in , , ,

Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε Εντελώς το Αλάτι

Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε Εντελώς το Αλάτι,διατροφη και αλατι,διατροφη αλατι,διατροφη,συμβουλες διατροφης,συμβουλες υγιεινης διατροφης,υγεια
Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε Εντελώς το Αλάτι

Πολλοί επικεντρώνονται στην κατανάλωση λιγότερου αλατιού και σε ορισμένες περιπτώσεις το κόβουν εντελώς επειδή το αλάτι θεωρείται κακό για την υγεία. Λοιπόν, αυτό δεν ισχύει, καθώς το αλάτι είναι ένας σημαντικός ηλεκτρολύτης που βοηθά το σώμα να λειτουργεί κανονικά. Εάν έχετε αποφασίσει να αποφύγετε το αλάτι, βεβαιωθείτε ότι δεν το κόβετε εντελώς και προσπαθήστε να καταλάβετε πώς θα αντιδράσει το σώμα σε αυτήν τη νέα αλλαγή.

10 Τρόποι που το Αλάτι θα Κάνει τη Ζωή σας Ευκολότερη

Ίσως αρχίσετε να κερδίζετε βάρος.

Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε Εντελώς το Αλάτι
© Piotr Rudziewicz / freeimages

Το ιωδιωμένο αλάτι είναι σημαντικό για τις ορμόνες και εάν διακόψετε πλήρως την πρόσληψη του, οι πηγές ιωδίου θα περιοριστούν. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να αρχίσετε να κερδίζετε βάρος, να έχετε πρησμένο πρόσωπο, ξηρό δέρμα και να αισθάνεστε μυϊκή αδυναμία και κόπωση.

Μπορεί να επηρεάσει την καρδιά σας.

© Daniel Szwalkiewicz / freeimages© depositphotos.com

Μια διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει πολλά οφέλη, ειδικά για άτομα με καρδιακά προβλήματα. Αλλά αυτό μπορεί να μην ισχύει για όλους, ειδικά εάν η καρδιά σας είναι σε τέλεια υγεία. Επειδή υπάρχει μια μελέτη που έδειξε ότι όταν τρώμε λιγότερο και επίσης πολύ αλάτι, μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα στην καρδιακή κατάσταση που έχουμε ήδη.

Μπορεί να αυξήσει την αντίσταση στην ινσουλίνη

© depositphotos.com

Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν δεν λαμβάνουμε αρκετό νάτριο μέσω του αλατιού στη διατροφή μας, μπορεί να επηρεάσει την αντίσταση στην ινσουλίνη. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα μας δεν θα ανταποκριθεί καλά στην ινσουλίνη και θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερο σάκχαρο στο αίμα.

Μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα αφυδάτωσης.

© shutterstock.com

Όταν τα επίπεδα νατρίου μειώνονται δραστικά στο αίμα, ενδέχεται να εμφανίσετε συμπτώματα που μοιάζουν πολύ με την αφυδάτωση. Έτσι, μπορεί να έχετε ξηροστομία, ζάλη, δίψα και λιγότερες επισκέψεις στην τουαλέτα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε ναυτία.

© shutterstock.com

Η μη κατανάλωση αλατιού μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στα επίπεδα χοληστερόλης. Αν και αυτό συνήθως δεν έχει πρώιμα συμπτώματα, μπορεί να προσβάλει άλλα μέρη του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς σας. Ένα από τα συμπτώματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε είναι η ναυτία.

7 σημάδια ότι καταναλώνετε πολύ αλάτι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

11 Λάθη που μας Κάνουν να Σπαταλάμε Πολύ Χρόνο στην Καθαριότητα

15 Πράγματα που Χρησιμοποιούμε Αλλά Πρέπει να Πετάξουμε Αμέσως