in ,

12 Πράγματα που Μολύνουν Ύπουλα το Σπίτι σας

12 Πράγματα που Μολύνουν Ύπουλα το Σπίτι σας
12 Πράγματα που Μολύνουν Ύπουλα το Σπίτι σας

Όλοι προσπαθούν ώστε το σπίτι τους να φαίνεται και να μυρίζει όσο το δυνατόν καλύτερα. Θέλουν να είναι καθαρό και ασφαλές. Ωστόσο, χρησιμοποιούμε διάφορα καθημερινά πράγματα που καταλήγουν να μολύνουν ύπουλα τα σπίτια. Θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι επικίνδυνα για την υγεία και βρήκαμε κάποιες λύσεις που πιστεύουμε ότι θα είναι χρήσιμες. 15 Απλά Σπιτικά Κόλπα για την Καθημερινότητα

Τζάκια

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Τα τζάκια και οι φούρνοι θα μπορούσαν να μολύνουν τον αέρα μέσα στο σπίτι , κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει το αναπνευστικό σύστημα. Σύμφωνα με την ανοσολόγο Sheila Cain, ο καπνός που παράγεται περιέχει σωματίδια που μπορούν να εισέλθουν στα μάτια και τους πνεύμονες, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες, ερεθισμό, βήχα και ακόμη και βρογχίτιδα.

Στρώματα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αν και είναι οι καλύτεροι φίλοι μας όταν πρόκειται για ξεκούραση, τα στρώματα είναι επίσης ο τέλειος τρόπος για να μολύνετε το σπίτι σας χωρίς καν να το προσέξετε. Κατά τη διάρκεια της παραγωγής τους, προστίθενται πυρίμαχα υλικά. Δηλαδή, το χημικό φορτίο είναι εξαιρετικά υψηλό, αλλά άοσμο, που δύσκολα κανείς καταλαβαίνει ότι το εισπνέει για αρκετές ώρες την ημέρα. Για να το αποφύγετε, συνιστάται να αερίζετε το κρεβάτι σας κάθε μέρα αφού σηκωθείτε.

Ρούχα από το καθαριστήριο

© Depositphotos.com

Το να πάτε τα ρούχα στο καθαριστήριο είναι ίσως ότι καλύτερο για κάθε άτομο που αγαπά τα καθαρά ρούχα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνετο από το να απαλλαγείτε από το πλύσιμο. Ωστόσο, αυτό σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι επιβλαβές. Μια ουσία που ονομάζεται υπερχλωροαιθυλένιο, η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία, χρησιμοποιείται κατά τη διαδικασία καθαρισμού, γι’ αυτό συνιστάται να αερίζετε καλά τα ρούχα πριν τα βάλετε στην ντουλάπα.

Προϊόντα προσωπικής φροντίδας

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Όλες οι κρέμες σώματος, οι οδοντόκρεμες, τα σαμπουάν, τα αποσμητικά, τα τζελ και άλλα προϊόντα καθαρισμού που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε καθημερινά παράγονται με μια πληθώρα χημικών και συντηρητικών που μπορούν τελικά να επηρεάσουν τόσο το σπίτι όσο και το σώμα μας. Το ιδανικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τα αντικαταστήσετε με πιο φυσικά προϊόντα και δεν περιέχουν χημικά συντηρητικά.

Χαλιά και μοκέτες

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αυτά τα διακοσμητικά στοιχεία είναι πολύ δημοφιλή επειδή μπορούν να μετατρέψουν οποιοδήποτε δωμάτιο σε ένα κομψό, άνετο μέρος για να περάσετε λίγο χρόνο, αλλά μπορεί επίσης να είναι πολύ επιβλαβή όταν η υγιεινή δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Ορισμένα χαλιά μπορούν να απελευθερώσουν τοξικά αέρια που αποτελούν κίνδυνο για την υγεία μακροπρόθεσμα. Επίσης, μερικά από τα πιο κοινά μικρόβια και μολυσματικοί ρύποι που βρίσκονται στα χαλιά είναι: ακάρεα σκόνης, αλλεργιογόνα κατσαρίδας, μούχλα, σκόνη και πολλά άλλα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Οδοντόβουρτσα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αν και η οδοντόβουρτσα είναι βασικό στοιχείο της καθημερινής υγιεινής, είναι επίσης το ιδανικό μέρος για να αναπτυχθούν μικρόβια και τα βακτήρια: είναι συνεχώς υγρό, είναι πάντα στο μπάνιο και δεν αλλάζουν συχνά όλοι οδοντόβουρτσες. Παρά τα όσα πιστεύετε, δεν συνιστάται να κρατάτε την οδοντόβουρτσα σας σε κλειστό δοχείο. Αντίθετα, το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να την έχετε σε όρθια θέση και σε αεριζόμενο χώρο, έτσι ώστε να είναι πάντα στεγνή την επόμενη φορά που θα τη χρησιμοποιήσετε.

Δείτε ακόμη 12 Πράγματα που Πρέπει να Κρατήσετε Εκτός Μπάνιου

Κλιματισμός

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι περισσότεροι άνθρωποι ενεργοποιούν τον κλιματισμό και κλείνουν όλα τα παράθυρα, έτσι ώστε «ο κρύος αέρας να μην βγαίνει και ο ζεστός αέρας να μην μπαίνει». Αυτό που γνωρίζουν λίγοι άνθρωποι είναι ότι κάτι τέτοιο έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα του αέρα που αναπνέετε στο σπίτι. Αυτό συμβαίνει επειδή το να είστε μέσα σε κλειστό χώρο σημαίνει ότι αναπνέετε αέρα που έχει μολυνθεί ξανά και ξανά με τη δική σας αναπνοή. Επιπλέον, ο καθαρισμός αυτής της χρήσιμης συσκευής είναι απαραίτητος, καθώς η σκόνη και τα βακτήρια συχνά συσσωρεύονται και κυκλοφορούν ξανά στον αέρα.

Αρωματικά στικ, κεριά και αποσμητικά χώρου

© Depositphotos.com

Τα αρωματικά στικ, κεριά και τα αποσμητικά χώρου εκπέμπουν σημαντική ποσότητα καπνού που γεμίζει το σπίτι με μια πολύ ευχάριστη μυρωδιά. Ο ίδιος καπνός που καλύπτει τις άσχημες οσμές, μπαίνει επίσης στους πνεύμονες προκαλώντας πολλές ζημιές στο σώμα. Η αναπνοή των χημικών ουσιών τους μπορεί να προκαλέσει στο μέλλον προβλήματα υγείας, όπως άσθμα.

Καλλυντικά

© Depositphotos.com

Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες χρησιμοποιούν 12 προϊόντα που περιέχουν 168 μοναδικά συστατικά κάθε μέρα. Οι άνδρες, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιούν 6 προϊόντα καθημερινά με 85 μοναδικά συστατικά. Ενώ η μελέτη που βρήκε αυτά τα αποτελέσματα λαμβάνει υπόψη τόσο τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας όσο και τα προϊόντα ομορφιάς, είναι καλό να θυμάστε ότι η συντριπτική πλειονότητα των προϊόντων ομορφιάς περιέχει χημικές ουσίες, όπως ο υδράργυρος, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε κρίσιμες ασθένειες.

Εντομοκτόνα και φυτοφάρμακα

© Depositphotos.com

Τα βιομηχανικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για να ξεφορτωθούμε τα έντομα και τα παράσιτα περιέχουν πολύ επιθετικές χημικές ουσίες που αναπόφευκτα καταλήγουμε να τα εισπνέουμε και παρόλο που δεν μας επηρεάζουν άμεσα μπορούν σταδιακά να προκαλέσουν ζημιά στην υγεία μας.

Πετσέτες

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι αυτό το απλό αντικείμενο της καθημερινότητας είναι συνήθως γεμάτο μικρόβια και ίσως ακόμη και βακτήρια κοπράνων. Δεδομένου ότι είναι πάντα στο μπάνιο, εκτίθενται σε υγρασία, ακάρεα και μικρόβια. Μπορούν επίσης να περιέχουν κατάλοιπα δέρματος, σάλιο και άλλες σωματικές εκκρίσεις. Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να πλένονται πολύ τακτικά και εάν είναι δυνατόν, να τα κρεμάτε έξω για να στεγνώσουν στον ήλιο.

Παπούτσια

© Depositphotos.com

Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων επιστρέφουν στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα εργασίας και παραβλέπουν το γεγονός ότι μπαίνουν στο σπίτι τους χωρίς να βγάλουν τα παπούτσια τους. Το να μην βγάλετε τα παπούτσια σας σημαίνει ότι όλα τα βακτήρια και μικρόβια εξαπλώνονται σε όλο το πάτωμα του σπιτιού σας, όπου περπατάτε επίσης χωρίς παπούτσια και όπου τα παιδιά σας σέρνονται. Μην εκπλαγείτε αν καταλήξουν στο σώμα σας αργότερα.

Ενώ πολλά από αυτά τα πράγματα προορίζονται για καθημερινή χρήση και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πραγματικά αναγκαία, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι λύσεις που θα μειώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν στο σπίτι. Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις που ίσως θέλετε να λάβετε υπόψη:

  • Αερίστε όσο το δυνατόν περισσότερο όλα τα δωμάτια του σπιτιού σας.
  • Αποφύγετε τη συσσώρευση σκουπιδιών.
  • Καθαρίστε τη σκόνη με ένα υγρό πανί ή χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα.
  • Κάντε τα φυτά τους συμμάχους στον καθαρισμό του αέρα μέσα στο σπίτι.
© Depositphotos.com

Δείτε επίσης 15 Πράγματα που Χρησιμοποιούμε Αλλά Πρέπει να Πετάξουμε Αμέσως

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γιατί Τεντωνόμαστε και Χασμουριόμαστε Όταν Ξυπνάμε και Γιατί Είναι Τόσο Σημαντικό

Γιατί Τεντωνόμαστε και Χασμουριόμαστε Όταν Ξυπνάμε και Γιατί Είναι Τόσο Σημαντικό

Πώς να Διακοσμήσετε το Σπίτι με Καθρέφτες