in , , , , ,

15 Πράγματα που Χρησιμοποιούμε Αλλά Πρέπει να Πετάξουμε Αμέσως

Δεν διστάζουμε να πετάμε προϊόντα που έχουν λήξει, γιατί γνωρίζουμε ότι μπορούν να βλάψουν την υγεία μας. Στην πραγματικότητα, το σπίτι μας είναι γεμάτο και από άλλα πράγματα που πρέπει να πεταχτούν αλλά δεν το συνειδητοποιούμε καν.

Μάσκαρα

brightside

Τα προϊόντα μακιγιάζ ματιών έχουν τη μικρότερη διάρκεια ζωής. Όταν βάζετε μάσκαρα, βακτήρια από τις βλεφαρίδες καταλήγουν στο πινέλο και κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε, υπάρχουν όλο και περισσότερα από αυτά. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αλλάζετε μάσκαρα κάθε 3 μήνες, καθώς η μεγαλύτερη χρήση αυτού του προϊόντος μπορεί να οδηγήσει σε λοίμωξη των ματιών.

14 Παλιά Πράγματα που Ήρθε η Ώρα να Πετάξετε

Μέικ-απ

brightside

Κατά μέσο όρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περίπου ένα χρόνο και θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τις συνθήκες αποθήκευσης και τη σύνθεση του προϊόντος. Ωστόσο, μπορεί να γίνει άχρηστο μετά από 6 μήνες. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν το εφαρμόζετε με τα δάχτυλα ή το σφουγγαράκια, τα μικρόβια εισέρχονται στο προϊόν που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακμή και άλλα δερματικά προβλήματα.

Λαστιχάκια μαλλιών

brightside

Ενδέχεται να προκαλέσουν βλάβη στα μαλλιά σας εάν τα χρησιμοποιήσετε για πολύ καιρό. Εάν έχει τεντωθεί λίγο μπορεί να εκθέσει το λαστιχένιο τμήμα, να κολλάει στα μαλλιά και να αρχίσουν να σπάνε.

Απολυμαντικά μαντηλάκια

© pixabay

Τα απολυμαντικά μαντηλάκια μπορούν γενικά να αποθηκευτούν έως και ένα χρόνο μετά το άνοιγμα, αν και αυτό εξαρτάται από τη μάρκα. Μετά χάνουν τις αντιμικροβιακές τους ιδιότητες. Ωστόσο, εάν δεν έχουν αποθηκευτεί σωστά, θα πρέπει να τα πετάξετε νωρίτερα. Τα συστατικά τους καταστρέφονται εάν αποθηκεύονται σε συνθήκες πολύ ζεστές ή πολύ κρύες και υπήρξαν περιπτώσεις που τα μαντηλάκια έχουν μολυνθεί με βακτήρια ή μούχλα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Απορρυπαντικό

© Depositphotos© Depositphotos

Τα υγρά απορρυπαντικά διατηρούν τις ιδιότητές τους για 6 μήνες μετά το άνοιγμα της συσκευασίας. Η σκόνη πλυντηρίου μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο εάν δεν εκτίθεται σε υγρασία. Μια λεπτή και άμορφη σκόνη δεν θα είναι πλέον τόσο αποτελεσματική όσο μια ξηρή.

Βουρτσάκι τουαλέτας

© pxhere

Μπορεί να διατηρηθεί σε ένα σπίτι για χρόνια. Ωστόσο, ακόμη και με τον εβδομαδιαίο καθαρισμό της βούρτσας, πρέπει να καταλάβετε ότι δεν θα είναι δυνατόν να απαλλαγείτε από όλα τα βακτήρια σε αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό. Πρέπει να αλλάξετε τη βούρτσα όταν οι τρίχες αρχίσουν να παραμορφώνονται ή να κιτρινίζουν.

Κουρτίνες ντους

© Antonio Schubert / Wikimedia Commons

Οι κουρτίνες μπάνιου λερώνονται και ακόμη χειρότερα, μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα. Συνιστάται να πλένετε την κουρτίνα τουλάχιστον μία φορά το μήνα και μετά από ένα χρόνο χρήσης, αντικαταστήστε την με μια καινούργια.

Λαστιχένια παιχνίδια μπάνιου

© Pxfuel

Αυτά τα παιχνίδια πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 2-3 μήνες. Το γεγονός είναι ότι μούχλα αναπτύσσεται μέσα τους και μπορεί να είναι επικίνδυνο για το μωρό. Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους, ξεπλύνετε με βραστό νερό και απορρυπαντικό μετά από κάθε χρήση. Μπορείτε επίσης να σφραγίσετε την τρύπα με κόλλα για να αποτρέψετε την είσοδο νερού.

Μαγειρικά σκεύη επικαλυμμένα με Teflon

© Michiel1972 / Wikimedia Commons

Αυτά τα σκευη διαρκούν μόνο 2-3 χρόνια και στη συνέχεια πρέπει να αντικατασταθούν ακόμη και αν η επίστρωση φαίνεται ανέπαφη. Η παρατεταμένη χρήση αυτού του σκεύους μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία σας, καθώς το Teflon μπορεί να εκπέμψει έως και 6 τοξικά αέρια.

Πινέλο κουζίνας από σιλικόνη

© Depositphotos

Η σιλικόνη είναι υλικό ανθεκτικό στη θερμότητα, αλλά με τακτική έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να αρχίσει να καταστρέφεται. Επιπλέον, είναι αρκετά μαλακό και μπορεί να υποστεί ζημιά κατά τη διαδικασία μαγειρέματος. Για να αποφύγετε τη μόλυνση του φαγητού σας με σωματίδια σιλικόνης, συνιστάται να αλλάζετε τα πινέλα κάθε 2 χρόνια.

Τρίφτες και κοπτικά λαχανικών

© Kagor / Wikimedia Commons

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να πλένετε εντελώς έναν τρίφτη και να απαλλαγείτε από τα υπολείμματα τροφών και τα μικρόβια. Επιπλέον, οι λεπίδες στομώνουν με την πάροδο του χρόνου και το σκεύος γίνεται λιγότερο αποτελεσματικό. Πετάξτε τον τρίφτη με βάση την κατάστασή του και το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο. Κατά μέσο όρο, είναι καλύτερο να τα αλλάξετε μετά από 3-4 χρόνια χρήσης.

Σφουγγάρια πιάτων

© Depositphotos© Depositphotos

Είναι γνωστό ότι τα σφουγγάρια πιάτων μπορούν να αποτελέσουν έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων και μούχλας. Τα σφουγγάρια με μικρές τρύπες πρέπει να αλλάζονται συχνότερα, κατά προτίμηση κάθε εβδομάδα, και σφουγγάρια με μεγάλες κάθε 2 εβδομάδες, επειδή αερίζονται καλύτερα και στεγνώνουν γρηγορότερα.

Εσώρουχα

© Depositphotos© Depositphotos

Συνιστάται να πετάτε ένα εσώρουχο μόλις τρυπήσει ή μυρίσει. Αποδεικνύεται ότι τα βακτήρια, όπως το E. coli, μπορούν να παραμείνουν ακόμη και σε πλυμένα εσώρουχα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό δεν θα οδηγήσει σε προβλήματα υγείας, αλλά είναι ακόμη πιο υγιεινό να ανανεώνετε τα εσώρουχα σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Ο ίδιος κανόνας ισχύει για τα εσώρουχα tanga και thongs, αλλά επειδή είναι σφιχτά και τείνουν να είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά, έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν αιτία για λοιμώξεις, οπότε θα πρέπει να σκεφτείτε να τα αντικαταστήσετε πιο συχνά. Προσπαθήστε να μην κρατήσετε κανένα από αυτά αφού τα έχετε για περίπου ένα χρόνο.

Σερβιέτες και ταμπόν

© Kaldari / Wikimedia Commons

Οι σερβιέτες και τα ταμπόν έχουν ημερομηνία λήξης. Ορισμένοι κατασκευαστές το αναφέρουν στη συσκευασία και συνήθως είναι 3 χρόνια, ενώ άλλοι δεν γράφουν καθόλου την ημερομηνία. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να αποθηκεύετε είδη προσωπικής υγιεινής για όχι περισσότερο από 2 χρόνια, επειδή υπάρχει η πιθανότητα ανάπτυξης μούχλας και βακτηρίων, ακόμα και αν δεν είναι ορατή με την πρώτη ματιά. Ωστόσο, το να διατηρείτε τις σερβιέτες και τα ταμπόν στο μπάνιο μπορεί να μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής τους, καθώς τα προϊόντα απορροφούν την υγρασία, γεγονός που ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων.

Ξυραφάκια

© Javier Rapoport / Wikimedia Commons

Πρέπει να αλλάζονται συχνότερα από ό, τι συνειδητοποιούν οι περισσότεροι. Για παράδειγμα, η Gillette Venus συμβουλεύει τις γυναίκες που χρησιμοποιούν το ξυράφι κάθε μέρα να αντικαθιστούν τη λεπιδα μετά από 1-2 εβδομάδες χρήσης. Και για όσες το χρησιμοποιούν μερικές φορές την εβδομάδα, μετά από 4-6 εβδομάδες. Η χρήση μιας στομωμένης λεπίδας μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, κοψίματα και στριμμένες τρίχες.

6 Πράγματα που δεν Πρέπει Ποτέ να ΠΕΤΑΞΕΤΕ

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε Εντελώς το Αλάτι,διατροφη και αλατι,διατροφη αλατι,διατροφη,συμβουλες διατροφης,συμβουλες υγιεινης διατροφης,υγεια

Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε Εντελώς το Αλάτι

DIY Μίνι Κήποι σε Φλυτζάνια Τσαγιού,diy γλαστρες,επαναχρησιμοποιηση,diy κατασκευες,diy κατασκευες για το σπιτι,diy κατασκευες κηπου

16 Φανταστικοί DIY Μίνι Κήποι σε Φλυτζάνια Τσαγιού