμη Πώς να Καθαρίσετε Αποτελεσματικά τον Απορροφητήρα. Το εύκολο Κόλπο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς να Φτιάξετε ένα Κομψό Τσαντάκι Χωρίς Ράψιμο BINTEO

Πώς να Φτιάξετε ένα Κομψό Τσαντάκι Χωρίς Ράψιμο BINTEO

Διακοσμητικές Ταπετσαρίες για να Αναζωογονήσετε το Μπάνιο

Διακοσμητικές Ταπετσαρίες για να Αναζωογονήσετε το Μπάνιο