in , ,

Γιατί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να Ξεπλένετε τα Πιάτα πριν τα Βάλετε στο Πλυντήριο Πιάτων

Ξεπλένετε το πιάτο, το βάζετε στο πλυντήριο, πατάτε το κουμπί έναρξης εκκίνησης … επαναλαμβάνετε για πάντα. Το πλύσιμο των πιάτων είναι μία από αυτές τις μονότονες σπιτικές δουλειές που γίνονται πλέον ασυναίσθητα.

Αλλά, όπως αποδεικνύεται, ο τρόπος της εν λόγω ρουτίνας είναι εντελώς λάθος γιατί δεν πρέπει να ξεπλένετε τα πιάτα σας πριν τα βάλετε στο πλυντήριο.

Γιατί Δεν Πρέπει να Ξεπλένετε τα Πιάτα πριν τα Βάλετε στο Πλυντήριο Πιάτων
Γιατί Δεν Πρέπει να Ξεπλένετε τα Πιάτα πριν τα Βάλετε στο Πλυντήριο Πιάτων

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι πραγματικά πιο επωφελές να μην ξεπλύνετε τα πιάτα σας πριν τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο, καθώς τα περισσότερα σύγχρονα πλυντήρια πιάτων έχουν αισθητήρες ώστε να γνωρίζετε τον χρόνο κάθε κύκλου πλύσης. Ακόμα και αν πατήσετε το “κανονικό” πρόγραμμα, η διάρκεια και η θερμοκρασία του μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το πόση βρωμιά ανιχνεύει ο αισθητήρας στα πιάτα. Παιδί: Μην βάζετε τα πλαστικά ταπερ σε μικροκύματα και πλυντήριο πιάτων

Το νερό στην πρόπλυση θα απομακρύνει τυχόν χαλαρά υπολείμματα φαγητού (όπως κέτσαπ ή ψίχουλα) με τον ίδιο τρόπο αν τα ξεπλένατε στο νεροχύτη. Το πλυντήριο θα ανιχνεύσει την ύπαρξη φαγητού και θα εκτελέσει έναν πιο διεξοδικό κύκλο πλύσης.

Για παράδειγμα, εάν ξεπλύνετε όλα τα πιάτα σας εκτός από μια πυρίμαχη κατσαρόλα με λίγο ψημένο τυρί ή ένα μπολ με βρώμη, δεν θα ξεβγαλθεί τίποτα στην πρόπλυση καθώς το πλυντήριο θα ανιχνεύσει ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα φαγητού και θα τρέξει έναν συντομότερο κύκλο, καταλήγοντας με λιγότερο καθαρά πιάτα και με υπολείμματα τροφών. 16 Πράγματα που Μπορείτε να Πλύνετε στο Πλυντήριο Πιάτων

Τα πλυντήρια πιάτων ξεφορτώνονται τη βρωμιά με φίλτρο ή αν λειτουργούν αθόρυβα με ένα σύστημα φίλτρων, το οποίο πρέπει να καθαρίζεται τακτικά για να λειτουργεί σωστά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δεν θα πρέπει να θεωρείται όμως ότι το πλυντήριο πιάτων είναι κάδος απορριμμάτων. Πάρα πολλά στερεά υπολείμματα τροφίμων κατά τη διάρκεια της πλύσης μπορούν να επιβραδύνουν τον καθαρισμό, οπότε καλό είναι να ξύνετε τα χοντρά υπολείμματα φαγητού στα πιάτα και ότι μείνει, αφήστε το πλυντήριο να κάνει τα υπόλοιπα. Καθαρίστε το Πλυντήριο Πιάτων σε 3 βήματα!

Τέλος, η χρήση του σωστού απορρυπαντικού, ιδανικά ενός που έχει σχεδιαστεί για να διασπά τις τροφές, βοηθά στη σωστή λειτουργία του πλυντηρίου και σε καθαρά πιάτα.

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα κερδίσετε μόνο χρόνο και χρήματα, αλλά θα συμβάλετε και στο περιβάλλον εξοικονομώντας ποσότητα νερού (μέχρι και 75 λίτρα ανά πλύση).

φωτ.: today

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Το Σπίτι του Ιδρυτή του Instagram Kevin Systrom! Δείτε το

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Εκπληκτικά Αντικείμενα που Μπορείτε να Μετατρέψετε σε Νησίδες Κουζίνας