in , ,

11 Λάθη που μας Κάνουν να Σπαταλάμε Πολύ Χρόνο στην Καθαριότητα

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, οι άνθρωποι περνούν περίπου 24 ώρες το μήνα και περισσότερες από 5 ώρες την εβδομάδα στην καθαριότητα του σπιτιού. Για να μειώσετε αυτό το χρόνο, μπορείτε να σχεδιάσετε το σπίτι έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να καθαριστεί.

12 Καθημερινά Πράγματα που Κάνουμε Λάθος και Δεν Συνειδητοποιούμε το Λόγο

Επιλέξτε ανθεκτικούς στο νερό πάγκους.

brightside

Μετά το πλύσιμο των πιάτων, υπάρχει ακόμα πολύ νερό στον πάγκο. Εάν δεν το σκουπίσετε εγκαίρως, η επιφάνεια θα απορροφήσει την υγρασία και μπορεί ακόμη και να καταστραφεί. Για να διαρκέσει περισσότερο ο πάγκος επιλέξτε μάρμαρο ή γρανίτη. Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τέτοια υλικά, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε πλακάκια ή κάποια άλλη ανθεκτική επιλογή. Στην ιδανική περίπτωση, ο νεροχύτης και ο πάγκος πρέπει να βρίσκονται στην ίδια επιφάνεια. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι πολύ εύκολο για εσάς να σκουπίσετε το νερό και τη βρωμιά στο νεροχύτη.

Βάλτε πλακάκια χωρίς αρμούς στον τοίχο της κουζίνας.

© Edgar Castrejon / Unsplash© Jason Briscoe / Unsplash

Ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικοί είστε, οι λεκέδες από το μαγείρεμα φαγητού θα γεμίζουν τους τοίχους. Εάν είναι δυνατόν, τοποθετήστε πλακάκια χωρίς αρμούς γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να καθαριστούν. Εάν έχετε ήδη πλακάκια στον τοίχο της κουζίνας σας, μπορείτε να προστατέψετε την επιφάνεια με ειδικό γυαλί.

Χρησιμοποιήστε απλές λαβές στα έπιπλα.

© Elledmytryszyn / Pixabay

Εάν τα έπιπλά σας έχουν λαβές με περίπλοκο σχεδιασμό, θα συσσωρεύεται σκόνη και βρωμιά. Για να μην ξοδέψετε πολλές ώρες στο καθάρισμά τους, επιλέξτε απλές λαβές με απλά χρώματα. Επίσης, ενώ βρίσκεστε στο κατάστημα, αγγίξτε όλες τις λαβές για να δείτε που είναι ορατή η ελάχιστη ποσότητα λεκέδων.

Πείτε «όχι» σε δάπεδα με υφή.

© cottonbro / Pexels

Τα πατώματα με υφή είναι όμορφα μέχρι τη στιγμή που πρέπει να τα πλύνετε. Η βρωμιά και η σκόνη μπαίνουν στα διάκενα, οπότε αντί να σκουπίζετε απλώς την επιφάνεια, θα πρέπει να ξοδεύετε χρόνο καθαρίζοντας κάθε εάν. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, επιλέξτε λεία δάπεδα. Διαφορετικά δωμάτια απαιτούν διαφορετικές επιφάνειες από άποψη αντοχής στο νερό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τοποθετήστε ντουλάπια που φτάνουν στην οροφή.

© Saviesa Home / Pexels© Vecislavas Popa / Pexels

Πόσο συχνά καθαρίζετε τη σκόνη πάνω από τα ντουλάπια; Όχι συχνά, σωστά; Φυσικά, τα ντουλάπια που δεν έχουν χώρο κάτω ή πάνω από αυτά δεν θα σας προστατεύσουν από τη σκόνη, αλλά θα μειώσουν την ποσότητα που μαζεύουν. Εκτός αυτού, φαίνονται πολύ μοντέρνα σήμερα. Αποφύγετε τα ανοιχτά ράφια, εάν είναι δυνατόν.

Η επιφάνεια των τοίχων πρέπει να πλένεται.

brightside

Πολύ συχνά, οι άνθρωποι βάζουν ταπετσαρία στους τοίχους τους, αλλά δεν πλένονται όλες. Το θέμα είναι ότι σημεία όπως οι διακόπτες των φωτιστικών λερώνονται πολύ συχνά και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πλενόμενη ταπετσαρία είναι η καλύτερη επιλογή.

Πείτε «ναι» σε επαγωγικές εστίες.

© RODNAE Productions / Pexels© membio / Depositphotos

Οι νοικοκυρές συμφωνούν: οι επαγωγικές εστίες είναι πολύ πιο εύκολο να πλυθούν από οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια. Δεν ζεσταίνουν και γι’ αυτό τα υπολείμματα τροφίμων δεν καίγονται. Ακόμα κι αν το γάλα στάξει στην επιφάνεια, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το σκουπίσετε.

Οι νοικοκυρές συμφωνούν: οι επαγωγικές εστίες είναι πολύ πιο εύκολο να πλυθούν από οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια. Δεν ζεσταίνουν και γι’ αυτό τα υπολείμματα τροφίμων δεν καίγονται. Ακόμα κι αν το γάλα στάξει στην επιφάνεια, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το σκουπίσετε.

Μην χρησιμοποιείτε μαύρο.

© deyangeorgiev2 / Depositphotos

Το μαύρο χρώμα φαίνεται σίγουρα υπέροχο, αλλά δεν είναι τόσο πρακτικό. Οι μαύρες επιφάνειες προσελκύουν περισσότερη σκόνη. Αυτό δεν είναι αλήθεια, φυσικά, αλλά η σκόνη έρχεται σε αντίθεση με το μαύρο χρώμα, οπότε είναι πραγματικά ορατή. Επιλέξτε άλλα χρώματα, όπως γκρι ή καφέ.

Κρύψτε το καζανάκι της τουαλέτας στον τοίχο.

© Karolina / Pexels

Εάν είναι δυνατόν, βεβαιωθείτε ότι η τουαλέτα δεν φτάνει καν στο πάτωμα. Θα διευκολύνει τον καθαρισμό γύρω από αυτήν. Επίσης, κρύψτε το καζανάκι στον τοίχο για να έχετε μια λιγότερη επιφάνεια που μαζεύει σκόνη.

Επιλέξτε έπιπλα με αφαιρούμενα καλύμματα.

© Bernard Hermant / Unsplash© Lisa Fotios / Pexels

Όταν επιλέγετε τα έπιπλα σας, μην ξεχνάτε το γεγονός ότι πρέπει να είναι πρακτικά. Εάν είναι δυνατόν, αγοράστε έπιπλα με αφαιρούμενα καλύμματα που μπορείτε να βγάλετε και να τα βάλετε στο πλυντήριο ώστε ο καναπέ σας να γίνει καθαρός ξανά. Επίσης, αγοράστε ένα κρεβάτι χωρίς προσκέφαλο. Όσο λιγότερες επίπεδες επιφάνειες έχετε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να καθαρίσετε.

Είναι καλύτερα να καλύψετε όλα τα ράφια σας με γυαλί.

© Pixabay / Pexels© ATBO / Pexels

Τα ανοιχτά ράφια με πολλά μικρά αντικείμενα φαίνονται ωραία στις φωτογραφίες, αλλά δεν είναι πολύ πρακτικά στην πραγματική ζωή. Εάν θέλετε να δείξετε τα πράγματα σας στους καλεσμένους σας, καλύψτε τα ράφια με γυαλί. Θα υπάρχει πολύ λιγότερη σκόνη για καθάρισμα.

8 Τρόποι που το Φυτό σας Λέει ότι Κάτι Πάει Λάθος

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

15 Ιδέες Διακόσμησης με Σχέδιο Chevron

Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε Εντελώς το Αλάτι,διατροφη και αλατι,διατροφη αλατι,διατροφη,συμβουλες διατροφης,συμβουλες υγιεινης διατροφης,υγεια

Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε Εντελώς το Αλάτι