in , , , ,

40 Καλύτερες Συμβουλές Καθαρισμού για να Ανανεώσετε το Σπίτι σας

40 Καλύτερες Συμβουλές Καθαρισμού για να Ανανεώσετε το Σπίτι σας

Η Άνοιξη ήρθε και είναι ώρα να καθαρίσετε ολόκληρο το σπίτι σας. Αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, δείτε παρακάτω τις 40 Καλύτερες Συμβουλές Καθαρισμού για να Ανανεώσετε το Σπίτι σας. Ξεκινήστε δωμάτιο δωμάτιο ή καθαρίστε ένα μικρό έπιπλο τη φορά, μέχρι τα πάντα να είναι απαλλαγμένα από βρωμιά, μούχλα και σκόνη.

40 Καλύτερες Συμβουλές Καθαρισμού για να Ανανεώσετε το Σπίτι σας.
40 Καλύτερες Συμβουλές Καθαρισμού για να Ανανεώσετε το Σπίτι σας.

Καθαρίστε τον υγραντήρα σας ρίχνοντας δύο φλιτζάνια λευκό ξύδι στη δεξαμενή νερού και στη συνέχεια ανακινήστε την.

Τοποθετήστε τη δεξαμενή στη βάση και αφήστε την να στραγγίξει στον υγραντήρα για 15-20 λεπτά. Αδειάστε την και χρησιμοποιήστε μια μικρή βούρτσα για να καθαρίσετε τυχόν υπολείμματα.

καθαρισμός υγραντήρα
καθαρισμός υγραντήρα

Με την πάροδο του χρόνου, υπολείμματα τροφών και βρωμιάς συσσωρεύονται στο εσωτερικό του πλυντηρίου πιάτων σας. Για να το αποφύγετε, τραβήξτε έξω το κατώτατο ράφι και αφαιρέστε με χαρτοπετσέτα τυχόν υπολείμματα.

καθαρισμός πλυντήριο πιάτων
καθαρισμός πλυντήριο πιάτων

Ρίξτε ένα υγρό τουαλέτας στη λεκάνη και αφήστε το μέχρι 5 λεπτά πριν την καθαρίσετε με μια βούρτσα τουαλέτας με σκληρή τρίχα.

Στη συνέχεια σκουπίστε το κάθισμα και την πλάτη της τουαλέτας με απολυμαντικά μαντηλάκια.

καθάρισμα λεκάνη τουαλέτας
καθάρισμα λεκάνη τουαλέτας

Αφαιρέστε από τα γυαλικά τις κηλίδες από άλατα νερού με εμβάπτιση σε άσπρο ξίδι επί πέντε λεπτά.

Κατόπιν ξεπλύνετε με το χέρι και στεγνώστε τα με ένα πανί μικροϊνών.

Αφαιρέστε κηλίδες από ποτήρια και πιάτα
Αφαιρέστε κηλίδες από ποτήρια και πιάτα

Το κινητό σας μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα μικρόβια από ένα κάθισμα τουαλέτας.

Περάστε με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι και κάντε το ίδιο στο τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης και στο ποντίκι του υπολογιστή.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#
καθάρισμα και απολύμανση κινητού
καθάρισμα και απολύμανση κινητού

Καθαρίστε τα κηροπήγια με βραστό νερό και σκουπίστε υπολείμματα κεριού με χαρτοπετσέτα.

καθάρισμα κηροπήγια
καθάρισμα κηροπήγια

Καθαρίστε τα άλατα της καφετιέρα σας γεμίζοντας τη δεξαμενή με ένα μείγμα μισό ξύδι, μισό νερό.

Θέστε σε λειτουργία την καφετιέρα και αφήστε να περάσει το μισό διάλυμα. Στη συνέχεια σταματήστε και αφήστε το για 30 λεπτά πριν ολοκληρώσετε τον κύκλο. Βάλτε καθαρό νερό και θέστε ξανά σε λειτουργία την καφετιέρα.

καθάρισμα καφετιέρας
καθάρισμα καφετιέρας

Οργανώστε μια ντουλάπα προσθέτοντας μια βάση πάνω από την πόρτα για επιπλέον πετσέτες.

Τοποθετήστε διαχωριστικά ραφιών για να μην πέφτουν τα διπλωμένα ρούχα, σεντόνια ή πετσέτες. Βάλτε σε καλάθια χαρτί τουαλέτας και τα είδη καθαρισμού. 7 πράγματα μπορείς να διώξεις τώρα από την ντουλάπα σου και να την βάλεις σε τάξη

Οργανώστε και καθαρίστε την ντουλάπα σας
Οργανώστε και καθαρίστε την ντουλάπα σας

Για να καθαρίσετε το τηλέφωνο του ντους αναμείξτε ίσα μέρη λευκό ξίδι και νερό και ρίξτε το σε μια πλαστική σακούλα.

Βάλτε το τηλέφωνο του ντους με τις τρύπες στο διάλυμα και δέστε τη σακούλα γύρω από αυτό. Αφήστε το για μια ώρα, βγάλτε το και σκουπίστε τυχόν υπολείμματα.

καθάρισμα τηλέφωνο ντους
καθάρισμα τηλέφωνο ντους

Δώστε λάμψη στα λευκά παπούτσια τένις πλένοντας στο χέρι με ένα ήπιο σαπούνι και νερό.

Στη συνέχεια καθαρίστε τις σόλες από καουτσούκ και τις πλευρές ένα σφουγγάρι μαγική γόμα.

καθαρίστε τις λευκές σόλες από καουτσούκ από τα αθλητικά παπούτσια
καθαρίστε τις λευκές σόλες από καουτσούκ από τα αθλητικά παπούτσια

Για να απομακρύνετε τη μούχλα από κουρτίνα μπάνιου από πλαστικό ή βινύλιο , βάλτε την στο πλυντήριο με λίγο απορρυπαντικό.

Στη συνέχεια κρεμάστε την για να στεγνώσει. Για να τη διατηρήσετε καθαρή πιο πολύ, τεντώστε την κουρτίνα μετά από κάθε ντους για να διώξετε την υγρασία.

 απομακρύνετε τη μούχλα από κουρτίνα μπάνιου από πλαστικό ή βινύλιο
απομακρύνετε τη μούχλα από κουρτίνα μπάνιου από πλαστικό ή βινύλιο

Τα μαξιλάρια με φτερά μπορούν να πλυθούν.

Τοποθετήστε δύο μαξιλάρια κάθε φορά για ισορροπία και χρησιμοποιήστε μόνο μικρή ποσότητα απορρυπαντικού. Πλύντε τα σε ένα ευαίσθητο κύκλο με ένα επιπλέον ξέβγαλμα. Εάν έχετε στεγνωτήριο, βάλτε τα σε χαμηλή θερμοκρασία μαζί με αρκετές καθαρές μπάλες του τένις για να τα φουσκώσουν ξανά.

Πώς να πλύνετε μαξιλάρια με πούπουλα
Πώς να πλύνετε μαξιλάρια με πούπουλα

Αν έχει πέσει κρασί στο χαλί σας, ξεκινήστε να ταμπονάρετε με ένα χαρτί κουζίνας όσο το δυνατόν περισσότερο κρασί.

Στη συνέχεια, περάστε το λεκέ με ένα καθαριστικό για χαλιά και αφήστε για 5 λεπτά πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε ξανά έως ότου ο λεκές φύγει τελείως.

Προστατέψτε το ξύλινο δάπεδο αφαιρώντας μικρά γδαρσίματα με μια κάλτσα ή καθαρή μπάλα του τένις.

Για μεγαλύτερα γδαρσίματα, προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα σε ένα υγρό πανί και τρίψτε απαλά. Κατόπιν ξεπλύνετε με υγρό χαρτί κουζίνας και στεγνώστε.

 Προστατέψτε το ξύλινο δάπεδο
Προστατέψτε το ξύλινο δάπεδο

Για να απαλλαγείτε από δυσάρεστες μυρωδιές στα αθλητικά παπούτσια, ρίξτε μέσα λίγη μαγειρική σόδα και αφήστε τα.

Απλώς τινάξτε τα, προτού τα φορέσετε ξανά.

Η οδοντόκρεμα θα αφαιρέσει τους λεκέδες από μαρκαδόρους σε ξύλο. Ένα πρακτικό τέχνασμα που πρέπει γνωρίζετε αν έχετε δημιουργικά παιδιά.

Έβαψαν τα παιδιά σας τους τοίχους; Κανένα πρόβλημα! Πάρτε το Πιστολάκι!

Για να καθαρίσετε τον κάδο απορριμμάτων, ρίξτε μέσα μερικές φλούδες λεμονιού και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Φρεσκάρετε τα λούτρινα ζωάκια περνώντας τα με ένα ρολό αφαίρεσης τρίχων.

Καθαρίστε τις βούρτσες μαλλιών και τις χτένες με ένα διάλυμα ζεστού νερού και λίγων σταγόνων υγρού πιάτων ή απαλού σαμπουάν. ΜΙΚΡΟΒΙΑ: 7 Καθημερινά αντικείμενα που κολυμπάνε στα μικρόβια

Όταν οι καλλιτεχνικές προσπάθειες του παιδιού σας καταλήγουν στον τοίχο, τρίψτε ελαφρά με ένα υγρό σφουγγάρι πασπαλισμένο με μαγειρική σόδα.

Φτιάξτε καθαριστικό για τα τζάμια ανακατεύοντας 1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι με 1/4 φλιτζάνι αλκοόλης (70% ) και 2 φλιτζάνια νερό και βάλτε το σε ένα άδειο μπουκάλι ψεκασμού. Για να καθαρίσετε τα παράθυρά σας, περιμένετε μια κρύα, συννεφιασμένη μέρα, ψεκάστε το διάλυμα πάνω στο γυαλί και σκουπίστε με ένα καθαρό πανί μικροϊνών.

Για να καθαρίσετε του κρεβάτι του σκύλου, ψεκάστε την επιφάνεια με μαγειρική σόδα, αφήστε για 15 λεπτά και σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα.

Όταν παρατηρήσετε ότι ο νεροχύτη σας αρχίζει να φράζει, ρίξτε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα μαζί με 1/2 φλιτζάνι ξύδι και καλύψτε με ένα υγρό πανί. Περιμένετε πέντε λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Για να ξεμπερδέψετε ένα κόσμημα, χαλαρώστε τον κόμπο ρίχνοντας λίγη ταλκ πάνω του και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια καρφίτσα για να τον τραβήξετε.

Εάν έχετε σκληρό νερό μπορεί να κάνει τις πετσέτες σας τραχείς. Για να τις μαλακώσετε, πλύντε τις στο πιο καυτό νερό και προσθέστε 1 φλιτζάνι αμμωνία.

Για να καθαρίσετε μια επιφάνεια κοπής, περάστε την με ένα κομμένο λεμονί για να αφαιρέσετε λεκέδες τροφίμων και μυρωδιές. Για επιπλέον καθαριστική ισχύ, πασπαλίζετε πρώτα με αλάτι ή μαγειρική σόδα.

Για να γυαλίσετε τα ασημικά σας, βρέξτε τα, τρίψτε τα με λίγη οδοντόκρεμα, ξεπλύνετε και στεγνώστε τα με ένα καθαρό πανί.

Για να φρεσκάρετε τα έπιπλα εξωτερικού χώρου, προσθέστε ένα ποτήρι απορρυπαντικό πιάτων σε ένα μπολ με ζεστό νερό και χρησιμοποιήστε το για να τα σκουπίσετε. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με το λάστιχο του κήπου.

Εάν οι πετσέτες σας μυρίζουν μούχλα, βγάλτε τις έξω από την ντουλάπα, βουρτσίστε τις για να φύγουν τα σπόρια μούχλας και αφήστε τις στον ήλιο για περίπου τρεις ώρες. Μετά βρέξτε τις με διάλυμα χλωρίνης και νερού (ελέγξτε την ετικέτα τους για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές) και πλύντε τις στο πλυντήριο.

Για να καθαρίσετε τα ντουλάπια της κουζίνας, ψεκάστε τα με διάλυμα ζεστού νερού και λίγο υγρό πιάτων. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με ένα πανί και στεγνώστε.

Εάν έχετε γρατζουνιές ή γδαρσίματα στα ξύλινα έπιπλα σας, τρίψτε με καρυδιά για να καλύψετε τη ζημιά

Για να καθαρίσετε το βρώμικο φούρνο μικροκυμάτων, θερμάνετε ένα μπολ με ένα φλιτζάνι νερό, μερικές κουταλιές της σούπας ξίδι και ένα ψιλοκομμένο λεμόνι μέχρι το παράθυρο του φούρνου να γίνει αχνό. Αφήστε το μπολ για 5 λεπτά προτού ανοίξετε την πόρτα και σκουπίστε το εσωτερικό με ευκολία.

Για να καταπολεμήσετε τις μυρωδιές από μούχλα σε μια ντουλάπα τοποθετήστε ένα ανοιχτό κουτί μαγειρικής σόδας.

Τα πλαστικά παιχνίδια, οι βάσεις οδοντόβουρτσας και τα μπολ κατοικίδιων ζώων είναι μερικά μόνο από τα αντικείμενα που μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων.

Η υφή του επιτραπέζιου αλατιού μπορεί να αφαιρέσει λεκέδες από ξύλινους πάγκους κουζίνας. Απλά πασπαλίστε το επάνω και τρίψτε με την κομμένη πλευρά μισού λεμονιού. Αφήστε όλη τη νύχτα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.

Για να αφαιρέστε λεκέδες καφέ από τις κούπες, ρίξτε λίγο υγρό πιάτων και μαγειρική σόδα και στη συνέχεια καθαρίστε ως συνήθως.

Σιδερώστε τα ρούχα όταν είναι ελαφρώς βρεγμένα καθώς η υγρασία χαλαρώνει τις ζάρες.

Για να καθαρίσετε το μπάνιο, αναμείξτε 3/4 κούπας χλωρίνη με 18 λίτρα νερό και χρησιμοποιήστε μια σκληρή βούρτσα για να καθαρίσετε μια μικρή περιοχή τη φορά. (Φορέστε γάντια από καουτσούκ και προστασία ματιών.) Αφήστε για αρκετά λεπτά, στη συνέχεια τρίψτε και ξεπλύνετε.

Καθαρίστε τα σκονισμένα φυτά σε γλάστρες με λίγο ήπιο σαπούνι και νερό. Μετά με μια χαρτοπετσέτα τρίψτε λίγη μαγιονέζα στα φύλλα για να λάμψουν.

Καθώς τα φίλτρα καφέ δεν περιέχουν χνούδια, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να γυαλίσετε τους καθρέφτες.

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

“ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ ΜΟΥ” Ελένη Ράντου – Δείτε όλη την παράσταση σε Βίντεο στο Youtube – Ανέβηκε ΤΩΡΑ!

Σπιτική κρέμα χεριών με γλυκερίνη για αντιγήρανση και αφυδατωμένα χέρια

Σπιτική κρέμα χεριών με γλυκερίνη για αντιγήρανση και αφυδατωμένα χέρια