in , , , ,

12 Απλά Λάθη Καθαριότητας που Κάνουμε Σχεδόν Όλοι

12 Απλά Λάθη Καθαριότητας που Κάνουμε Σχεδόν Όλοι
12 Απλά Λάθη Καθαριότητας που Κάνουμε Σχεδόν Όλοι

Η διάρκεια εφαρμογής ενός καθαριστικού προϊόντος είναι ζωτικής σημασίας για τον αποτελεσματικό καθαρισμό, κάτι που πολλοί από εμάς μπορεί να κάνουν λάθος. Εάν δεν γνωρίζουμε πού είναι τα πιο βρώμικα σημεία και πώς να τα αντιμετωπίσουμε, ενδέχεται να καθαρίζουμε αναποτελεσματικά αφήνοντας πίσω μας επιβλαβή βακτήρια. Ακόμα χειρότερα, τα λάθη μας θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά στα σπίτια μας.

Λαθεμένη διάρκεια εφαρμογής καθαριστικού

© vectorass/easyfotostock/Eastnews

Μπορεί να μην χρησιμοποιούμε τα προϊόντα καθαρισμού σωστά απλώς και μόνο επειδή δεν ακολουθούμε τον προτεινόμενο χρόνο επαφής για να σκοτώσει αποτελεσματικά τα επιφανειακά βακτήρια. Διαβάστε την ετικέτα για να δείτε πόσο χρόνο πρέπει να αφήσετε το καθαριστικό πριν το σκουπίσετε.

Δείτε επίσης 14 Λάθη Καθαριότητας που Κάνετε Ασυναίσθητα

Χρησιμοποιείτε συχνά χημικά καθαριστικά για σωλήνες

© MARTYN F. CHILLMAID/Science Photo Library/East News© Shutterstock.com

Αν και αυτά μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα για την απόφραξη των σωληνώσεων όταν τίποτα άλλο δεν μπορεί, μπορεί να τις καταστρέψουν. Επειδή οι χημικές ουσίες είναι τόσο δραστικές, μπορούν να τρυπήσουν τους μεταλλικούς σωλήνες εάν μείνουν επειδή είναι τόσο φραγμένοι, ειδικά αν είναι παλιοί.

Χρήση λεμονιού ή ξυδιού σε πέτρινους πάγκους

© britgirl3007 / Reddit

Αυτά τα 2 αντικείμενα είναι εξαιρετικά χρήσιμα για τον καθαρισμό, ωστόσο, όταν πρόκειται για πέτρινες επιφάνειες είναι απαγορευτικά. Αυτό οφείλεται στα υψηλά επίπεδα οξέος που μπορούν να καταστρέψουν την πέτρα, αφήνοντάς χαρακιές.

Προσθέτετε πάρα πολύ απορρυπαντικό

© Ladyghoul / Reddit

Παρόλο που μπορεί να είναι δελεαστικό να προσθέσετε επιπλέον απορρυπαντικό στο πλυντήριο, εάν ορισμένα ρούχα είναι ιδιαίτερα βρώμικα, θα πρέπει να το αποφεύγεται. Η περίσσεια σαπουνάδας που αφήνεται στα ρούχα προσελκύει τη σκόνη και τη βρωμιά σε αυτά γρηγορότερα αφού κολλάνε στο ύφασμα. Μπορεί επίσης να λεκιάσει τα ρούχα με λευκές κηλίδες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε επίσης Γιατί να βάλετε μια κάλτσα σε Ποτήρι; 7 Κόλπα για καθαριότητα!

Μην βάζετε μικρά πράγματα ή ξύλινα αντικείμενα στο πλυντήριο πιάτων

© darkneo86 / Reddit

Μαγειρικά σκεύη όπως τρίφτες και πρέσες σκόρδου δεν μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων επειδή μπορεί να αναπτύξουν μούχλα. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν μικρές τρύπες και χώρους μέσα τους όπου τα τρόφιμα μπορούν να παραμείνουν παγιδευμένα και υγρά. Οι ξύλινες κουτάλες δεν πρέπει επίσης να μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων, καθώς το ζεστό και υγρό περιβάλλον θα προωθήσει την ανάπτυξη μούχλας.

Μην χρησιμοποιείτε ένα απολυμαντικό πανάκι σε όλα

© Shutterstock.com© Shutterstock.com

Πρέπει να διασφαλίσετε ότι δεν διαδίδετε τα μικρόβια στο σπίτι σας όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα εύχρηστα καθαριστικά. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε συχνά καινούργια, ώστε να μην μολύνετε διαφορετικές επιφάνειες.

Δεν καθαρίζετε τακτικά τον υγραντήρα σας

© fntastk / Reddit

Ο υγραντήρα σας μπορεί να γίνει έδαφος αναπαραγωγής μούχλας, λόγω της υγρασίας. Για να τον καθαρίσετε σωστά, γεμίστε τη δεξαμενή νερού με 2 φλιτζάνια λευκό ξύδι πριν την τοποθετήσετε στη βάση έτσι ώστε να στραγγίσει στη δεξαμενή. Αδειάστε το μετά από 20 λεπτά και τρίψτε με μια μικρή βούρτσα για να καθαρίσετε όλες τις γωνίες και τις εσοχές.

Βάζετε τηγάνια στο πλυντήριο πιάτων

© SriDraco / Reddit© Zachanator2 / Reddit

Μην βάζετε τηγάνια στο πλυντήριο πιάτων, επειδή θα καθαρίσει την επίστρωση υπολειμμάτων από το κάτω μέρος τους. Αυτή η επίστρωση είναι μια χρήσιμη συσσώρευση λαδιών με την πάροδο του χρόνου που αντιδρά στο μέταλλο του τηγανιού και το βοηθά να παραμείνει αντικολλητικό.

Πλύσιμο πετσετών με μαλακτικό ρούχων.

© Unsplash.com© vicu9/easyfotostock/Eastnews

Εάν με την πάροδο του χρόνου οι πετσέτες σας γδέρνουν και είναι σκληρές, μπορεί να οφείλεται στο μαλακτικό ρούχων. Μετά από λίγο, οι πετσέτες σας θα επικαλυφθούν με χημικές ουσίες που μειώνουν την απορροφητικότητά τους.

Αντ’ αυτού, προσπαθήστε να τις πλύνετε σε ζεστό νερό (όσο πιο ζεστό τόσο το καλύτερο) και προσθέστε 1 φλιτζάνι αμμωνία. Αυτό θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τη χημική συσσώρευση στις πετσέτες σας και να μαλακώσουν.

Δεν αλλάζετε αρκετά συχνά τις πετσέτες των χεριών και των πιάτων

© maximbeykov/easyfotostock / Eastnews

Μία μελέτη αποκάλυψε ότι αυτές οι πετσέτες μπορεί να είναι γεμάτες από επιβλαβή μικρόβια, ειδικά σε ένα υγρό μπάνιο. Επειδή χρησιμοποιούνται τόσο πολύ σε ένα νοικοκυριό, πρέπει να αντικαθίστανται συχνά για να διασφαλιστεί η υγιεινή. Αυτό σημαίνει να τις αλλάζετε κάθε 2 ημέρες.

Απολύμανση παιχνιδιών με ξύδι

© phrankly / Reddit

Τα παιχνίδια μπάνιου αναπτύσσουν επιβλαβή μούχλα μέσα τους. Δυστυχώς, το μούσκεμα των παιχνιδιών σε ξύδι δεν θα απομακρύνει όλη τη συσσώρευση βακτηρίων.

Τόσο τα παιχνίδια μπάνιου όσο και τα πλαστικά παιχνίδια μπορούν να καθαριστούν με απολυμαντικό, αλλά βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια είναι υγρή για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα για μαντηλάκια και 5 λεπτά εάν χρησιμοποιείτε διάλυμα χλωρίνης και νερού. Αυτό διασφαλίζει ότι τα αντικείμενα απολυμαίνονται αποτελεσματικά. Πάντα να τα ξεπλένετε γρήγορα αφού στεγνώσουν.

Καθαρισμός των γυαλιών με νερό και χαρτοπετσέτες

© Shutterstock.com© Shutterstock.com

Μπορεί να είναι δελεαστικό να σκουπίσετε γρήγορα τα γυαλιά σας με ένα χαρτομάντιλο, αλλά ο καλύτερος τρόπος ώστε τα γυαλιά σας να παραμείνουν καθαρά και χωρίς γρατσουνιές είναι να τα ξεπλύνετε με ζεστό νερό και να τα πλύνετε απαλά με υγρό πιάτων. Στεγνώστε τους φακούς με ένα μαλακό πανί μικροϊνών πριν χρησιμοποιήσετε ένα απολυμαντικό μαντηλάκι για να τα καθαρίσετε γύρω από τη μύτη και τους βραχίονες.

Δείτε επίσης Οι 8 πιο… αποτυχημένες συμβουλές καθαριότητας!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τι Μπορεί να Συμβεί αν Φάτε Μούχλα Κατά Λάθος

Τι Μπορεί να Συμβεί αν Φάτε Μούχλα Κατά Λάθος

3 Συμβουλές και 23 Ιδέες για Διακόσμηση Σπιτιού για Διάφορες Ηλικίες