in , , , ,

ΜΙΚΡΟΒΙΑ: 7 Καθημερινά αντικείμενα που κολυμπάνε στα μικρόβια

Τα μικρόβια μπορεί να βρεθούν ακόμα και στο πιο απίθανο σημείο. Είτε βρισκόμαστε στο γραφείο, στο σούπερ μάρκετ ή ακόμα και στο σπίτι, αντιμετωπίζουμε καθημερινά μια πληθώρα μικροβίων.

ΜΙΚΡΟΒΙΑ: 7 Καθημερινά αντικείμενα που κολυμπάνε στα μικρόβια
ΜΙΚΡΟΒΙΑ: 7 Καθημερινά αντικείμενα που κολυμπάνε στα μικρόβια

Ευτυχώς, τα περισσότερα είναι συνήθως αβλαβή για τους υγιείς ανθρώπους. Ωστόσο, ορισμένα από αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε ασθένειες που κυμαίνονται από ένα απλό κρυολόγημα σε πιο σοβαρές λοιμώξεις. Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι αυτά τα μικρόβια είναι συχνά σε αντικείμενα που δεν θα περίμενε κανείς να βρεθούν. ΜΙΚΡΟΒΙΑ: 5 Αντικείμενα που πρέπει να ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ τουλάχιστον μια φορά το μήνα

Πετσέτες πιάτων

Σύμφωνα με μελέτες, το 7% των πετσετών πιάτων μολύνεται με MRSA, το οποίο μπορεί να προκαλέσει εξαιρετικά επιβλαβείς ασθένειες στο δέρμα. Είναι επίσης πηγή για τον E. coli , μια κύρια αιτία τροφικής δηλητηρίασης. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε χαρτί κουζίνας για το σκούπισμα των πιάτων.

Κινητά τηλέφωνα

Πολλοί άνθρωποι παίρνουν το κινητό τηλέφωνό τους στο μπάνιο, με συνέπεια τα μικρόβια να παραμένουν στη συσκευή ακόμα κι αν πλένετε τα χέρια σας. Αυτά τα βακτήρια μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις και στομαχικές διαταραχές. Για να απαλλαγείτε από αυτά, συνίσταται να χρησιμοποιείτε μαντηλάκια απολύμανσης τρεις φορές την εβδομάδα.

Οδοντόβουρτσα

Οι οδοντόβουρτσες υποτίθεται ότι κρατούν τα δόντια καθαρά, αλλά ξέρετε τι κρύβεται πραγματικά ανάμεσα στις τρίχες; Μετά τη χρήση, τα μικρόβια από το στόμα σας παραμένουν στη βούρτσα. Γι’ ‘αυτό πρέπει να αλλάζετε την οδοντόβουρτσα σας κάθε δύο μήνες. Αν έχετε κρυώσει, αλλάξτε την αμέσως.

Κινηματογράφοι

Οι κινηματογραφικές αίθουσες κρατούν τους ανθρώπους σε στενή επαφή για αρκετές ώρες. Οι ιογενείς λοιμώξεις, όπως είναι τα κρυολογήματα, μπορούν να εξαπλωθούν εύκολα. Αποφύγετε να αγγίζετε τα μάτια ή το πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια της ταινίας και να πλένετε τα χέρια σας κατευθείαν μετά την έξοδο από την αίθουσα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Πλήκτρα ATM

Απλά σκεφτείτε όλους τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν ΑΤΜ κάθε μέρα. Αναπόφευκτα, τα κουμπιά φιλοξενούν ποικίλα βλαβερά μικρόβια. Οι έρευνες δείχνουν ότι το 41% των ΑΤΜ είναι μολυσμένα με υψηλά επίπεδα μικροβίων. Ως εκ τούτου, συνίσταται να χρησιμοποιείτε απολυμαντικό χεριών αφού βγάλετε χρήματα.

Μενού εστιατορίων

Τα μενού εστιατορίων σπάνια καθαρίζονται μεταξύ των παραγγελιών, πράγμα που σημαίνει ότι είναι το ιδανικό σημείο για ανάπτυξη μικροβίων. Ποτέ μην αφήνετε ένα μενού να αγγίξει τα μαχαιροπίρουνα ή το πιάτο σας και να πλένετε τα χέρια σας αφού δώσετε την παραγγελία σας.

Νεροχύτης κουζίνας

Το πιστεύετε ή όχι, αλλά η χειρότερη πηγή είναι ο νεροχύτης της κουζίνας σας! Τα μικρόβια συσσωρεύονται γρήγορα στη βρύση. Αυτό το βιοφίλμ συσσωρεύεται στο στόμιο της βρύσης και αν παραμείνει πάρα πολύ καιρό, μπορεί να σπάσει και να μπει στα φαγητά ή τα πιάτα σας. Αφαιρέστε το στόμιο μια φορά την εβδομάδα και πλύντε το σε ένα διάλυμα αραιωμένου λευκαντικού.

Δείτε επίσης
Ο πιο εύκολος τρόπος να σκοτώσεις όλα τα μικρόβια από τα σφουγγάρια σου
ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ: 8 πράγματα που πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις αφυγραντήρα

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑ: 65 Δημιουργικές Ιδέες Σχεδίασης και Οργάνωσης Μικρής Κουζίνας

ΞΥΛΙΝΑ ΕΠΙΠΛΑ: Ο οικονομικός και αποδοτικός τρόπος για να τα καθαρίσετε. Φτιάξτε μείγμα με 2 υλικά